Copy

Nieuwsbrief Nummer 6 - 21 november 2015

Bekijk deze email in je browser

Beste bierliefhebber,

Dit is de zesde nieuwsbrief van Brouwerij Hommeles uit Houten, bestemd voor onze klanten, vrienden en belangstellenden. Stelt u het niet op prijs om deze nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u zich makkelijk uitschrijven via de link onderin deze nieuwsbrief.
Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en verkrijgbaarheid van de Hommeles-bieren en de activiteiten van het Houtens Brouw Collectief.
Voor achtergrondinformatie over onze brouwerij, onze bieren en verkoopadressen verwijzen wij graag naar onze uitgebreide website: www.brouwerijhommeles.nl.
 
Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volkers

In deze Nieuwsbrief:
 • Internationale prijs voor Bokkepruik
 • Feestelijke hoppluk in Odijk
 • Tachtig kilo pompoenen
 • Presentatie Rat Ale Green Hops en Papoen bij Kloek
 • Coming soon: Maple Coffee Porter
 • Utrechtse Bierbrouwers Festival naar nieuwe locatie
 • Hommeles on tour
 • Doe een Hommeles pakketje cadeau!
 • Onze bieren
 • Activiteiten en agenda

Internationale prijs voor Bokkepruik

Tim Freriks (De Leckere), Marco Lauret (Duits & Lauret), Danielle Duits (Duits & Lauret),
Marcel Snater (Maximus) en Jan Ausems (Hommeles)

Op de Brussels Beer Challenge, een van de belangrijkste bierkeuringen in Europa, sleepte de Bokkepruik een zilveren medaille in de wacht in de categorie dubbelbock. In totaal waren 1100 bieren ingezonden door brouwerijen uit de hele wereld. De gouden plak ging ook naar Nederland en was voor de IJsbok van SNAB uit Purmerend. Ook de Utrechtse brouwerijen Maximus, Duits & Lauret en De Leckere vielen in de prijzen. 
Vorig jaar kreeg de Bokkepruik al een bronzen medaille op het Bokbierfestival in de Beurs van Berlage. Wie nog een flesje Bokkepruik wil bemachtigen moet de slijters in de regio afstruinen. Zelf hebben we alleen nog een paar fustjes staan. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Feestelijke hoppluk in Odijk

Eerder dan voorzien - de natuur laat zich niet dwingen - moesten we aan de bak om de hop te plukken op ons hopveld in Odijk. Het was prachtig weer en met de hulp van 28 vrienden en kennissen werd het op 31 augustus een onvergetelijke dag met koffie, pastasalade en uiteraard Hommelesbier. Er werd 22 kilo verse hop geplukt, die de volgende dag meteen in de ketels van De Leckere werd gegooid, waar we er 3000 liter Rat Ale Green Hops van hebben gebrouwen. Bij de betere bierleverancier misschien nog te krijgen.
 

De hopplukkers met linksvoor Kees Volkers (Hommeles)
en middenvoor Ruud van Moorst (De Eem)

 
 

Tachtig kilo pompoenen

Behalve de hop worden in september ook de pompoenen geoogst en dus was het weer tijd voor de Papoen: een pumpkin ale American style, die we nu voor de tweede keer samen met het Epe Bier Collectief brouwden bij de Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte. De pompoenen groeien bij de hopvelden in Epe en Odijk, de speciale pompoenkruiden komen uit Amerika. Voor de brouwdag hebben we in Epe een hele dag pompoenen staan schillen en roosteren. In totaal is er maar 900 liter gebrouwen, die bij voorintekening is verkocht. Goed zoeken dus, als je de papoen nog wilt proeven en anders er volgend jaar op tijd bij zijn.
 

De geroosterde en gepureerde pompoen gaat in de maischkuip

Presentatie Rat Ale Green Hops en Papoen bij Kloek

Op 31 oktober presenteerden wij onze collaboration brews bij Kloek, het Utrechtse kip- en speciaalbier-restaurant op het Vredenburg. Behalve Hommeles waren brouwers en fans aanwezig van het Epe Bier Collectief (met wie we de Papoen hebben gebrouwen) en De Eem en De Leckere (met wie we de Rat Ale Green Hops hebben gebrouwen). Het was een lekker rommelige, maar erg gezellige bijeenkomst. Uiteraard hebben we voor de presentatie eerst een heerlijk mals Kloek-kippetje verorberd! 
 

