Copy
Gratis & 24/7 bereikbaar voor praktische
vragen, een luisterend oor en advies

Wij nemen de tijd voor je! Bel 0800 - 777 33 33 

Nog 41 nachtjes slapen en dan vieren we weer De Dag van de Mantelzorg (10 november). Wij zijn achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen. Maar er is nog meer, morgenavond start er namelijk iets leuks voor jonge mantelzorgers, we hebben een nieuwe collega en we blikken terug op speeddaten met de wethouder. We sluiten af met een podcastaflevering over jonge mantelzorgers. 

Dag van de Mantelzorg

Elk jaar op 10 november is het De Dag van de Mantelzorg. Op deze dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en binnenkort kunnen we jullie meer vertellen. Houd onze website goed in de gaten en noteer 10 november alvast in je agenda!

Kom chillen

Jonge Rotterdamse mantelzorger, kom lekker chillen! Is er bij jou thuis iemand die extra zorg of aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld door een ziekte of handicap? Dan ben jij een jonge mantelzorger en jij bent niet de enige.

Vanaf vrijdagavond 1 oktober mag je om de week van 19:00 tot 21:00 uur lekker komen chillen in Huis van de Wijk De Zevensprong (Mosoelstraat 20 in Hoogvliet). (Voor mantelzorgers van 10 tot 23 jaar, wonend in gemeente Rotterdam.)

Meer info of aanmelden?
Bel, mail of app naar Jolanda Verdoorn (DOCK): 06 38 68 55 78 of jvdoorn@dock.nl.
Kennismaken met Manon
"Ik ben Manon van Oorschot. Vorig jaar heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening afgerond. Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest met mindfulness en heb ik bootcamplessen gegeven. In mijn vrije tijd ben ik veel in de natuur te vinden. Sinds september ben ik werkzaam bij Mantelfoon. De komende vijf maanden mag ik het Mantelfoon-team ondersteunen. Ik zie het als een enorme uitdaging en verrijking om mantelzorgers ondersteuning te bieden, door naar hen te luisteren en mee te denken over de mogelijkheden die er zijn. Het zijn soms de kleine dingen die al een verschil kunnen maken."

Terugblik: speeddaten met de wethouder

"Ik heb het gevoel dat er nu iets in werking is gezet", aldus mantelzorger Theo na afloop van zijn gesprek met wethouder Grauss.

Donderdagmiddag 16 september jl. konden mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie in gesprek met wethouder Michiel Grauss. Zij konden tijdens dit gesprek hun verhaal delen en vragen stellen aan de wethouder. Ondertussen wisselden de overige mantelzorgers hun ervaringen met een naaste met dementie uit. Een belangrijke tip was dat het belangrijk is om goed voor jezelf te blijven zorgen en dat het kan helpen om contact te hebben met lotgenoten, bijv. bij een Alzheimercafé. Ook kan het helpen om samen met je werkgever te kijken hoe je de combinatie werk en mantelzorg in balans kunt houden. Dit sluit mooi aan bij het feit dat gemeente Rotterdam aan de slag gaat met 'mantelzorgvriendelijke werkgever'.

Mantelfoon organiseerde deze middag, in het kader van dementievriendelijke gemeente en Wereld Alzheimerdag (21 september), samen met Alzheimer Nederland (afdeling Rotterdam).

Mantelfoon-podcast over jonge mantelzorgers

Zorg je voor je ouder, broertje of zusje? Je bent niet de enige! Jongeren komen regelmatig in een situatie terecht waarin ze moeten zorgen voor een ander of zich zorgen maken. Dit maakt dat je naast je school en/of werk een extra agenda bijhoudt. Hoe creëer je hiernaast vrije tijd voor jezelf en hoe ga je om met druk en stress? In deze aflevering hoor je tips & tricks van Laurine, Janine en Lotte.
Beluister de aflevering hier:
YouTube YouTube
Spotify Spotify
iTunes iTunes

Volg jij ons al?

Wij zijn actief op social media, volg jij ons al?

We delen hier nieuws, handige tips, resultaten, ervaringsverhalen, wat onze partners doen en andere belangrijke informatie. Bekijk ook onze vernieuwde website: www.mantelfoon.nl.
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Mantelfoon is gratis en 24/7 bereikbaar.

bel: 0800 777 33 33  |  mail: info@mantelfoon.nl  |  online: www.mantelfoon.nl 
Mantelfoon is een initiatief van de gemeente Rotterdam. De uitvoering ligt bij
De ZorgCentrale en wmo radar, beide onderdeel van Incluzio.
Copyright © 2021 Mantelfoon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp