Copy
View this email in your browser
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Juliol - Agost 2022
Titulars
El grau de Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial (GMAiPT) ha obtingut la nota de tall més alta a Catalunya dins l’àmbit de la Geografia, amb un 6’8, gairebé la mateixa que la del curs passat. Enhorabona a tothom que ho ha fet possible. 

Segons el darrer Global Ranking of Academic Subjects 2022, la classificació per matèries del “Academic Ranking of World Universities” que elabora la Universitat Jiao Tong de Shanghái, el Departament de Geografia UAB és el 34è millor del món i el primer de l’estat espanyol. Enhorabona a tothom que ho ha fet possible. Consulteu aquí els resultats
Conferències, Seminaris, Col·loquis, Jornades...
Del 30 de juny al 2 de juliol el professor Oriol Nel·lo va participar a la 4ª Universitat Catalana d’Estiu - Manresa organitzada per la Universitat Catalana d’Estiu
 
El dilluns 4 de juliol les professores Antònia Casellas i Oriol Nel·lo van participar en aquest acte de presentació de llibre organitzat per la Societat Catalana de Geografia i l’Institut d’Estudis Catalans
Del 4 al 7 de juliol la professora Asunción Blanco va participar en aquesta Escola d’Estiu organitzada per Alba Sud
El dijous 7 de juliol les professores Carme Miralles, Irene Gómez i Oriol Marquet (del Grup d'Estudis en. Mobilitat, Transport i Territori, GEMOTT) van participar en aquest workshop internacional organitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA). 
 
Del 13 al 15 de juliol el Grup de Recerca en Aigua, Territori i Sostenibilitat (GRATS) va organitzar el seminari “AQUAPOB: Gestión del Agua y Pobreza Hídrica”, que es va celebrar a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. 
 
El dijous 14 i divendres 15 de juliol el Grup de Recerca de Geografia i Gènere de Geografia UAB va organitzar la “Conferència internacional sobre crisis, recuperació i gènere. Perspectives espacials feministes” celebrada a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. Diferents professores de Geografia UAB van presentar aportacions: Mireia Baylina, Maria Dolors García, Meritxell Gisbert, Laura Soler, Antoni Tulla i Ana Vera
 
El dissabte 16 de juliol la professora Carme Miralles va participar en una jornada de reflexió sobre territori i urbanisme des d’una perspectiva feminista, organitzada per Addend i que es va fer a La Morera de Montsant. 
El dimarts 19 de juliol el professor Oriol Nel·lo va participar al seminari “Quin és l’impacte de les polítiques de millora de barris i com mesurar-ho?” organitzat per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). 
Congressos
Del 29 de juny a l’1 de juliol el professor Xavier Pons (també membre del Grup de Recerca en Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i SIG, GRUMETS) va participar al “XIX Congreso de la Asociación Española de Teledetección”, celebrat a Pamplona. 
De l’11 al 15 de juliol la gent del Grup de Recerca en Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i SIG (GRUMETS) va participar a l’“IALE 2022 European Landscape Ecology Congress” celebrat a Varsòvia (en format online). 
Del 18 al 22 de juliol es va fer a París el Congrés de la Unió Geogràfica Internacional (UGI) Paris 2022, en què hi va haver una nodrida participació de Geografia UAB, entre professores, investigadores i estudiants de doctorat: Mireia Baylina, Asunción Blanco, Alexandra Bretones, Irene Gómez, Stephanie Madrid, Oriol Marquet, Cristòbal Mendoza, Ricard Morén, Daniel Parra, Maria Prats i Valerio della Sala
Publicacions
Aquest número inclou publicacions de: Zeynep S. Akinci, Eduard Ariza, Anna Badia, Gino Bailey, Federica Becca, Asunción Blanco, Núria Blanes, Antònia Casellas, Esteve Corbera, Carles Donat, Jaume Fons, Meritxell Gisbert, Roser Maneja, Oriol Marquet, Roger Milego, Carme Miralles, Samuel Nel·lo, Mario Padial, Xavier Pons, Mª José Ramos, Miquel Sáinz, Pere Serra, Raquel Ubach i Guillem Vich.
Màster
Podeu veure aquí les 9 conferències de l’XIè cicle de conferències del Màster en Estudis Territorials i de Planejament (METiP) del curs 2021-2022 (i ja de pas, també les dels cicles anteriors). 
El dilluns 4 i dimarts 5 de juliol es va celebrar la presentació dels treballs de fi de màster (TFM) del Màster en Geoinformació, amb 23 treballs.
El dijous 14 i divendres 15 de juliol es va celebrar una primera tongada de treballs de fi de màster (TFM) del Màster en Estudis Territorials i Planejament (METiP), amb 15 treballs.
Doctorat i lectures de tesis
L’Escola de Doctorat de la UAB ha atorgat un dels premis extraordinaris de tesi del programa de Doctorat de Geografia al treball de la Dra. Gabriela Rodríguez Jácome, i que va ser dirigida per la Dra. Asunción Blanco (la podeu llegir aquí). Enhorabona!! 
Conferències
Divulgació
Hem renovat la web del Departament de Geografia UAB, accediu-hi! 
Ecos de societat
A principis d’agost el professor Joan Cristian Padró va participar al concurs de TV3Atrapa’m si pots” conduït pel popular presentador Llucià Ferrer. (foto) 
Benvingudes
S’incorpora al Departament l’Ashley Braunthal com a nova investigadora predoctoral i estarà treballant al Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge (GRAMP).
S’incorpora a l’equip del personal administratiu de la Secretaria del Departament la Valentina Noyola Piña, que abans ha estat a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i també al Departament de Química.
On hem aparegut?
Anna Badia al diari “Nació Digital” (dissabte 18 de juny). 
Asunción Blanco al diari “Publico.es” (dimecres 29 de juny). 
Esteve Dot al diari “La Vanguardia“ (dijous 4 d’agost). 
David Saurí al programa “Telenotícies vespre” (TV3) (dijous 11 d’agost),
Joaquín Recaño al diari "El País" (dijous 18 d’agost). 
David Saurí al  canal de notícies 324 (dissabte 20 d’agost).
David Saurí al  diari “El País” (dijous 25 d’agost).
Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: donar-se de baixa 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2019 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, All rights reserved.


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp