Copy
Gratis & 24/7 bereikbaar voor praktische
vragen, een luisterend oor en advies

Wij nemen de tijd voor je! Bel 0800 - 777 33 33 

In deze nieuwsbrief delen we met jou onze tweede infographic met resultaten van de afgelopen maanden, grijp je kans om te speeddaten met de wethouder, beluister onze nieuwste podcast aflevering over werk & mantelzorg en kijk of je mee wilt doen met leuke zomeractiviteiten bij jou in de buurt. Thuiszorg Rotterdam heeft een app gelanceerd en weet jij de maatschappelijke waarde van mantelzorg in gemeente Rotterdam? Veel plezier!

Nieuwste resultaten Mantelfoon

Bij Mantelfoon vinden we onderzoek belangrijk, daarom zijn we ook zo blij met onze eigen onderzoeker Sevda. Zij houdt zich dagelijks bezig met onderzoek en analyseert de belletjes zorgvuldig. Twee keer per jaar worden deze gegevens samengevat in een infographic. Sevda vertelt er meer over:

"De gele telefoon van Mantelfoon blijft rinkelen! Mantelzorgers uit verschillende gebieden van de gemeente Rotterdam hebben Mantelfoon gebeld. De meeste mantelzorgers hadden vragen omtrent het aanvragen van de mantelzorgverklaring en/of het mantelzorgcompliment, corona en het regelen van zorg. Mantelzorgers weten ons dag en nacht te vinden en bellen ook in het weekend. Wil je meer weten over de kenmerken van de mantelzorgers en waar de mantelzorgers het meest mee geholpen zijn? Download hieronder de Mantelfoon infographic met resultaten van januari t/m juni 2021."
Download de infographic

Oproep: Speeddaten met de wethouder

Grijp je kans! Op donderdag 16 september vanaf 15:00 uur gaat wethouder Michiel Grauss in gesprek met mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. In het kader van de campagne dementievriendelijke stad, wil Rotterdam hiermee aandacht vragen voor de toenemende vraag aan ondersteuning bij dementie. 
Zorg jij voor iemand met dementie en ga je graag in gesprek met de wethouder hierover? Meld je dan vóór 1 september aan via info@mantelfoon.nl

Wist jij dat je kan chatten met Mantelfoon?

Als mantelzorger heb je het al druk genoeg en komt bellen niet altijd uit. Bij Mantelfoon begrijpen we dat het voor mantelzorgers soms ook net even makkelijker of fijner is om te chatten in plaats van te bellen. Daarom zit er net als aan de telefoon 7 dagen per week, 24 uur per dag een Mantelfoon medewerker voor je klaar om te chatten via www.mantelfoon.nl.

Mantelfoon-podcast over werken & mantelzorg

In deze aflevering spreekt Peter Robbemond met mantelzorger Hanan Maazouzi, Anjo Pluimers van WerkZorgBalans en Saskia Bender van het Erasmus MC. Het is belangrijk om het onderwerp mantelzorg op het werk bespreekbaar te maken. Maar hoe doe je dat precies en wat levert het de mantelzorger en de werkgever op? Je hoort het in onze nieuwste podcast aflevering!

"Elke situatie is anders bij werkende mantelzorgers. Daardoor zijn standaardoplossingen niet altijd voldoende en is maatwerk nodig."

Beluister de aflevering hier:
YouTube YouTube
Spotify Spotify
iTunes iTunes

Wat ga jij doen deze zomer?

In verschillende wijken in Rotterdam zijn zomerprogramma's samengesteld. De programma's staan vol leuke, variërende activiteiten, voor ieder wat wils! Vraag bij de welzijnspartij in jouw gebied naar het programma. Weet je niet bij welke welzijnspartij je moet zijn? Bel 0800 - 777 33 33 en wij helpen je verder.
Bekijk het programma van het Centrum hier
Bekijk het programma van Feijenoord hier

Mantelzorgers gezocht om Spankracht-app te testen

Oproep namens Thuishulp Rotterdam:
Veel mensen zorgen voor een ander. De een zorgt voor zijn partner, de ander zorgt voor haar alleenstaande vader. Veel mensen leveren dagelijks of wekelijks mantelzorg. Sommige mantelzorgers zijn belast, zonder dat ze het weten. Daarom wordt de Spankracht-app ontwikkeld, waarmee een mantelzorger de eigen belasting kan meten. Het prototype is klaar.
Wij zoeken mantelzorgers om de Spankracht-app te testen. Dit kost maximaal 20 minuten. Bekijk de app: https://promantelzorg.nl/spankracht-app/.

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Frank Prins (06 31 62 89 08) of Arie Oosterlee (06 47 49 60 70) van Health in Transition. Zij begeleiden de ontwikkeling van de app. De app is een initiatief van Thuishulp Rotterdam en wordt ondersteund door gemeente Rotterdam.

Mantelzorgers zijn onbetaalbaar

MantelzorgNL heeft de maatschappelijke waarde van mantelzorgers laten berekenen door onderzoekbureau Ecorys. De uitkomsten zijn vertaald naar alle afzonderlijke gemeenten in Nederland. Benieuwd naar de uitkomsten in gemeente Rotterdam? Bekijk ze hier.

Disclaimer: zover bij ons bekend telt Rotterdam circa 85.000 mantelzorgers. In dit rapport gaat men uit van een schatting van 194.000 actieve mantelzorgers in Rotterdam. Je hebt geen rekenmachine nodig om te zien dat dit een fors verschil is. 

Volg jij ons al?

Wij zijn actief op social media, volg jij ons al?

We delen hier nieuws, handige tips, resultaten, ervaringsverhalen, wat onze partners doen en andere belangrijke informatie.

Bekijk ook onze vernieuwde website: www.mantelfoon.nl.
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Mantelfoon is gratis en 24/7 bereikbaar.

bel: 0800 777 33 33  |  mail: info@mantelfoon.nl  |  online: www.mantelfoon.nl 
Mantelfoon is een initiatief van de gemeente Rotterdam. De uitvoering ligt bij
De ZorgCentrale en wmo radar, beide onderdeel van Incluzio.
Copyright © 2021 Mantelfoon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp