Copy
View this email in your browser
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Novembre-Desembre 2020
La professora Carme Miralles forma part del nou equip de govern de la UAB sorgit de les eleccions celebrades els dies 27 i 28 d’octubre. En concret serà la nova Vice-rectora de Campus. Més informació aquí.La revista científica Finesterra ha atorgat el seu premi al millor article publicat el 2019 a tres articles, dos dels quals escrits per les professores Mireia Baylina, Maria Dolors García Ramon (article), Monika Maciejewska i Carme Miralles (article). Enhorabona!

Recerca
El professor Pere Serra és l’editor convidat del número especial que la revista Land dedica a “Urbanization and landscape change: tools for analyzing socioeconomic and environmental issues". Més informació aquí.


El profesor David Saurí participa en un projecte sobre la remunicipalització de l’aigua al municipi de Terrassa en col·laboració amb grups de recerca de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Més informació aquí.


El dimecres 16 de desembre la professora Anna Marin va presentar la seva recerca en el seminari “La meva tesi en 10 minuts: presentació de tesis doctorals en Geografia de les universitats de Catalunya”, organitzat per la Societat Catalana de Geografia (Institut d’Estudis Catalans). Més informació aquí:


Els professors Francesc Romagosa i Esteve Dot han participat en l’elaboració d’un informe sobre el turisme rural a Catalunya a l’estiu 2020, dirigit per l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera (EUTDH). Més informació aquí.
Congressos, Jornades, Col·loquis, Seminaris...
El dijous 5 de novembre la professora Carme Miralles va participar en el cicle “Movilidad como derecho” organitzat per la Cátedra Demetrio Ribes. Més informació aquí.
 
Els professors Oriol Nel·lo i Esteve Dot van participar al Workshop “Resiliencia urbana en la ciudad post-covid” els dies 14 de novembre i 13 de desembre, organitzat per la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la Universitat de Girona, en el marc del European Master in Policy and Planning for Cities, Environment and Landscape (PPCEL).


El dijous 19 de novembre els professors Oriol Nel·lo, Joan Checa i Carles Donat van participar al XV Coloquio de Geografía Urbana”, organitzat per la Universitat de Les Palmes de Gran Canària. Més informació aquí.


El dilluns 23 de novembre el professor Francesc Muñoz Ramírez va participar al curs "El paisatge des de l’escala local. Gestió, ordenació i valorització dels espais oberts", organitzat per l’Observatori del Paisatge. Més informació aquí.

El dijous 26 de novembre la professora Roser Maneja (també investigadora de l’ICTA) va impartir la conferència “El clamor de la Tierra: la transición ecològica” organitzada per la Fundació “La Caixa”. La podeu veure aquí.


El dimarts 1 de desembre el professor Oriol Nel·lo va participar al curs "Ciutat i salut", organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. Més informació aquí.


El dijous 3 de desembre la professora Gemma Cànoves va participar en la taula rodona sobre el turisme a Catalunya en temps de pandèmia, organitzada per l’Institut d’Estudis Catalans. Més informació aquí.
Del 7 a l’11 de desembre el professor Juan Antonio Módenes (també investigador del Centre d’Estudis Demogràfics, CED) va participar al “IX Congreso de la Asociación Latinoamericana de Población (ALAP 2020) celebrat en format virtual. Més informació aquí.


El dimarts 15 de desembre la professora Montserrat Pallarès va participar al cicle de conferències "Ciudad y arquitectura en época de cambio" organitzat per la Facultat d’Arquitectura CIPARQ Quito i Loja (UIDE).

El dimarts 15 de desembre el professor Antoni López Gay (també investigador del Centre d’Estudis Demogràfics, CED) va impartir el seminari "The impact of residential mobility, skilled migration, and tourism on neighborhood change and gentrification" organitzat per la Universitat de Groningen. Més informació aquí.


El dimecres 16 de desembre el Grup d’Estudis de Mobilitat, Transport i Territori (GEMOTT) va organitzar aquest webinar sobre mobilitat i gènere. Més informació aquí.


El dimecres 16 de desembre la professora Maria Prats va participar en aquesta jornada sobre xarxes i gènere. Més informació aquí.


El dimecres 16 de desembre les professores Montserrat Pallarès i Maria Buhigas van participar a la presentació del “Paper 5 del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona”. Més informació aquí.


Aquest número inclou publicacions de Miguel Solana, Anna Ortiz, Antonio López-Gay, David Saurí, Asunción Blanco, P. Graham Mortyn, Oriol Nel·lo, Matteo Berzi, Roser Maneja.
Formació
Geografia UAB vol agrair les següents entitats per fer possible que els nostres estudiants de Grau puguin fer les pràctiques curriculars en aquest 1r semestre: Ferrovial, Ajuntaments de Manresa i Igualada, Simbiosy, Parc Natural Serra de Collserola, Taiko Meteorologia i Departament de Territori i Sostenibilitat (Generalitat de Catalunya).

Geografia UAB vol agrair les següents entitats per fer possible que els nostres estudiants del Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament puguin fer les pràctiques curriculars en aquest 1r semestre: Centre d’Estudis Demogràfics, el Globus Vermell, Activa Prospect i Estudi Ramon Folch i Associats.

Conferències
Als darrers dos mesos Geografia UAB ha organitzat les següents conferències: Mingge Tian, Marianne Brito, Grant Saff, Maria Rodó de Zárate, Tomás Rojas i Gloria Veloz.
 
Divulgació
Les nostres xarxes socials continuen creixent; així, el Twitter està en 3.330 seguidors mentre que Facebook en els 2.200 i Instagram supera els 1.900. Enhorabona a tothom que ens segueix per haver-ho fet possible.
 


El dilluns 21 de desembre es va celebrar una nova edició de la festa del solstici d’hivern en modalitat online. Si voleu us podeu descarregar el tradicional punt de llibre que sempre hem donat als assistents des d’aquest enllaç. Ja ho veieu, ni la pandèmia pot tombar les tradicions més arrelades del Nadal.
Benvingudes
Núria García Quera
Escriptora de professió, llicenciada en Filologia Catalana i amb un màster en Lingüística. Més informació aquí.


 
Esteve Corbera
Ambientòleg de formació, sóc investigador ICREA i professor associat Físicament, estic ubicat a l’ICTA. Més informació aquí.


Geanina Zagal
Profesora de Historia y Geografía (2011) por la Universidad de Concepción, Magíster en Estudios de Género y Cultura (2015) por la Universidad de Chile. Més informació aquí.

Sílvia Gómez
Sóc professora associada al departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB i recentment incorporada com a investigadora al CER‐Àrtic on [...]. Més informació aquí.
 
Jade Zoghbi
It is a great plaeasure to join you and pursue my doctoral studies for the next three years. I started my studies in October 2020 with the guidance of Dr. Eduard Ariza. Més informació aquí.

Mar Esteve
M'incorporo al departament com a estudiant de doctorat amb una beca de La Caixa. Sóc arquitecta per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès de la UPC (grau 2017 i màster 2018). Més informació aquí.
On hem aparegut? 
Irene Gómez al debat “Fiestas COVID, ¿se criminaliza a la juventud?” del canal Playz de RTVE, 4 de novembre.
Toni López Gay entrevistat al “Eltinglado.org”, 1 de desembre.

Montserrat Pallarès i Maria Bohigas al butlletí Món Sostenible,16 de desembre.
 
Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: unsubscribe from this list 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2019 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, All rights reserved.


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp