Copy

Nieuwsbrief Numner 9 - 17 oktober 2016

Bekijk deze email in je browser

Beste bierliefhebber,

Dit is de negende nieuwsbrief van Brouwerij Hommeles uit Houten, bestemd voor onze klanten, vrienden en belangstellenden. Stelt u het niet op prijs om deze nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u zich makkelijk uitschrijven via de link onderin deze nieuwsbrief.
Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en verkrijgbaarheid van de Hommeles-bieren en de activiteiten van het Houtens Brouw Collectief.
Voor achtergrondinformatie over onze brouwerij, onze bieren en verkoopadressen verwijzen wij graag naar onze uitgebreide website: www.brouwerijhommeles.nl.
 
Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volkers

In deze Nieuwsbrief:
 • Utrecht Hop!
 • Hopoogst 2016: Rat Ale Green Hops
 • Troast
 • Bokkepruik
 • Papoen
 • Houtworm
 • Hommeles Beer Food: worst en kaas

Utrecht Hop!

Hij is klaar en is erg mooi geworden: UTRECHT HOP!, onze splinternieuwe, kleurrijke biergids voor de hele provincie Utrecht. Met alle brouwerijen, een selectie van de beste biercafés en bierwinkels, veel bierhistorie en bierwandelingen in Amersfoort en Utrecht. Een must have voor iedere bierliefhebber, maar ook erg leuk om cadeau te doen. Kijk naar de preview!
De gids verschijnt op 2 november, telt 160 pagina's en kost €15,95. Wie 'm voor 2 november bij ons bestelt, krijgt 'm zonder portokosten toegestuurd (na 2 november moeten wij de prijs met €2,60 portokosten verhogen)! Maak €15,95 (€18,55 na 2 november) over (per gids) op IBAN NL78 INGB 0007 500 111 ten name van Stichting Houtens Brouw Collectief, met vermelding van post- en mailadres en wij zenden de gids zo snel mogelijk toe.

Utrechtse biergids Utrecht Hop!

Hopoogst 2016: Rat Ale Green Hops

De hopoogst is weer achter de rug en was vanouds weer een erg gezellig gebeuren. Op zondag 28 augustus ging in onze hoptuin de centennial er af, die daarop meteen vers de brouwketel in ging als late hop. Zondag 11 september volgde de cascade die eveneens vers als dry hop in de lagertank werd toegevoegd. Dit unieke Utrechtse vershopbier - de RAT ALE GREEN HOPS - is een gezamenlijk product van brouwerijen Hommeles, De Eem en De Leckere en komt half oktober op de markt. De Rat Ale Green Hops van 2016 is een blond bier van 6% doordrenkt van de aroma's van verse Utrechtse hop! Beperkt leverbaar, dus snel bestellen!
 

Hopplukdag

Troast

Nieuw, net uit en al zeer gewaardeerd Untappd: TROAST, onze Burundi Koffie Porter. Donker, doordesemd van de geur en smaak van versgemalen fair trade koffiebonen uit Burundi en met een mooie chocolade bitterheid. Nu snel halen bij je Hommeles-slijter! 
 

Etiket Troast

Bokkepruik

Het land wordt weer overstelpt met bokbieren, dus is het zaak de bijzondere er uit te pikken. Met onze award winning BOKKEPRUIK (zilveren medaille Brussels Beer Challenge 2015) haal je niet zomaar een bokbiertje in huis, maar een bijzondere dubbelbok, gebrouwen met Houtense honing en een vleugje rookmout. Op fust en fles, beperkt verkrijgbaar, dus zorg dat je er bij bent!
 

Bokkepruik

Papoen

150 kg verse Hollandse pompoen en Amerikaanse pumpkin-spice zorgen voor de kenmerkende smaak van deze onvervalste pumpkin ale van Nederlandse bodem! Een samenwerking tussen brouwerij Hommeles en Epe Bier Collectief. Je ruikt kruiden en geroosterde pompoen, de afdronk is droog, zoetig (droog en zoetig is tegenstrijdig) en kruidig. Een bijzonder bier, dat in Amerika vooral rond Halloween wordt gebrouwen en daar een grote traditie is. Deze moet je geproefd hebben! Mooi en uniek herfstbier van 7%, eenmalig per jaar gebrouwen!
 

