Copy
Total Wellness zwembad en buitenspa onderhoud
Bekijk het bericht in uw browser
Beste wellness liefhebber,

Het is heerlijk een eigen zwembad of buitenspa te hebben. Dit levert niet alleen veel plezier en ontspanning op maar vergt ook het nodige onderhoud. Wij informeren je graag over het onderhoud aan jouw zwembad of buitenspa. Mogelijk word je op ideeën gebracht en kan het onderhoud efficiënter.

 

Het zwembad schoon houden

Als je het zwembad vult dan heb je mooi schoon water om in te zwemmen, maar door het gebruik zal het water sneller vies worden. Denk bijvoorbeeld aan huidschilfers, crèmes en vieze voeten. Ook blaadjes die in het buitenzwembad vallen zullen het water vervuilen. Gelukkig kun je zelf het één en ander doen om bacteriën te bestrijden en algen te voorkomen.Een pomp of filterinstallatie helpt om het water schoon te houden. Daarnaast zul je regelmatig bacteriën moeten aanpakken met chloor en andere waterbehandelingsmiddelen.

We willen je als onze klant graag informeren over de juiste wijze waarop je jouw zwembad en buitenspa kunt onderhouden ter voorkoming van de bovenstaande problemen. Daarom zenden wij je deze mailing. Zodat je langer kunt genieten van een schone en hygiënische buitenspa en/of zwembad.

Mocht je vragen hebben over het onderhoud van je zwembad of buitenspa of aan andere wellness producten? Neem dan contact met ons op via info@total-wellness-company.nl of telefonisch via 072 534 90 35.

Wij wensen je veel zwemplezier toe!

Met vriendelijke groet,

Total Wellness Company team
www.total-wellness-company.nl 

Onderhoudsadvies voor de buitenspa:

 

1.    Wekelijkse schoonmaak
 • Controleer na ieder bad het chloorgehalte en voeg eventueel chloor toe.
 • Dek de buitenspa altijd goed af.
2.    Maandelijkse schoonmaak 
 • Reinig de filters.
 • Reinig de buitenzijde van de spa.
 • Check het water met teststrips.
3.    Driemaandelijks onderhoud 
 • Verwijder het water uit de spa.
 • Reinig of vervang de filters.
 • Reinig de kuip.
 • Vul de spa met schoon water en check het water met de teststrips.
Let op: bij een onweersbui kan het voorkomen dat het chloor uit de buitenspa is verdwenen. Check hiervoor het water met teststrips en vul de nodige waterbehandelingsmiddelen toe.
 

Water in je zwembad

Je hebt een zwembad, maar deze zal ook gevuld moeten worden met water. Gebruik hiervoor altijd leidingwater en geen grondwater. Grondwater kan namelijk voor problemen zorgen, doordat het veel kalk en ijzer bevat en de zuurgraad afwijkt. Ook kunnen de onderhoudsmiddelen minder goed werken als je het zwembad zou vullen met grondwater.

De hardheid van het water is van belang als je chloor gaat gebruiken om het water te ontdoen van bacteriën. Let op: gebruik nooit twee verschillende soorten chloor door elkaar. Dit kan gevaarlijk zijn. 

Om het chloor te laten werken heeft het zwemwater een goede pH-waarde nodig. Om het chloorniveau of de pH-waarde te testen kun je gebruik maken van teststrips. Vervolgens kun je met de juiste producten, zoals chloortabletten en pH-Minus/pH-Plus het water stabiliseren.

Gebruik ook accessoires voor de schoonmaak van je zwembad. Met borstels kun je de glibberige randen schoonmaken, speciale stofzuigers halen het vuil van de bodem en met schepnetjes kun je viezigheid van de wateroppervlakte halen. 

Kijk in onze webwinkel voor verschillende onderhoudsmiddelen en accessoires.

Zwembadonderhoudsmiddelen bewaren

Zorg ervoor dat de voorraad zwembadonderhoudsmiddelen in een ruimte worden bewaard waarbij geen risico's voor de gezondheid kunnen ontstaan en deze onbereikbaar zijn voor kinderen.

Laat je hier goed over informeren om ongelukken te voorkomen.

Tips voor zwembadonderhoud op een rijtje

Reinigen zwembad

 1. Veeg je voeten voor je het water ingaat, zo houd je gras en modder buiten het bad.
 2. Controleer, reinig en vervang het filter van de filterinstallatie regelmatig.
 3. Gebruik accessoires zoals schepnetten, borstel en stofzuigers om het bad schoon te houden.
 4. Bestrijd bacteriën en algen met chloor.
 5. Maak het zwemwater niet te warm: hoe warmer het water, des te meer kans krijgen bacteriën en algen.
 6. Houd huisdieren uit het water.
 7. Dek het zwembad af wanneer je het niet gebruikt.

Zwembadonderhoud startsets

 • 1 testset
 • 1 thermometer
 • 1 verzwaarde stofzuigermond
 • 1 wandborstel
 • 1 bodem-/oppervlakteschepnet

Bekijk de de startset in de webwinkel.

PH meter voor iPhone, iPod en iPad

 

 
Meet en noteer de pH waarden met behulp van deze pH-meter: PH1-293 kit.
Sluit de pH-meter aan op een iPhone, iPod of iPad en gebruik de gratis app.
De PH-1 meter vereist besturingssysteem OS 4.0 of hoger. 

De meegeleverde app biedt weergave van pH, millivolt, omgevingstemperatuur en vloeistof temperatuur. (inclusief temperatuur sensor). Bij het gebruik van GPS zal de pH-meter app weergeven waar en wanneer de meeting heeft plaatsgevonden. De resultaten kunnen opgeslagen worden op locatie, datum en via een e-mail verzonden worden. 
 

CHILLISY VAN CLEOPATRA


Er gaat niets boven dobberen in je zwembad op een prachtige zomerse dag. Alleen of samen urenlang genieten van de zon. Comfortabel liggen is dan natuurlijk een pré. Wij bieden je een grote en luxe waterdichte zitzak aan van een zachte stof en hoogwaardige kwaliteit die er voor zorgt dat je na een aantal uur nog steeds comfortabel ligt. Bovendien is hij er in sprankelende kleuren om uw ‘pool’ net dat extra zomerse tintje te geven.

Bestel de Chillisy direct

Waterproblemen oplossen

Bekijk alle producten in onze webwinkel
Share
Tweet
Forward

 

Contact

Total Wellness Company
Heiloo

T 072 5349035
E info@total-wellness-company.nl
I www.total-wellness-company.nl

Showroom geopend op afspraak

ideal.jpg

Copyright © *2015* Total Wellness Company All rights reserved.

U ontvangt deze informatie omdat u klant bent bij Total Wellness Company of badproducten hebt besteld via de webwinkel van Total Wellness Company. Wilt u deze informatie niet meer ontvangen? Voel u dan vrij om u hieronder uit te schrijven voor deze informatie.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 
Wilt u meer informatie ontvangen over wellness producten, tips en trends, onze organisatie en ander wellness onderhoudinformatie? Meld u via deze button aan voor onze Total Wellness nieuwsbrief.