Copy

Nieuwsbrief Nummer 10 - 2 december 2016

Bekijk deze email in je browser

Beste bierliefhebber,

Dit is de tiende nieuwsbrief van Brouwerij Hommeles uit Houten, bestemd voor onze klanten, vrienden en belangstellenden. Stelt u het niet op prijs om deze nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u zich makkelijk uitschrijven via de link onderin deze nieuwsbrief.
Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en verkrijgbaarheid van de Hommeles-bieren en de activiteiten van het Houtens Brouw Collectief.
Voor achtergrondinformatie over onze brouwerij, onze bieren en verkoopadressen verwijzen wij graag naar onze uitgebreide website: www.brouwerijhommeles.nl.
 
Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volkers

In deze Nieuwsbrief:
 • Utrecht Hop!
 • Houtworm
 • Hommeles herfstpakketten!
 • Bierbrouwen voor KiKa
 • Bierworst en bierkaas

Utrecht Hop!

Heb je 'm al? Net uit! De nieuwe state-of-the-art biergids met alles wat je wil weten over bier in de hele provincie Utrecht. Met alle bierbrouwerijen, de beste biercafé's en - winkels, biergeschiedenis en bierwandelingen door Utrecht en Amersfoort. Een must-have en een leuk cadeau voor iedere béétje bierliefhebber! Uitgebracht door Houtens Brouw Collectief, rijk geïllustreerd en voor een leuke prijs. Bij de bierbewuste winkel of slijter ligt-ie voor €15,95. Ook te bestellen via onze website www.houtensbrouwcollectief.nl. Dan komen er wel portokosten bij.
 

Utrechtse biergids Utrecht Hop!

Houtworm

Vorig jaar kochten we een drietal whiskyvaten bij Van Wees, dus daar moesten we wat mee. Ramses van Ramses Bier tikte ook nog een paar vaten op de kop en samen hebben we in de brouwerij van Ramses een zeer geslaagde, vier maanden op houten whiskyvaten gerijpte ale gebrouwen: de Houtworm. Vorige week hebben we dit zeer speciale bier afgevuld. Er zijn twee versies. Allereerst een stout van 9%, gerijpt op Burnside-barrels (op fles). Daarnaast een porter van 5,5%, gerijpt op Caol Ila- en Highland Park-barrels en voor het afvullen geblend (op fust). Wees er snel bij, want de beergeeks staan er voor in de rij! 
 

Etiket Houtworm

Troast

Een goed idee: zo'n Hommeles-kadoosje met vier van onze bijzondere herfstbieren! Bijvoorbeeld een Bokkepruik (rookbock), Troast (koffie porter), Rat Ale Green Hops (met hop van ons eigen hopveld!) en een Papoen (pumpkin ale) of Goede Raat (honingbier). Samen te stellen door uw bierverkoper (kijk op onze website voor de verkooppunten). Andere combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk. Bij bestellingen van 10 kadoosjes of meer betaalt u bij ons slechts €10 per pakket en bezorgen wij ze (in de regio) gratis!
 

Hommeles kadoosje

Bierbrouwen voor KiKa

Op zondag 27 november gaven wij een Masterclass Bierbrouwen in Restaurant Jonkheer De Ram in Schalkwijk. De masterclass was onderdeel van een veiling voor KiKa, tegen Kinder Kanker. Een groep ondernemende mannen uit Schalkwijk en omgeving bood 620 euro voor de cursus. Het werd niet alleen een leerzame, maar ook een buitengewoon geanimeerde dag, verrijkt met onder meer een bierproeverij en lekkere hapjes van Jeroen Stockman, de uitbater van Jonkheer De Ram. Over een paar weken mogen de mannen hun bier - een schwarzbier en een tripel - zelf bottelen en meenemen naar huis!
 

Opperste concentratie

Bierworst en bierkaas

In samenwerking met Oudwijker zijn er in Cothen bij de Kaasboerderij Brienenshof speciale kazen gemaakt, lijkend op de Toma’s en de Taleggio's uit de Italiaanse Alpen met Hommeles Goede Raat en Troast. De Toma is geincubeerd met Troast en de Taleggio is gewassen in Goede Raat. De kaas komt deze week in de handel. De droge Hommeles-worst, met de hand gemaakt van Blokhovens Linievarken en Hommeles Bokkepruik door Slagerij Ferry Lempers in Linschoten, is een groot succes. De eerste partij is uitverkocht, maar er komt een tweede aan. Tevoren bestellen is aan te raden.
De kaas en de worst kunnen via ons, maar tevens via respectievelijk Oudwijker en Slagerij Ferry Lempers worden besteld.
 

Bierkaas en bierworst

Onze bieren

Onze bieren worden op kleine schaal, ambachtelijk gebrouwen. Daarbij houden wij ook rekening met het seizoen. Daarom zijn niet al onze bieren het hele jaar door leverbaar.
Onze bieren zijn te bestellen via:
Bierboom Bierdistributie
van Essen Bierservice
Melgers Wijn en Dranken
Multibier Asten
Drankenhandel Nectar

Daarnaast is ons bier te koop bij de betere slijter en horeca-gelegenheid. Een overzicht van de locaties is te vinden op onze website.

Op dit ogenblik kunnen wij de volgende bieren aanbieden:
 • Gluiperd - Fruitige tripel, 8% (op fust en op fles voorradig)
 • Dorstvlegel - Saison (award-winning!), 6% (op fust en op fles voorradig)
 • Hopdonder - IPA, 6% (op fust en op fles voorradig)
 • Molotov - Imperial Russian Stout, 9% (op fles voorradig)
 • Goede Raat - Honingbier (niet zoet), 7,5% (op fles voorradig)
 • Ondeugd - Mild peated rookbier (award-winning!), 6% (op fles voorradig)
 • Bokkepruik - Dubbelbok met honing en een beetje rookmout, 8% (op fles voorradig)
 • Troast - Burundi Koffie Porter, 6,5% (op fles voorradig)
 • Rat Ae Green Hops - vershopbier, 5,9% (op fles voorradig)
 • Papoen - Pompoenbier, 7% (op fles voorradig)
 • Houtworm - barrel-aged stout, 9% (op fles voorradig)
Overige producten:
 • Hommeles-glazen
 • Hommeles-kadobox ("kadoosje")
 • Hommeles-viltjes
 • Hommeles-zeep
 • Hommeles-craftbeershirt "Sodemieter hop!"

On the road

Brouwerij Hommeles is de komende tijd aanwezig bij, of doet mee aan, de volgende activiteiten:

Kees Volkers, Jos Eberson en Jan Ausems (v.l.n.r.) - Foto: Biermagazine
      
Copyright © 2016 Brouwerij Hommeles, All rights reserved.