Klaar voor Halloween!

Houtworm

Ook Hommeles heeft de stap naar Barrel Aged gemaakt: de champagne onder de bieren! De whiskyvaten hadden we al, en in Ramses Snoeij vonden we een partner om er een bier mee te brouwen. Dat is de HOUTWORM geworden: een samenwerking tussen de Houtense brouwerij Hommeles en Ramses Bier, die zijn bieren naar dieren vernoemt. De Houtworm Porter 5% is er in een light-versie (vergist en gerijpt op Coal Ila- en Edradour-vaten en geblend afgevuld op fusten (dus niet op fles). 
Daarnaast is er een zware stout-versie afgevuld op Burnside-vaten (Houtworm, 9%). Deze is afgevuld op fles. Binnenkort meer informatie over de prijs en de presentatie van deze edele brouwsels, waarop voorintekening noodzakelijk is. 
 

Jan Ausems en Ramses Snoeij

Hommeles Beer Food: worst en kaas

Er is ook weer kaas en worst gemaakt met Hommeles bieren. In samenwerking met Oudwijker kazen is er in Cothen bij de Brienenshof een speciale kaas lijkend op de Toma’s uit de Italiaanse Alpen gemaakt met Hommeles Goede Raat. Deze ligt momenteel te rijpen en zal ruim voor de feestdagen verkrijgbaar zijn.
 
Inmiddels is de droge Hommeles-worst al leverbaar. Deze is met de hand gemaakt van Blokhovens Linievarken en Hommeles Bokkepruik door slager Ferry Lempers in Linschoten.
 

Hommeles kaas gemaakt met Goede Raat

Onze bieren

Onze bieren worden op kleine schaal, ambachtelijk gebrouwen. Daarbij houden wij ook rekening met het seizoen. Daarom zijn niet al onze bieren het hele jaar door leverbaar.
Onze bieren zijn te bestellen via:
Bierboom Bierdistributie
van Essen Bierservice
Melgers Wijn en Dranken
Multibier Asten
Drankenhandel Nectar

Daarnaast is ons bier te koop bij de betere slijter en horeca-gelegenheid. Een overzicht van de locaties is te vinden op onze website.

Op dit ogenblik kunnen wij de volgende bieren aanbieden:
 • Gluiperd - Fruitige tripel, 8% (op fust en op fles voorradig)
 • Dorstvlegel - Saison (award-winning!), 6% (op fust en op fles voorradig)
 • Hopdonder - IPA, 6% (op fust en op fles voorradig)
 • Molotov - Imperial Russian Stout, 9% (op fust en op fles voorradig)
 • Goede Raat - Honingbier (niet zoet), 7,5% (op fles voorradig)
 • Ondeugd - Mild peated rookbier (award-winning!), 6% (op fust en op fles voorradig)
 • Bokkepruik - Dubbelbok met honing en een beetje rookmout, 8% (op fust en op fles voorradig)
 • Troast - Burundi Koffie Porter, 6,5% (op fles voorradig)
 • Rat Ae Green Hops - vershopbier, 5,9% (op fust en op fles voorradig)
 • Papoen - Pompoenbier, 7% (op fles voorradig)
Overige producten:
 • Hommeles-glazen
 • Hommeles-kadobox ("kadoosje")
 • Hommeles-viltjes
 • Hommeles-zeep
 • Hommeles-craftbeershirt "Sodemieter hop!"

On the road

Brouwerij Hommeles is de komende tijd aanwezig bij, of doet mee aan, de volgende activiteiten:

Kees Volkers, Jos Eberson en Jan Ausems (v.l.n.r.) - Foto: Biermagazine
      
Copyright © 2016 Brouwerij Hommeles, All rights reserved.