Copy

Nieuwsbrief Nummer 11 - maart 2017

Bekijk deze email in je browser

Beste bierliefhebber,

Dit is de elfde nieuwsbrief van Brouwerij Hommeles uit Houten, bestemd voor onze klanten, vrienden en belangstellenden. Stelt u het niet op prijs om deze nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u zich makkelijk uitschrijven via de link onderin deze nieuwsbrief.
Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en verkrijgbaarheid van de Hommeles-bieren en de activiteiten van het Houtens Brouw Collectief.
Voor achtergrondinformatie over onze brouwerij, onze bieren en verkoopadressen verwijzen wij graag naar onze uitgebreide website: www.brouwerijhommeles.nl.
 
Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volkers

In deze Nieuwsbrief:
 • 7e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival
 • Hommeles Untaped # 1 - Black Spider
 • Streekbierfestival: Hommeles op het water!
 • Hommeles bierijs!

7e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival

De voorbereidingen voor het 7e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival zijn in volle gang. Het vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 mei, van 12.00-19.00 uur. Locatie is wederom De Fabrique, Kanaaldijk 7 in Utrecht. Kom per fiets, bus of trein (vanaf station Maarssen). Vanaf station Maarssen rijden gratis pendelbussen naar DeFabrique. Kaarten zijn al online te bestellen. Er zijn dit jaar 33 Utrechtse brouwerijen! Meer dan 100 bieren! Food en live muziek! En diverse nevenattracties, waaronder de Utrechtse barbier met de slechtste (wij vinden zelf de beste) slogan van het jaar: "Zit je hair cut?". Leuke biershirts koop je bij Craftbeershirts. Bekijk de impressie van het festival van vorig jaar. Zie voor de laatste info de website en Facebook.

Koop nu je online-ticket!
 

Gezelligheid troef tijdens het 6e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival

Hommeles Untaped # 1 - Black Spider

Hommeles komt met een nieuwe bierlijn: 'Hommeles Untaped!' Dit is een serie van steeds nieuwe, en in principe eenmalige brouwsels, exclusief bedoelt voor slijters en horeca. Voor deze nieuwe brouwsels hebben wij ons laten inspireren door de muziek. Het eerste bier in de Untaped! serie is de Black Spider, een Simcoe single-hopped Black IPA van 5,7%. Deze is in maart op de markt gekomen en zal onder meer te proeven zijn op het Utrechtse Streekbierfestival. Voor de muziekliefhebber, de naam van dit eerste bier is afgeleid van het nummer Black Spider Blues van Robert Lockwood.
 

Etiket Untaped #1: Black Spider

Streekbierfestival: Hommeles op het water!

Hommeles is natuurlijk ook weer present op het komende Streekbierfestival in Utrecht (24-26 maart). Onze thuishaven is deze keer het sfeervolle café-restaurant Stan & Co. op de Ganzenmarkt, tevens gastheer van Rock City Beers uit Amersfoort. Bij Stan & Co. zal onze nieuwe Black Spider geschonken worden uit de tap. Op fles is de Gluiperd te krijgen: onze bekende fruitige tripel.  
Op zondagmiddag 26 maart verzorgt Hommeles i.s.m. de festivalorganisatie een leuke nevenactiviteit. je kan dan boeken voor een bierhistorische sloepvaart over de Oudegracht. Onder het genot van een Hommeles-biertje vertelt onze eigen bierhistoricus Kees Volkers over de brouwerijen die vroeger aan de Oudegracht hebben gestaan. De tocht duurt ongeveer 50 minuten, opstappen aan de werf bij de Ganzenmarkt. Van tevoren tickets reserveren is noodzakelijk!
 

Streekbierfestival Utrecht: bierfeest in de stad!

Hommeles bierijs!

Jos is weer de boer op geweest! Dit keer bij de ijsboerderij van Louis en Anja Vernooij in Woerden. Hier heeft hij samen met Anja Vernooij een sorbetijs en een roomijs gemaakt met Gluiperd, een roomijs met Hopdonder en een roomijs met Hopdonder en citroen. Dit ijs zal wellicht geserveerd gaan worden bij speciale gelegenheden en misschien wel op het Utrechtse Bierbrouwers Festival. Houd daarvoor vooral onze facebook-pagina in de gaten!  
 

Hommeles bierijs

Utrecht Hop!

Hebben jullie 'm al? De spiksplinternieuwe gids waar alles in staat over de bieren in Utrecht, Amersfoort en de rest van de provincie! Bierbrouwerijen, biercafés, bierhistorie, bierwandelingen, etc.
 

Bierkaas en bierworst

Onze bieren

Onze bieren worden op kleine schaal, ambachtelijk gebrouwen. Daarbij houden wij ook rekening met het seizoen. Daarom zijn niet al onze bieren het hele jaar door leverbaar.
Onze bieren zijn te bestellen via:
Bierboom Bierdistributie
van Essen Bierservice
Melgers Wijn en Dranken
Multibier Asten
Drankenhandel Nectar

Daarnaast is ons bier te koop bij de betere slijter en horeca-gelegenheid. Een overzicht van de locaties is te vinden op onze website.

Op dit ogenblik kunnen wij de volgende bieren aanbieden:
 • Gluiperd - Fruitige tripel, 8% (op fust en op fles voorradig)
 • Dorstvlegel - Saison (award-winning!), 6% (op fles voorradig)
 • Hopdonder - IPA, 6% (op fust en op fles voorradig)
 • Molotov - Imperial Russian Stout, 9% (op fles voorradig)
 • Goede Raat - Honingbier (niet zoet), 7,5% (op fust en op fles voorradig)
 • Ondeugd - Mild peated rookbier (award-winning!), 6% (op fles voorradig)
 • Bokkepruik - Dubbelbok met honing en een beetje rookmout (award-winning!), 8% (op fles voorradig)
 • Troast - Burundi Koffie Porter (award-winning!), 6,5% (op fles voorradig)
 • Rat Ale Green Hops - vershopbier, 5,9% (op fles voorradig)
 • Papoen - Pompoenbier, 7% (op fles voorradig)
 • Houtworm - barrel-aged stout, 9% (op fles voorradig)
 • Black Spider - Simcoe single-hopped Black IPA, 5,7% (op fust en op fles voorradig)
Overige producten:
 • Hommeles-glazen
 • Hommeles-kadobox ("kadoosje")
 • Hommeles-viltjes
 • Hommeles-zeep
 • Hommeles-craftbeershirt "Sodemieter hop!"

On the road

Brouwerij Hommeles is de komende tijd aanwezig bij, of doet mee aan, de volgende activiteiten:

Kees Volkers, Jos Eberson en Jan Ausems (v.l.n.r.) - Foto: Biermagazine
      
Copyright © 2017 Brouwerij Hommeles, All rights reserved.