Copy
View this email in your browser
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Novembre - Desembre 2021
Titulars
Segons un estudi bibliomètric del Grup de Recerca de Turisme, Mobilitat i Territori (GITMOT) de la UIB, la professora Carme Miralles és la més productiva en el que portem de segle en l’àmbit de les publicacions científiques sobre mobilitat i transport.
Recerca

Geografia UAB ha obtingut diverses ajudes de la Convocatòria de Requalificació del Sistema Universitari espanyol: Ajuts Maria Zambrano (Santiago Gorostiza), Ajuts de Requalificació del professorat universitari funcionari o contractat (Eduard Ariza i Antònia Casellas) i Ajuts Margarita Salas (Liliana Solé, Briana Bombana, Guillem Vich i Rafael Vicente).

El professor Francesc Romagosa coordina el projecte Erasmus + “NATOUR: Joint Post-Graduate Study Programme in Ecotourism and Nature Guiding” i servirà per crear un programa de postgrau conjunt amb universitats d’Amèrica Llatina, Portugal i Alemanya. El projecte té una durada de 3 anys (2021-24).
Conferències, Seminaris, Col·loquis, Jornades...
El divendres 12 de novembre el Grup de Recerca sobre Energia, Territori i Societat (GURB) va participar en un dels seminaris d’investigació FRAMET – “Metròpolis fracturades” organitzat pel Departament de Geografia.
El dimecres 17 de novembre les professores Carme Miralles i Maria Buhigas van participar a la jornadaSense tren no hi ha ciutat. La importància del ferrocarril a les metròpolis del segle XXI, organitzada pel Col·legi dels Enginyers i les Enginyeres de Camins, Canals i Ports de Catalunya.
El divendres 19 de novembre el professor Joan Checa (Grup de Recerca sobre Energia, Territori i Societat, GURB) va participar al seminari “Paisatges salvats, paisatges per salvar” organitzat per l’Associació de Naturalistes de Girona.
El dimarts 23 de novembre el professor Xavier Pons va impartir el curs "Buenas prácticas en Ciencia y Tecnología de la Información Geográfica: Clasificación de imágenes de teledetección" en el context de les activitats precongrés del "XIX Congreso de TIG" (Saragossa 12-14 de setembre de 2022).
El divendres 3 de desembre les professores Anna Badia, Carme Miralles i Jordi Nadal van participar en laJornada sobre la Via Verda Sant Llorenç Collserola en el context d’emergència climàtica” organitzada per l’ADENC.
El dimecres 15 de desembre el Grup de Recerca Interfase va organitzar el seminari de transferència del coneixement de resultats del projecte "La Capacitat d'Adaptació local al Canvi Climàtic al Prat de Llobregat" (vídeo).
Congressos
Del 25 al 27 de novembre els professors Joaquín Recaño i Juan A. Módenes (també del Centre d’Estudis Demogràfics, CED) van participar al “I Congreso de la Asociación Colombiana de Demografía, Población y Desarrollo- Populorum”.
Del 5 al 10 de desembre els professors Toni López-Gay i Miguel González Leonardo (també del Centre d’Estudis Demogràfics, CED) van participar al “Congrès international de la population de l’UIESP” (Union Internationale pour l’Etude Scientifique de la Population).
Del 14 al 17 de desembre el Departament va comptar amb una nodrida participació al “XXVII Congreso Nacional de la AGE” que es va fer a La Laguna (resums de les comunicacions).
Publicacions
Aquest número inclou publicacions de: Zeynep S. Akinci, Asunción Blanco, Antonio Bontempi, Esteve Corbera, Elena Domene, Irene Gómez, Miguel González-Leonardo, Antonio López-Gay, Roser Maneja, Oriol Marquet, Carme Miralles, Graham Mortyn, Anna Ortiz, David Saurí, Miguel Solana i Hyerim Yoon.
Màster
Podeu recuperar aquí els vídeos de les conferències del X Cicle de conferències del Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament (METiP), i també les dels anteriors cicles
Conferències
DAG
El dimarts 23 de novembre es va celebrar la conferència anual de la revista DAG a càrrec de la Dra. Katherine Gibson, de l’Institute for Culture and Society (Western Sydney University, Austràlia).
Divulgació
Benvingudes
El Departament dona la benvinguda a Albert Orta Mascaró, doctorant per la University College Dublin, que estarà fent una estada amb nosaltres fins a finals de gener.
El Departament dona la benvinguda a Pau Canudas Garbolosa, que ha obtingut una beca de col·laboració amb departaments universitaris i que s’estarà amb el grup GRUMETS.
On hem aparegut?
Carme Miralles al diari “Público” (dissabte 6 de novembre).
Irene Gómez a “Districte 7” (dijous 25 de novembre).
Roser Maneja al programa de ràdio “Catalunya migdia” de Catalunya Ràdio (dilluns 20 de novembre).
Francesc Muñoz Ramírez al programa de ràdio “Perspectives” de Catalunya Ràdio (dilluns 13 de desembre).
Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: unsubscribe from this list 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2019 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, All rights reserved.


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp