Copy
Gratis & 24/7 bereikbaar voor praktische
vragen, een luisterend oor en advies

Wij nemen de tijd voor je! Bel 0800 - 777 33 33 

Tijd voor een Mantelfoon-nieuwsbrief bomvol leuke nieuwtjes en tips! We vertellen over ons tweede webinar, de week van de jonge mantelzorger, onze publiciteit in de krant en we sluiten af met tips van partners. Lees je mee?

Tweede Mantelfoon-webinar

Wat is de impact op het leven van een jongere die opgroeit met ziekte of zorg in de thuissituatie? Hoe weet je of een kind jonge mantelzorger is? En hoe ga je dan het gesprek aan?

Allemaal vragen die voorbijkwamen in het tweede Mantelfoon-webinar op dinsdag 18 mei 2021. Theatergroep Bint nam ons op verbeeldende wijze mee in het leven van jonge mantelzorger Anouk. Samen met de deelnemers onderzochten we op een interactieve manier wat je als professional of als naastbetrokkene kan doen om inzicht te krijgen in het leven van een jonge mantelzorger en passende ondersteuning te bieden. 

Kon je er niet bij zijn of heb je een deel gemist? Kijk het webinar hier terug! (tot en met maandag 7 juni 2021) https://mantelfoon.nl/voor-samenwerkingspartners/.

Chillen tijdens de week van de jonge mantelzorger | 1 t/m 7 juni 2021

Kom lekker chillen tijdens de week van de jonge mantelzorger! Onze mantelzorgcoach jeugd, Anniek, is tijdens deze week op diverse plekken in Rotterdam te vinden met een mobiele chillplek voor jongeren. Het belooft mooi weer te worden, dus dat voorspelt veel goeds. Anniek is te herkennen aan de flitsende Mantelfoon-zonnebril die zij draagt en de opvallende gele zitkussens en Mantelkaar waarmee zij de chillplek heeft afgebakend. Kom gratis grabbelen naar leuke gadgets in de grabbelton en maak vrijblijvend een praatje over zorgen voor jezelf en anderen.

Meer weten?
Bel, app of mail Anniek Oomens
06 - 22 35 33 79 aoomens@wmoradar.nl

Mantelfoon staat in de krant!

Woensdag 26 mei jl. is de Stadskrant (onderdeel van de Havenloods) uitgekomen. Ter ere van het 1-jarig bestaan mocht Mantelfoon een themapagina vullen. Lees o.a. hoe wij vragen van mantelzorgers beantwoorden en ze écht verder helpen, door hen te voorzien van juiste informatie, advies en warm overdragen aan samenwerkingspartners wanneer dit nodig is. Klik op de afbeelding of de button eronder om de hele themapagina te lezen!
Lees de hele pagina hier!

Ken jij Zorgzaam010 al?

Zorgzaam010 is een online platform voor vrijwilligerswerk en burenhulp. Ook mantelzorgers kunnen hulp zoeken via Zorgzaam010. Denk aan iemand die thuis een spelletje komt doen met je echtgenoot die dementie heeft, zodat jij even tijd hebt voor jezelf. Of een vrijwilliger die kan helpen met vervoer naar het ziekenhuis. Eenmalig of elke week, waar jij behoefte aan hebt.
Er zijn ruim 150 vrijwilligers die zichtbaar op het platform hun hulp aanbieden op het gebied van mantelzorgondersteuning. Daarnaast zijn er nog vele vrijwilligers die hun hulp achter de schermen aanbieden. Hen bereik je door zelf een vraag te plaatsen die dan door het platform wordt doorgestuurd naar de vrijwilligers bij jou in de buurt. Zonder dat jouw persoonsgegevens worden vrijgegeven, dus veilig en op een tijd die jou uitkomt. Ook vind je op het platform relevante cursussen en trainingen, bijvoorbeeld de cursus Beter thuis met dementie van Laurens. Meer informatie over deze cursus vind je hier: https://www.zorgzaam010.nl/cursusaanbod/1787.

Niet zo handig met computers? Het is ook mogelijk om iemand uit je omgeving de vraag namens jou te laten plaatsen. Bel voor meer informatie naar 088 800 06 03 of kijk op www.zorgzaam010.nl/mantelfoon.

Blog | 5 tips: zo maak je ruimte voor jouw ontwikkeling in een vol weekschema

Conclusion heeft een blog geschreven met tips om ruimte te creëren voor persoonlijke ontwikkeling in het dagelijks leven. Want diep van binnen weet je het, meer rust zou je goed doen. Even terugschakelen, ademhalen en ruimte vinden. Zonder verplichtingen bezig zijn met de dingen die al zo lang op jouw to-do lijstje staan. Hoe je dat kunt doen, lees je in deze blog.

Volg jij ons al?

Wij zijn actief op social media. Volg jij ons al?

We delen hier nieuws, handige tips, resultaten, ervaringsverhalen, wat onze partners doen en andere belangrijke informatie.
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Mantelfoon is gratis en 24/7 bereikbaar.

bel: 0800 777 33 33  |  mail: info@mantelfoon.nl  |  online: www.mantelfoon.nl 
Mantelfoon is een initiatief van de gemeente Rotterdam. De uitvoering ligt bij
De ZorgCentrale en wmo radar, beide onderdeel van Incluzio.
Copyright © 2021 Mantelfoon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp