Copy
View this email in your browser
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Juliol-Agost2020
Segons el darrer Global Ranking of Academic Subjects 2020, la classificació per matèries del Academic Ranking of World Universities que elabora la Universitat Jiao Tong de Shanghái, el Departament de Geografia UAB és el 30è millor del món i el primer de l’estat espanyol. Enhorabona a tothom que ho ha fet possible. Consulteu aquí els resultats.
 
El grau de Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial (GMAiPT) ha estat el que ha obtingut la nota de tall més alta a Catalunya dins de l’àmbit de la Geografia. Enhorabona a tothom que ho ha fet possible. Més informació aquí.


A finals de juny la Facultat de Filosofia i Lletres fa celebrar un acte de reconeixement de la tasca feta pel professorat que es jubila, entre altres els professors Martí Boada i Joan Nunes (vídeo de l’acte).
 
El Grup de recerca del GEMOTT, encapçalat per la professora Carme Miralles, ha obtingut un postdoc del programa "Juan de la Cierva-formación" de l'Agència Estatal d'Investigació, Aldo Arranz López, doctor de la Universitat de Saragossa. Més informació aquí.
 
Recerca
El dimarts 2 de juliol va tenir lloc el “II Encuentro de Estudios Territoriales Chilenos”, organitzat per les coordinacions dels estudis de Màster i Doctorat del Departament de Geografia UAB i l’Instituto de Estudios Urbanos y Territoriales de la Facultad de Arquitectura, Diseño y Estudios Urbanos de la Pontificia Universidad Católica de Chile. Més informació aquí.


El grup de recerca Tudistar, a través de les seves investigadores Gemma Cànoves i Mònica Molina, participa en el projecte Access-IT. Innovació per al turisme accessible en àrees naturals i rurals, finançat pel programa Erasmus+ de la UE. Més informació aquí.
 
Congressos, Jornades, Col·loquis, Seminaris...
El dimecres 1 de juliol la professora Carme Miralles va participar a la conferència “La Ciudad, movilidad a escala humana”, organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Saragossa. Més informació aquí.
 
El dimarts 14 de juliol el CREAF va organitzar una jornada sobre el seguiment de les activitats extractives amb drons, en què va participar el professor Joan Cristian Padró. Més informació aquí.


El dimarts 14 de juliol la professora Mireia Baylina va participar en el “Ciclo de Conferencias Virtuales 2020” organitzat pel Centro de Investigaciones Geográficas de la Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Podeu veure’n aquí el vídeo.


El dimecres 15 de juliol la professora Asunción Blanco va participar en el webinar “Prácticas turísticas sostenibles en islas”, organitzada por “Turismo de Tenerife”. Més informació aquí.
 
Del 13 al 17 de juliol es va fer el “13è curs de camp d’estudi d’evolució del paisatge”, organitzat pel Grup de Recerca d’Alta Muntanya i Paisatge de Geografia UAB (GRAMP) i el Centre d’Art i Natura de Farrera. Més informació aquí.
El divendres 24 de juliol el professor Joaquín Recaño va participar en el seminari “Proyecciones de población: escenarios y nuevos retos” organitzat per la Universidad Externado de Colòmbia. Podeu veure’n aquí el vídeo.
 
El divendres 7 d’agost el professor Martí Boada va participar en el cicle de conferències “Repensem l’Empordà” organitzat per l’Associació d’Empresàries i Directives de l’Empordà. Més informació aquí.
 
Del 17 al 20 d’agost es va fer el curs “Risc ambiental: emergència climàtica i COVID 19”, coordinat pel professor Martí Boada, i en el marc de la 52ª Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent. Més informació aquí.


Aquest número inclou publicacions de Francesc Romagosa, Joan Cristian Padró, Xavier Pons, Guillem Vich, Xavier Delclòs, Carme Miralles, Monik Maciejewska, Antoni F. Tulla, Ana Vera, Carles Guirado, Natalia Valldeperas, Zeynep S. Akinci, Antònia Casellas, Francesc Coll, Elena Domene, Carles Donat, Asunción Blanco, Miguel González-Leonardo, Joaquín Recaño, Antonio López-Gay, Oriol Marquet, Jana Clarà, Roser Maneja, Joan Nunes, Seyed Ahmad Moumen, Margot Mecca .
Formació
El nostre estudiant del Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament (METiP), Adrià Garcia Silvestre, va ser l’encarregat de fer la segona de les xerrades del cicle d’estiu que organitza l’ADENC. La podeu veure aquí.
 

 
El dilluns 29 i dimarts 30 de juny, en el marc de la Fira Virtual de Màsters i Postgrau de la UAB, es van  fer les presentacions del Màster oficial en Estudis Territorials i de Planificació (METiP), del de Geoinformació i del de Teledetecció i SIG, amb els professors Jordi Nadal, Joan Nunes i Xavier Pons. Més informació aquí.

El dijous 9 i divendres 10 de juliol es van presentar uns quants treballs de fi de Màster en Geoinforamció, coordinat pel professor Joan Nunes. Són aquests.

El dimecres 15 de juliol es van presentar uns quants treballs de fi de Màster METiP, coordinat pel professor Jordi Nadal. Són aquests.
 
Divulgació
Els professors Anna Ortiz i Joan Carles Llurdés han format part del tribunal del “17è Premi Argó de Treballs de recerca de batxillerat i projectes de CFGS 2020”, organitzat per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE). Més informació aquí.
Seguim amb la promoció del Màster oficial en Estudis Territorials i de Planejament (METiP); el seu coordinador, en Jordi Nadal, us l’explica en poc menys d’1 minut. Cliqueu en aquest enllaç (también disponible en castellano).

Les nostres xarxes socials no paren de créixer; així, el Twitter supera els 3.165 seguidors mentre que Facebook està en els 2.165 i Instagram supera els 1.840. Enhorabona a tothom que ens segueix per haver-ho fet possible.
On hem aparegut?
Carme Miralles al programa de TV 30 minuts (28 de juny).
Oriol Nel·lo al diari Naciódigital.cat (5 de juliol) i al diari Ara (24 de juliol).
Joaquín Recaño al programa de TV 30 minuts (5 de juliol) i als diaris Publico.es (12 de juliol) i El diario vasco (12 de juliol).
Toni López al diari El País (8 juliol).
Ricard Morén al diari Regió 7 (12 de juliol).
Martí Boada al programa de TV Sense ficció (14 de juliol) i al butlletí Món Sostenible (1 de setembre).
Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: unsubscribe from this list 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2019 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, All rights reserved.


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp