Copy
View this email in your browser
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Maig - Juny 2022
Titular
Al Dipòsit Digital de Documents  (DDD) de la UAB ja es poden consultar tots els números publicats fins ara del nostre butlletí. El primer es remunta al juny-juliol de 2014, ja fa d'això 8 anys. Gràcies a tothom que ho ha fet possible.
Conferències, Seminaris, Col·loquis, Jornades...
El 5 (dijous) i 6 (divendres) de maig els professors Oriol Nel·lo, Maria Buhigas i Toni López (també membre del Centre d’Estudis Demogràfics, CED), van participar al curs “Les noves polítiques de rehabilitació urbana: necessitats i perspectives” organitzat per la CUIMPB – Centre Ernest Lluch
El dilluns 9 de maig la professora Montserrat Pallarès va participar al webinar sobre rius urbans organitzat per l’Observatori Rius
El divendres 13 de maig la professora Carme Miralles va participar en aquesta conversa organitzada per la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili (URV). 
El dijous 19 de maig el professor Joaquín Recaño va participar en aquest col·loqui del “Colloquium Series” organitzat pel Centre d’Estudis Demogràfics
El dimarts 24 de maig el professor Antoni Durà va participar en aquest debat sobre la incidència dels canvis demogràfics en l’urbanisme organitzat per Diàlegs a la Riba del Besòs
El divendres 27 de maig el Grup de recerca de Geografia i Gènere va organitzar el seu seminari anual, amb la investigadora del programa “Maria Zambrano” Natàlia Ribas-Mateos. 
El divendres 27 de maig els professors Oriol Nel·lo i Joan Checa van participar a la jornada “Sant Cugat 2030. La ciutat de futur”, organitzada pel diari Tot Sant Cugat
El dimarts 31 de maig el professor Juan Antonio Módenes va participar a la Primera Jornada d’Innovació Docent de la Facultat de Filosofia i Lletres
El divendres 10 de juny la professora Meritxell Gisbert va participar al col·loqui “Ciutat i territori en la cartografia espanyola: una perspectiva històrica” organitzat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). 
El divendres 10 de juny la professora Roser Maneja (també membre del Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, CTFC) va participar a la jornada Life Alnus “Valors, cultura, art i filosofia al voltant dels rius i els boscos de ribera” organitzada pel CTFC. 
El dimarts 14 de juny els professors Oriol Nel·lo, Carles Donat i Joan Checa van participar al “Seminario de investigación FRAMET “Dimensiones urbanas del desarrollo urbano sostenible e integrado” organitzat pel Dpto. de Urbanística y Ordenación del Territorio de la Universidad Politécnica de Madrid. 
El dimecres 15 de juny la professora Cristina Domingo (també membre del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, CREAF) va participar en aquesta jornada sobre la fenologia
El dijous 16 de juny el professor Oriol Nel·lo va intervenir en aquesta jornada organitzada per la Fundació Ernest Lluch, en el marc del cicle “Diàlegs sobre el món local 2022”. 
El divendres 17 de juny el professor Joaquín Recaño va participar en aquest “Encuentro de Demografía” organitzat pel Centre d’Estudis Demogràfics
El dimarts 28 de juny el professor Pau Avellaneda va participar en el cicle de xerrades “Urbanisme per a les persones. Ciutats (in)sostenibles” organitzat per la Cooperativa Estel
Congressos
Del 24 al 27 de maig el professor Juan Antonio Módenes (també membre del Centre d’Estudis Demogràfics) va participar al “XXIe Colloque International de l’AIDELF celebrat a Atenes. 
 
El dimarts 7 de juny el professor Oriol Nel·lo va participar a la 9ª Conferencia Latinoamericana y Caribeña de Ciencias Sociales organitzada per la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM). 
 
Del 5 al 8 de juny la gent del Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge (GRAMP) va participar al II Congreso Iberoamericano de Beiogeografía y XII Congreso Español de Biogeografía, celebrat a Pola de Somiedo (Astúries). 
 
El 23 i 24 de juny els professors Toni López i Asunción Blanco i el doctorand del programa de doctorat de Geografia UAB, Mikel Pau Casado, van participar al congrés “Like a local”, organitzat pel projecte Like a local
 
Del 28 de juny a l’1 de juliol la professora Carme Miralles va participar al VIII Congreso Internacional AE-IC – Barcelona 2022, organitzat per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. 
Publicacions
Aquest número inclou publicacions d’: Eduard Ariza, Gino Bailey, Gemma Cànoves, Antònia Casellas, Joan Checa, Esteve Corbera, Jaume Fons, Miguel González-Leonardo, Òscar Guerrero, Antoni López, Roger Milego, Carme Miralles, Graham Mortyn, Oriol Nel·lo, Samuel Nel·lo, Andrea Nóblega, Mario Padial, Xavier Pons, Joaquín Recaño, Pere Serra, Juan Pablo Schuster i Guillem Vich.
Grau
Del dilluns 23 al dissabte 28 de maig es va fer la sortida de treball de camp per les Terres de l’Ebre i Ports de Tortosa amb l’alumnat de 1r curs, dins l’assignatura “Fonaments de Geografia Física” i amb el guiatge del professor Albert Pèlachs i l’acompanyament de l’Ana Vera, Núria García i Joan Carles Llurdés. Segueix l'enllaç per veure les fotografies de la sortida.

El dimarts 24 de maig es va fer una reunió de valoració global del Grau amb l’alumnat de 4t curs en ser la primera promoció que es gradua amb el Grau de Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial.

El dimarts 7 de juny l’alumnat de l’assignatura “Laboratori territorial i ambiental: memòria” (de 2n curs, professor Antoni Durà) va presentar els treballs sobre el pla d’equipaments de la ciutat de Terrassa. Segueix l'enllaç per veure les fotografies de la presentació.

Del 9 al 13 de juny s’han fet les presentacions dels presentacions dels Treballs de Fi de Grau (TFG), amb un total de 36. 
Màster
El dijous 2 de juny es va fer la presentació dels treballs del projecte troncal del Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament, “La mobilitat a la UAB i el seu encaix metropolità”, coordinat per la professora Carme Miralles

Del 16 al 20 de maig es va celebrar una nova edició de la Fira Virtuals de Màsters, Postgraus i Doctorats. Per part de Geografia UAB hi van intervenir Jordi Nadal com a coordinador del Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament, Meritxell Gisbert i Albert Pèlachs com a coordinadores del Màster en Geoinformació i Màster en Gestió d’Àrees de Muntanya
Podeu veure aquí les 9 conferències de l’XIè cicle de conferències del Màster en Estudis Territorials i de Planejament (METiP), del curs 2021-22. 
Doctorat i lectures de tesis
Del 20 al 23 de juny s’han fet les comissions de seguiment del programa de Doctorat de Geografia (2022), amb un total de 48. Agraïments també a les 44 persones que han estat als tribunals.
Conferències
DAG
Nou número (68/2) publicat de la revista “Documents d’Anàlisi Geogràfica”. 
Divulgació
Els professors Joan Carles Llurdés i Anna Ortiz ha format part del jurat de la XIX convocatòria dels Premis Argó 2022 (àmbit de Ciències Socials) de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE)
Ecos de societat
El dimecres 4 de maig el professor Xavier Pons va participar en una reunió amb la Teresa Ribero, vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, en una visita al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). 
On hem aparegut?
Carme Miralles al diari “El Periódico” (dissabte 7 de maig)
Oriol Nel·lo al diari “Catalunya plural” (dimecres 11 de maig). 
David Saurí al programa “Al matí” de Ràdio Sabadell (dijous 19 de maig). 
Juan Antonio Módenes al diari “La Vanguardia” (dilluns 23 de maig). 
Oriol Nel·lo i Joan Checa al diari “Tot Sant Cugat” (divendres 27 de maig). 
Carme Miralles al diari  "El Crític" (diumenge 29 de maig). 
Carles Donat al programa “Cafè d’Idees” de RTVE (dijous 2 de juny). 
Esteve Dot al diari Nació Digital (dimecres 22 de juny).  
Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: donar-se de baixa 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2019 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, All rights reserved.


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp