Copy

24/7 bereikbaar voor praktische vragen, een luisterend oor en advies

Bel 0800 - 777 33 33

Goedemiddag allemaal,

Jullie ontvangen deze e-mail omdat jullie geabonneerd zijn op de mantelzorg nieuwsbrief van wmo radar. Graag informeer ik jullie via deze weg over het nieuwe Rotterdamse project Mantelfoon. 

Namens team Mantelfoon.
Merel van der Sar
Projectleider Mantelfoon

Eerste 24-uurs steunpunt voor mantelzorgers van start in Rotterdam

Mantelfoon is hét nieuwe mantelzorgsteunpunt in Rotterdam. Sinds 1 mei 2020 kunnen Rotterdammers met een vraag over mantelzorg terecht bij Mantelfoon. Deze telefonische dienst is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar gratis bereikbaar voor praktische vragen of dilemma's, een luisterend oor of advies op maat via 0800 - 777 33 33. 

Wethouder Michiel Grauss heeft Mantelfoon feestelijk geopend.

Rotterdam telt zo’n 85.000 mantelzorgers. Vaak zijn dit de kinderen of partners van de mensen voor wie zij klaar staan, maar er zijn ook jonge mantelzorgers die zorgen voor hun chronisch zieke ouders, broer of zus. Mantelzorgen doe je met je hart, uit liefde voor je naaste. Vaak is er een dunne scheidingslijn tussen het helpen van iemand op een gezonde manier of er zoveel mee bezig zijn dat het zorgt voor overbelasting.

Niet alle mantelzorgers weten dat zij hulp kunnen krijgen en vaak trekken zij te laat aan de bel. Bij Mantelfoon vind je een luisterend oor door een professional met een zorgachtergrond en geeft een mantelzorgcoach hulp en advies bij de zorg voor je naaste. Als mantelzorger houd je dan meer tijd over voor jezelf en mooie moment met elkaar. Het geeft lucht en rust.
 

Wens van de stad


De Mantelfoon komt voort uit gesprekken met mensen en organisaties in de stad over de verbetering van de ondersteuning voor vrijwilligers(organisaties) en mantelzorgers. Wethouder Grauss van Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg: “Een veel gehoorde wens tijdens dit traject was een mantelzorgsteunpunt waar individuele mantelzorgers hun hart kunnen luchten en persoonlijk advies kunnen krijgen. Met de Mantelfoon geven wij gehoor aan deze wens. Heel belangrijk want mantelzorgers zijn met de zorg voor hun naasten onmisbaar voor deze stad.
 
Lees het persbericht

Mét mantelzorgers


Een goed mantelzorgsteunpunt is een steunpunt dat zich ontwikkelt mét mantelzorgers. Daarom zijn er tijdens de ontwikkeling van Mantelfoon meerdere meedenksessies geweest met mantelzorgers uit de stad. Lees het eerste verslag van 21 februari 2020.

Bovendien is één van hen, Anneke, geïnterviewd door het Algemeen Dagblad. Op 7 mei 2020 werd het artikel "Mantelfoon start juist nu mantelzorgers het extra zwaar hebben" gepubliceerd. Online kun je het teruglezen: www.ad.nl/rotterdam/mantelfoon-start-juist-nu-mantelzorgers-het-extra-zwaar-hebben~a652a9cd/. Anneke vertelde openhartig over haar persoonlijke situatie. Anneke nogmaals enorm bedankt!

Wil jij ook je steentje bij dragen aan de beste ondersteuning voor mantelzorgs in Rotterdam, via deze klankbordgroep? Deel je mening of goede ideeën! Voor meer informatie of aanmelden, mail je naar info@mantelfoon.nl
Lees het eerste verslag
Van links naar rechts: Sabine Schilt (mantelzorgcoach), Sandro Toma (mantelzorgcoach), Sevda Ulusoy (onderzoeker), Merel van der Sar (projectleider) en Lotte Elens (project assistent).
 

Even voorstellen

Telefoontjes die de telefonist niet kan beantwoorden of vragen die meer aandacht nodig hebben komen terecht bij de backoffice. Hier werken medewerkers van wmo radar vanuit Huis van de Wijk de Kip. Hierboven zie je alvast een gezicht bij de naam. Op een later moment zul je meer over hen te weten komen. Mocht je niet kunnen wachten? Mail gerust naar info@mantelfoon.nl
Tot zover de eerste nieuwsbrief van Mantelfoon.
Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. 

 

Contact

Gratis & 24/7 bereikbaar 

bel: 
0800 777 33 33  | mail: info@mantelfoon.nl  |  online: www.mantelfoon.nl 

 
Mantelfoon is een initiatief van de gemeente Rotterdam. De uitvoering ligt bij
De ZorgCentrale en wmo radar, beide onderdeel van Incluzio.
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
Copyright © 2020 Mantelfoon, All rights reserved.

Als je deze e-mails van wmo radar niet langer wilt ontvangen, kun je je voorkeuren bewerken of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp