Copy

24/7 bereikbaar voor praktische vragen, een luisterend oor en advies

Bel 0800 - 777 33 33

Mantelfoon: waar kun je voor bellen?

Mantelfoon is sinds 1 mei 2020 het nieuwe mantelzorgsteunpunt in Rotterdam. Rotterdammers met een vraag over mantelzorg kunnen terecht bij Mantelfoon. Deze telefonische dienst is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar gratis bereikbaar voor praktische vragen of dilemma's, een luisterend oor of advies op maat via 0800 - 777 33 33. 

Welke vragen krijgen we zoal? 

Mantelfoon is er voor allerlei soorten vragen rondom mantelzorg, dat kunnen praktische vragen zijn of vragen voor informatie of advies. Is je emmer even volgelopen en wil je je hart luchten? Dan kun je ook bij Mantelfoon terecht. 

Vragen die afgelopen tijd bij ons binnen zijn gekomen zijn onder andere:
  • Hoe kan ik een mantelzorgparkeervergunning aanvragen?
  • Kom ik in aanmerking voor een tijdelijk vervangende rolstoel? 
  • De dagbesteding van mijn moeder met dementie is door corona weg gevallen, nu is ze 7 dagen in de week bij mij thuis. Wat kan ik doe? Want dit wordt me te veel.
  • Hoe kom ik aan de beschermingsmiddelen tegen corona?
  • Welke vergoedingen zijn er voor mij als mantelzorger beschikbaar?
Geen vraag is ons te gek. We luisteren met aandacht. We nemen de tijd voor je. We denken met je mee, op zoek naar een passende oplossing. Gaat het niet rechtsom, dan proberen we het linksom. Door onze kennis en de inzet van ons netwerk helpen we je verder. Je kunt ons dag en nacht bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 - 777 3333.

Heb jij ons op straat gezien? 

Naast het beantwoorden van de binnenkomende telefoontjes zijn we van start gegaan om de bekendheid van Mantelfoon onder de Rotterdammers te vergroten. Vorige week hingen onze posters door heel Rotterdam (vooral op Zuid). Deze campagne is samen met 17 mantelzorgers ontwikkeld. Het resultaat? Vier pakkende posters met herkenbare situaties. Bijvoorbeeld zoals hieronder: "Ik wil op vakantie, wie zorgt voor mijn moeder?"
De gele telefoon is gebruikt als herkenbare blikvanger van Mantelfoon. Deze zomer gaan we zelfs de straat op met een grote opblaasbare gele telefoon om met de Rotterdammers in gesprek te gaan over mantelzorg. Wil je een keer mee helpen? Leuk! Mail ons via info@mantelfoon.nl

Flyer Mantelfoon

We hebben een mooie flyer voor Mantelfoon ontworpen en zijn druk bezig met de verspreiding hiervan. Door de brievenbus, bij VraagWijzers en in de huizen van de wijk. Nieuwsgierig geworden? Je kunt de flyer hier bekijken.

Wil jij ook een aantal flyers? Dat kan! Laat ons weten hoeveel flyers je graag wilt hebben en waar je ze voor gaat gebruiken. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!
 
Ik wil 'm!

Feestelijke eerste Mantelfoon podcast

Eerste podcast opname met v.l.n.r.: Corinne van der Veen, Michiel Grauss, Peter Robbemond, Merel van der Sar.


Een podcast, wat is dat? Een podcast kun je vergelijken met een korte radio-uitzending waarin diverse gasten aan het woord komen. Mantelfoon brengt elke maand een Mantelfoon podcast uit, waarin we een thema uitlichten op het gebied van mantelzorg. 

Luister onze allereerste Mantelfoon podcast, opgenomen vanaf de locatie waar de telefonisten van Mantelfoon dag en nacht voor je klaar zitten; de ZorgCentrale in Schiedam. Peter Robbemond gaat in gesprek met drie gasten en staat stil bij de vragen: Hoe is Mantelfoon ontstaan? Waarom is de komst van Mantelfoon juist nu zó belangrijk? Welke uitdagingen kom je tegen als je voor een naaste zorgt?

Luister de Mantelfoon podcast via Spotify of YouTube of iTunes.
 
Beluister de podcast hier!

Kennismaken met Merel van der Sar

Wie zit er eigenlijk achter Mantelfoon? In elke nieuwsbrief lichten we een van de medewerkers uit. Deze week in de spotlight: Merel van der Sar, projectleider van Mantelfoon. "Na het behalen van mijn diploma Ergotherapie ben ik in april 2017 aan de slag gegaan bij wmo radar als mantelzorgcoach in Rotterdam Centrum. Ik heb ontzettend veel Rotterdamse mantelzorgers leren kennen en snap hun wereld goed, ook omdat ik zelf mantelzorger ben geweest.
Het was soms frustrerend om tegen bepaalde grenzen aan te lopen, tot waar je mogelijkheden als mantelzorgcoach reiken, om daadwerkelijk iets voor mantelzorgers te kunnen betekenen. Als projectleider van Mantelfoon hoop ik samen met het team en velen anderen een nog groter verschil te kunnen maken voor de mantelzorgers in Rotterdam, want dat verdienen zij."

Volg Mantelfoon op social media


Met Mantelfoon zijn we actief op social media. We delen hier nieuws, verhalen van mantelzorgers en andere belangrijke informatie.

Volg jij ons al?
Facebook Facebook
YouTube YouTube
Instagram Instagram
Spotify Spotify
Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. 

Gratis & 24/7 bereikbaar 

bel: 
0800 777 33 33  | mail: info@mantelfoon.nl  |  online: www.mantelfoon.nl
Facebook
YouTube
Instagram
Spotify
Website
Mantelfoon is een initiatief van de gemeente Rotterdam. De uitvoering ligt bij
De ZorgCentrale en wmo radar, beide onderdeel van Incluzio.
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
Copyright © 2020 Mantelfoon, All rights reserved.

Als je deze e-mails van wmo radar niet langer wilt ontvangen, kun je je voorkeuren bewerken of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp