Copy
Gratis & 24/7 bereikbaar voor praktische
vragen, een luisterend oor en advies

Wij nemen de tijd voor je! Bel 0800 - 777 33 33 

2020 is bijna voorbij en wat een jaar was het. Covid kwam en ineens moest alles anders. Aan het einde van het jaar blikken veel mensen terug op het afgelopen jaar en vooruit naar het komende jaar. In deze nieuwsbrief doen wij dat ook. We beginnen met een liefdevolle kerstgroet van team Mantelfoon.

Kerstgroet Mantelfoon

Juist in deze barre tijden willen we mantelzorgers een hart onder de riem steken met deze feestelijke kerstgroet. Mantelfoon wenst iedereen fijne feestdagen & een gezond 2021!

Podcast terugkijken en vooruitblikken

2020 is voor veel mantelzorgers anders verlopen dan verwacht. In deze podcast gaat Peter Robbemond in gesprek met mantelzorgers Moniek Janssen en Nina Struik en mantelzorgcoach Jojanneke Wurth. Ze kijken terug naar hoe zij het afgelopen jaar hebben ervaren. Daarnaast kijken zij vooruit; wat hopen zij dat 2021 hen gaat brengen? Het wordt duidelijk dat de corona-crisis veel impact op het leven van mantelzorgers heeft gehad, maar is dit altijd negatief geweest?. En hoewel nog onzeker is hoe 2021 zal verlopen, de gasten van deze podcast gaan er, op een creatieve en positieve manier, het beste van te maken.
Nieuwsgierig? Luister de podcast hier!
YouTube YouTube
Spotify Spotify
iTunes iTunes

Groen licht voor de Roodkapjes!

De Roodkapjes hebben van CityLab010 een startbudget ontvangen en hierdoor kunnen zij met nog meer mantelzorgers in gesprek gaan.

De Roodkapjes organiseren meerdere keren per jaar de "Dag zonder zorgen". Dit is een groen initiatief speciaal voor Rotterdamse mantelzorgers. Investeren in een goede & geestelijke gezondheid is belangrijk, want als je goed voor jezelf kunt zorgen, dan kun je dat ook voor anderen blijven doen!

Kijk voor meer informatie over de Roodkapjes op de website www.deroodkapjes.nl.

Gratis komedie voorstellingen

Om de kille dagen met een warm hart door te komen, heeft De Kleine Komedie voor iedereen een cadeau, een lichtpuntje ter opvrolijking: De Kleine Komedie adventskalender.

Tot en met 1 januari vind je iedere dag een gratis minivoorstelling in de adventskalender. Wie er achter het vakje zit, is steeds weer een verrassing. We kunnen wel verklappen dat veel leuke artiesten aan de kalender hebben meegewerkt.

Bekijk de adventskalender!

Overstappen van zorgverzekeraar?

Tot 31 december 2020 kun je overstappen van zorgverzekeraar. Het is een klus, maar het is vaak de moeite waard om even te controleren of je zorgverzekering nog bij je past. Het is belangrijk om na te gaan welke zorg belangrijk voor jou is (en jouw naaste). En of de zorgverzekeraar de meeste kosten voor deze zorg vergoedt, maar let op! De vergoedingen kunnen elk jaar worden aangepast, dus ook bij jouw huidige verzekering.

Voor mantelzorgers zijn er zorgverzekeraars die speciale mantelzorgondersteuning aanbieden (vaak via de aanvullende verzekering):
  • Respijtzorg (vervangende mantelzorg), zodat zorgtaken van de mantelzorger voor een dag(deel) of langere periode worden overgenomen. 
  • Mantelzorgmakelaar ondersteunt de mantelzorger bij o.a. regeltaken. De mantelzorgmakelaar dient aangesloten te zijn bij de beroepsvereniging www.bmzm.nl.
  • Cursussen zoals mindfulness, of omgaan met dementie.
MantelzorgNL heeft de meest voorkomende vragen over de zorgverzekering in relatie tot mantelzorg op een rij gezet: veel gestelde vragen zorgverzekering.

Op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mantelzorg vind je de vergoedingen voor mantelzorgondersteuning in 2021 per zorgverzekeraar. Let wel, hier staan de voorwaarden niet bij vermeld, bijvoorbeeld of je vrij een zorgaanbieder kan kiezen, of alleen gecontracteerde zorgaanbieders.

Op bijvoorbeeld www.independer.nl/zorgverzekering kun je zorgverzekeraars vergelijken op basis van jouw persoonlijke situatie.

Volg Mantelfoon op social media


Mantelfoon is actief op social media. We delen nieuws, verhalen van mantelzorgers en andere belangrijke informatie. Op Facebook kun je Merel persoonlijk volgen voor een kijkje achter de schermen. Volg jij ons al?
Facebook Facebook
Volg Merel Volg Merel
Instagram Instagram
Website Website
Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Mantelfoon is gratis en 24/7 bereikbaar.

bel: 0800 777 33 33  |  mail: info@mantelfoon.nl  |  online: www.mantelfoon.nl 
Mantelfoon is een initiatief van de gemeente Rotterdam. De uitvoering ligt bij
De ZorgCentrale en wmo radar, beide onderdeel van Incluzio.
Copyright © 2020 Mantelfoon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp