Copy
Gratis & 24/7 bereikbaar voor praktische
vragen, een luisterend oor en advies

Wij nemen de tijd voor je! Bel 0800 - 777 33 33 

Mantelfoon bestaat nu bijna 10 maanden, hoog tijd voor de eerste resultaten! Deze resultaten zijn gedeeld tijdens ons allereerste webinar en hebben we samengevat in een infographic. Onze onderzoeker Sevda stelt zich voor en geeft een korte toelichting op de cijfers. En er kwam deze maand weer een nieuwe podcast aflevering uit, over jonge GGZ mantelzorgers. Lees snel verder!

Terugkijken eerste Mantelfoon webinar | 18 februari 2021

WAUW! Dachten wij toen het webinar afgelopen was. We vonden het best spannend, want het was de eerste keer dat we een webinar organiseerden. We vonden het geslaagd en zijn nog steeds aan het nagenieten!
Het was een interactief webinar in samenwerking met theatergroep Bint. Zij speelden scènes met diverse casuïstiek. Hier werd op gereageerd door een panel en in de chat werden vragen beantwoord. Tussendoor werden er liedjes gezongen en quizvragen gesteld. De eerste resultaten van 2020 werden gedeeld en het overkoepelende thema was overbelasting.

Enkele reacties:
"Ik vond de webinar erg goed! Interactief en informatief en ook gezellig voor zover dat gaat bij zoiets digitaals."
"Bedankt voor de nieuwe inzichten en de leuke manier waarop jullie dit hebben gedaan."
"Mooi webinar, inspirerende vorm om jullie boodschap te brengen!"


Wil je het webinar terugkijken? Dat kan (tot 19 maart)! Stuur een mailtje naar info@mantelfoon.nl en wij sturen je de link.

Resultaten Mantelfoon 2020

Even voorstellen, dit is Sevda Ulusoy-Sönmez, onderzoeker bij Mantelfoon.

"Als socioloog – die ook eerder onderzoeken heeft uitgevoerd in het zorg domein – trok Mantelfoon al snel mijn aandacht. Mantelfoon, een mantelzorgsteunpunt dat zich ontwikkelt met de mantelzorgers en professionals. Daar krijg ik energie van!
 
We hebben in korte tijd al een mooie start gemaakt. We zijn gebeld uit 13 gebieden van gemeente Rotterdam en ook zijn we gebeld door mantelzorgers die buiten Rotterdam wonen en zorgen voor een naaste die in Rotterdam woont.
De meeste mantelzorgers die Mantelfoon hebben gebeld, hebben vragen omtrent het regelen van zorg, het aanvragen van de mantelzorgwaardering, geldzaken en wonen. De vragen die binnenkomen laten ons zien dat er behoefte is aan goede informatie en advies over vragen als bijvoorbeeld ‘Hoe regel ik de zorg voor mijn moeder?’ tot vragen als ‘Hoe kan ik een mantelzorgvergoeding aanvragen?’. Deze gegevens hebben we samengevat en mooi weergegeven in een infographic."

Download de infographic met eerste resultaten van 2020 hier.

Mantelfoon podcast over jonge GGZ mantelzorg

Zorg jij voor je vader of moeder met een psychische kwetsbaarheid? Weet dat je niet alleen bent! In deze podcast gaan we in gesprek met Lincy, Lieselotte en Sabine. Lincy was een KOPP kind. Een Kind van een Ouder met Psychiatrische Problemen. Ze deelt in deze podcast haar ervaringen.
 
Nieuwsgierig? Luister de podcast hier!
YouTube YouTube
Spotify Spotify
iTunes iTunes

Volg Mantelfoon op social media


Mantelfoon is actief op social media. We delen nieuws, verhalen van mantelzorgers en andere belangrijke informatie. Op Facebook kun je Merel persoonlijk volgen voor een kijkje achter de schermen. Volg jij ons al?
Facebook Facebook
Volg Merel Volg Merel
Instagram Instagram
Website Website
Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Mantelfoon is gratis en 24/7 bereikbaar.

bel: 0800 777 33 33  |  mail: info@mantelfoon.nl  |  online: www.mantelfoon.nl 
Mantelfoon is een initiatief van de gemeente Rotterdam. De uitvoering ligt bij
De ZorgCentrale en wmo radar, beide onderdeel van Incluzio.
Copyright © 2021 Mantelfoon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp