Copy
 

Nieuwsbrief

 
Vooraankondiging  
   
  Over JOOZ
 

Congres Gemeenten aan zet bij jong ouderschap
Het programma is bekend! Onze dagvoorzitter is Pieter Hilhorst en we hebben Myrthe Wilkens als keynotespreker. Meer informatie en aanmelden.

 

11 mei inspiratiebijeenkomst Jonge vaders 
Kom op 11 mei naar onze inspiratiebijeenkomst over jonge vaders. Meer informatie en aanmelden.
Taskforcelid Elle Struijf
Lees het persoonlijke verhaal van Elle Struijf, arts Maatschappij en Gezondheid en Strategisch Adviseur Publieke Gezondheid en Veiligheid van GGD Hollands Noorden en het NCJ. Wat is haar drive, wat wil ze bereiken en wat raakt haar in het werk met jonge ouders?

Goede voornemens congres 2016
Tijdens het congres in mei 2016 hebben velen van jullie goede voornemens gemaakt. Welke voornemens waren dat en hoe is het er mee? Hier enkele voornemens uitgelicht.

 Actueel
 

Opvoedinterventie zorgt voor daling opvoedstress
Onder de groep (zeer) jonge ouders zijn relatief veel verstandelijk beperkten. Marja Hodes (VU) onderzocht een opvoedinterventie gericht op sensitief opvoeden bij ouders met verstandelijke beperkingen.
Zij ontdekte onder andere dat de opvoedinterventie binnen de gehele groep ouders voor een daling van de opvoedstress zorgde. Lees meer over haar promotie en proefschrift.
 

Duizenden banen voor kwetsbare jongeren 
Het kabinet, gemeenten en UWV willen in twee jaar tijd 28.500 jongeren die niet op eigen kracht aan de slag kunnen komen aan een baan helpen. Dat zijn er bijna een kwart (5500) meer dan eerder gedacht. Lees meer...
 

Scholing kwetsbaar jong ouderschap voor verloskundigen
Babykennnis verzorgt scholing/MIO voor verloskundigen rond kwetsbaar jong ouderschap. Welke benadering werkt goed bij deze cliënten? Waar liggen de prioriteiten in de zorg? Welke rol heb ik in het netwerk van zorgverleners?
Meer informatie, data en aanmelden zie babykennis.nl.
 

4 april Congres Zorg om kwetsbaar ouderschap
Op dinsdag 4 april organiseert de gemeente Rotterdam in samenwerking met artsenfederatie KNMG het congres Zorg om kwetsbaar ouderschap. Het gaat om ouders die door bepaalde problemen mogelijk onvoldoende in staat zijn om kinderen veilig op te voeden. Meer informatie en aanmelden.

Programma VoorZorg in documentaire
Afgelopen 24 januari zond Brandpunt een documentaire uit over het voorkomen van kindermishandeling en verwaarlozing. Bekijk het deel van de reportage over VoorZorg.
 Kennis delen   

Kraamzorg Eigenwijs

Veel (zeer) jonge ouders zijn gebaat bij gespecialiseerde geboortezorg, zowel vóór de bevalling als in de kraamtijd. Lees meer over wat gespecialiseerde kraamzorg te bieden heeft en wat hun rol is in de zorgketen. 


Opleiding, werk en inkomen bij jong ouderschap
Veel kwetsbare jonge ouders hebben problemen met inkomen en schulden, ontstaan door langdurige werkeloosheid of vroegtijdig schoolverlaten. Waar lopen ze tegen aan en hoe kan het anders? Lees meer...Op de hoogte blijven

Kennisnetwerk 
Ben je al lid van het Kennisnetwerk (zeer) jong ouderschap van het NJi? Samen met jou willen we een actueel kennisdossier met goede voorbeelden opbouwen om lokale professionals te ondersteunen. Heb jij vragen aan het netwerk of kennis te bieden? Meld je dan aan en doe mee!  

Twitter
Volg ons op twitter: @ProgrammaJOOZ.

Agenda


11 mei 2017

Inspiratiebijeenkomst jonge vaders15 mei 2017

Congres 'Gemeenten aan zet bij jong ouderschap'
Uiterste inschrijfdatum 15 april 2017.Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van het landelijk programma Jong Ouderschap en Onbedoeld Zwanger (JOOZ). Heb je vragen over de informatie in deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met Jose Huzen.

       
   
   
  Doorsturen
Afmelden
Voorkeuren wijzigen
2017
www.jooz.nu
@ProgrammaJOOZ
Landelijk programma Jong Ouderschap & Onbedoeld Zwanger