Rat Ale Green Hops en Papoen werden gepresenteerd op 31 oktober

Coming soon: Maple Coffee Porter

In juni maakten we al een proefbrouwsel met De Eem van de  Maplee Coffe Porter, een porter met uitgelezen  koffiesoorten en Maple Syrup. We schonken dit bier onder andere op het Gentse Bierfestival, waar we een kraam deelden met De Eem. Dit bier vonden we zo lekker, dat we er nu 900 liter van gebrouwen hebben in de brouwerij van de Sallandse. Omdat het een duur en arbeidsintensief bier is, kunnen we er helaas niet meer van brouwen. Bij voorintekening reeds uitverkocht, dus haast u straks naar de betere slijter voor dit bijzondere brouwsel. We houden wat achter voor het winterbierfestival in Gouda. 
 

Etiket Maple Coffee Porter

Utrechtse Bierbrouwers Festival naar nieuwe locatie

Het UBF 2016 zal op pinksterzaterdag 14 mei worden gehouden. Niet meer op het erf van Molen De Ster, dat te klein is geworden en qua vergunning een moeilijk verhaal. Aan de ene kant jammer, want het was een fantastische plek. De nieuwe locatie wordt De Fabrique, aan de Kanaaldijk in Utrecht. Een heel andere, maar wel  stoere en sfeerrijke omgeving, waar we meer brouwers en genoeg bezoekers kwijt kunnen. Ver van het centrum, maar vlakbij station Maarssen en een locatie met vele andere voordelen. De Utrechtse brouwers zijn in ieder geval enthousiast. Zet de datum alvast in je agenda, meer nieuws volgt.   
 

De Fabrique: nieuwe locatie van het Utrechtse Bierbrouwers Festival

Hommeles on tour

Hommeles is afgelopen maanden weer op verschillende festivals present geweest. Onder meer waren we op bokbierevenementen in Amsterdam, Amersfoort, Houten en Woerden. Komende tijd zijn we onder meer aanwezig op een Hommeles-proeverij in Woerden (26-11), op de altijd sfeervolle kerstmarkt in de Utrechtse Twijnstraat (13-12) en op het Winterbierfestival in Gouda (17-1). Houdt voor al onze activiteiten onze website en Facebookpagina in de gaten!
 

Dirk Everse en Jan Ausems staan klaar voor de Houtense Bockentocht

Doe een Hommeles pakketje cadeau!

Feestelijk idee: zo'n grappige Hommeles-doos met vier flesjes Hommeles-bier naar keuze. En altijd leuk om te krijgen. Vraag er naar bij uw bierleverancier! Winkeliers maken ook hun eigen pakketjes, met bijvoorbeeld zo'n fraai Hommeles-glas erbij, of een lekker kaasje en een hartige worst. De mogelijkheden zijn eindeloos. Momenteel hebben we al onze standaardbieren in voorraad: Hopdonder, Dorstvlegel, Gluiperd, Goede Raat, Molotov en Ondeugd.  De Bokkepruik, Maple Coffee Porter, Rat Ale Green Hops en Papoen zijn verkocht en  mogelijk nog bij de bierslijter te krijgen.  
 
       
Kadoosje en bierpakket met kaas

Onze bieren

Onze bieren worden op kleine schaal, ambachtelijk gebrouwen. Daarbij houden wij ook rekening met het seizoen. Daarom zijn niet al onze bieren het hele jaar door leverbaar.
Onze bieren zijn te bestellen via:
Bierboom Bierdistributie
van Essen Bierservice
Melgers Wijn en Dranken
Multibier Asten
Drankenhandel Nectar

Daarnaast is ons bier te koop bij de betere slijter en horeca-gelegenheid. Een overzicht van de locaties is te vinden op onze website.

Op dit ogenblik kunnen wij de volgende bieren aanbieden:
 • Bokkepruik - Herfstbok, 8% (op fust voorradig)
 • Gluiperd - Fruitige tripel, 8% (op fust en op fles voorradig)
 • Dorstvlegel - Saison, 6% (op fust en op fles voorradig)
 • Hopdonder - IPA, 6% (op fust en op fles voorradig)
 • Molotov - Imperial Russian Stout, 9% (op fles voorradig)
 • Goede Raat - Honingbier, 7,5% (op fles voorradig)
 • Ondeugd - Rookbier, 6% (op fust en op fles voorradig)
 • Rat Ale Green Hops - 'Green hops' bier, 5,9% (op fust en op fles voorradig)

Overige producten:
 • Hommeles-glazen
 • Hommeles-kadobox ("kadoosje")
 • Hommeles-viltjes
 • Hommeles-zeep
 • Hommeles-craftbeershirt "Sodemieter hop!"

Activiteiten en agenda

Brouwerij Hommeles is de komende tijd aanwezig bij, of doet mee aan, de volgende activiteiten:

Jos Eberson, Kees Volkers en Jan Ausems (v.l.n.r.)
      
Copyright © 2015 Brouwerij Hommeles, All rights reserved.