Copy
Gratis & 24/7 bereikbaar voor praktische
vragen, een luisterend oor en advies

Wij nemen de tijd voor je! Bel 0800 - 777 33 33 

Er is weer een maand voorbij en wat is er veel gebeurd! Maandag 21 juni is onze campagne over dementie & mantelzorg van start gegaan, we hebben mantelzorgers verrast met een taart, er is een nieuwe podcastaflevering over dementie en we zijn de straat op geweest tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger. Lees je mee?

Start campagne dementie & mantelzorg

Afgelopen maandag 21 juni is onze campagne dementie & mantelzorg van start gegaan. De campagne is in samenwerking met Mantelfoon, communicatiebureau 0to9 en mantelzorgers ontwikkeld. Door een specifiek thema te kiezen en concrete situaties uit te lichten uit het dagelijks leven, hopen we aansluiting te vinden bij de belevingswereld van mantelzorgers.

Een maand lang zijn we te horen met radiocommercials op Radio Rijnmond. We zijn te zien op wachtkamerschermen bij huisartsen en er hangen posters in verschillende ziekenhuizen. Bovendien geven we verdieping aan het thema via @Mantelfoon op social media

Doe mee met de campagne!
Hoe mooi zou het zijn als we zoveel mogelijk Rotterdammers bereiken met deze campagne? Dat lukt ons niet alleen. Help je mee? We hebben posters in 3 varianten en een flyer ontworpen voor deze campagne. Deze willen we graag verspreiden/ophangen in gemeente Rotterdam. Bijvoorbeeld op je eigen raam, op het prikbord in de lift of hal van je appartementencomplex, bij vrienden, familie of buren in de bus of digitaal via WhatsApp. Alle beetjes helpen! 

Stuur een mail naar info@mantelfoon.nl, dan maken we een afspraak. 

Lach en traan tijdens succesvolle Mantelfoon taartenactie

Afgelopen weken sjeeste team Mantelfoon de hele stad door om taarten rond te brengen
ter ere van het 1-jarig bestaan van Mantelfoon (1 mei 2021). Aan de voordeur zagen we geregeld een brede lach voor deze waardering en een traan van ontroering. Maar liefst 80 mensen hebben mantelzorgers aangemeld om hen in het zonnetje te zetten. Zij ontvingen een heerlijke taart gemaakt door de Horeca Vakschool in Rotterdam en een kaartje met een persoonlijke boodschap. Wat ongelooflijk mooi om deze mensen zo te verrassen! 
"Wow onwijs bedankt voor deze mooie taart! Dit is het eerste fysieke bedankje dat ik ontvang na al die jaren (intensief) mantelzorgen voor mijn dochter (psychische problemen)."

Meest gestelde vragen | categorie dementie en mantelzorg

Bij Mantelfoon krijgen we regelmatig vragen die te maken hebben met dementie en mantelzorg. Onze top 3 van meest gestelde vragen in de categorie dementie:
  • Ik zorg dagelijks voor mijn vader met dementie. Ik heb hierbij ondersteuning nodig. Iemand die af en toe de zorg overneemt, zodat ik even kan opladen. Weten jullie welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn?  
  • Mijn moeder heeft vergevorderde dementie. Ik heb soms een luisterend oor nodig en wil graag mijn ervaringen uitwisselen met mensen die in een gelijksoortige situaties zitten. Zijn er groepen waar ik mij kan aanmelden?
  • Ik ben sinds kort mantelzorger van mijn broer met dementie. Ik weet eigenlijk niet wat het mantelzorgen inhoudt en wat er bij komt kijken. Kunnen jullie mij hierover informeren?
Zijn deze vragen herkenbaar voor jou of heb je een andere mantelzorgvraag? Bel Mantelfoon via 0800 - 777 33 33 of chat via www.mantelfoon.nl.  

Gratis magazine over dementie


Zorgverzekeraar CZ heeft het gratis magazine 'Voor de dag met dementie' gemaakt. In het magazine vind je inspiratie en steun in ervaringsverhalen van andere mantelzorgers, tips van professionals en praktische hulpmiddelen.
Vraag het gratis magazine aan!

Mantelfoon-podcast over dementie - deel 2

In deze podcastaflevering staat het aangrijpende verhaal centraal van Ian Thomas. Ian is vader van een jong gezin en zijn vrouw kreeg op jonge leeftijd dementie. Daarnaast wordt ingegaan op de ondersteuningsmogelijkheden die er zijn voor mantelzorgers die iemand met dementie verzorgen. Daardoor wordt o.a. duidelijk dat een ergotherapeut zoals Marieke van Bennekom kan helpen om de persoon met dementie zo lang mogelijk te laten doen wat die gewend was te doen. En dat een casemanager als Christiaan Verweij de aangewezen persoon is om mantelzorgers snel door het web van regelgeving te loodsen naar de juiste ondersteuningsmogelijkheden.

Ian's belangrijkste tip aan andere mantelzorgers: "voor mantelzorgers is het cruciaal om contact te hebben met lotgenoten die in dezelfde fase zitten (of daar net voorbij zijn), want zij begrijpen wat je doormaakt en kunnen je ondersteuning en informatie geven die je op dat moment nodig hebt."

Behoefte aan meer tips en nuttige info? Luister deel 2 van de podcast over dementie hier:
YouTube YouTube
Spotify Spotify
iTunes iTunes

Terugblik Week van de Jonge Mantelzorger

1 t/m 7 juni was het de Week van de Jonge Mantelzorger. Anniek blikt terug op deze week.
Zijn dat ook mantelzorgers?!”, vraagt 1 van de kinderen, wijzend naar de dames die duidelijk horen bij de mevrouw die met een rollator loopt. Normaal gesproken hou ik niet zo van wijzen en staren, maar dit keer vind ik het eigenlijk alleen maar mooi. De kinderen zetten namelijk dat wat ze net tijdens de quiz over (jonge) mantelzorgers hebben geleerd direct om in de praktijk.
De Week van de Jonge Mantelzorger zit er op. Wat hebben we toch mooie en diverse gesprekken gevoerd over mantelzorg en in het bijzonder over jonge mantelzorgers. We spraken kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende verhalen. Voor de één was mantelzorg een dagelijkse realiteit, voor de ander een ver van mijn bed fenomeen. Maar de gemene deler was dat iedereen die we spraken met oprechte interesse luisterde.
Hopelijk hebben we op zijn minst zaadjes geplant. Maar het houdt natuurlijk niet op bij deze week. (Jonge) mantelzorgers verdienen doorlopend aandacht.

Volg jij ons al?

Wij zijn actief op social media, volg jij ons al?

We delen hier nieuws, handige tips, resultaten, ervaringsverhalen, wat onze partners doen en andere belangrijke informatie.

Bekijk ook onze vernieuwde website: www.mantelfoon.nl.
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Mantelfoon is gratis en 24/7 bereikbaar.

bel: 0800 777 33 33  |  mail: info@mantelfoon.nl  |  online: www.mantelfoon.nl 
Mantelfoon is een initiatief van de gemeente Rotterdam. De uitvoering ligt bij
De ZorgCentrale en wmo radar, beide onderdeel van Incluzio.
Copyright © 2021 Mantelfoon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp