Copy
View this email in your browser
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Maig-Juny 2020
Els sis equips d’investigació liderats per un membre del Departament que havien demanat un projecte I+D+i a la convocatòria de 2019 l’han obtingut. Algunes xifres comparatives dins l’àmbit de Geografia: el 27% dels projectes atorgats, el 23% del finançament concedit i el 60% dels becaris. Més informació aquí.
 
La professora Montserrat Solsona ha estat inclosa a la llista dels 30 experts que el govern de la Generalitat ha elaborat amb l’objectiu de dissenyar l’estratègia de país per superar la crisi del coronovirus. Més informació aquí.

L’estudiant del Grau de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, Humbert Blanco, en què també participa Geografia UAB, és un dels integrants de l'equip que ha guanyat el primer premi del concurs d’aplicacions innovadores "Hackovid", amb la creació de la plataforma Ajudem.cat. Felicitats!! Més informació aquí.
Recerca
El Grup d’Estudis sobre Energia, Territori i Societat (GURB), en col·laboració amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ha elaborat un estudi sobre la relació entre la mobilitat i renda de l’AMB en un context de COVID19. Més informació aquí.
Congressos, Jornades, Seminaris, Conferències...
El passat dimarts 5 de maig el professor Oriol Nel·lo va participar en els “Diálogos de Transición Urbana. La ciudad mediterrània post-crisis” organitzada per la “Cátedra Transición Energética Urbana” de la Universitat Politècnica de València. Podeu veure el vídeo aquí.
 
El passat dijous 28 de maig la professora Carme Miralles va participar en el debat “Ciudades con lentes de género” organitzat pel “Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament”. Podeu veure el vídeo aquí.


El passat dijous 16 de juny els professors Oriol Nel·lo i Anna Ortiz van participar en la taula rodona ”Reflexions des de la geografia sobre la pandèmia de la COVID-19” organitzada per la Societat Catalana de Geografia. Més informació aquí.

El passat dijous 18 de juny el professor Xavier Pons va ser el conferenciant convidat al cicle “Dijous de Ciència” que organitza la secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Més informació aquí.
El passat dimecres 24 de juny la professora Mireia Baylina va participar als webinars “COVID-19: (Cons)Ciència Geográfica” organitzats per l’Instituto de Geografia e Ordenamiento do Territorio (IGOT) de Lisboa, en concret al de “Implicaçoes da COVID-19 na igualdade de Género”. Més informació aquí.


El dimarts 30 de juny el profesor Juan Antonio Módenes va participar al seminari “COVID-19: envejecimiento y relaciones intergeneracionales” organitzat pels “Seminarios de Investigación del Programa de Población” (Universidad de la República, Uruguay). Més información aquí.
 
El passat dijous 14 de maig el professor Oriol Nel·lo va participar en el debat ”La usina en la construcción de ciudades resilientes” organitzat per “La Usina Social”. Més informació aquí.
El passat dijous 11 de juny la professora Montserrat Solsona va participar en el col·loqui “Després del divorci, entesa i equitat?” organitzat pel “Centre d’Estudis Demogràfics”. Més información aquí.
El passat dijous 18 de juny el professor Joaquín Recaño va participar en el col·loqui “Los factores contextuales de la fecundidad en España (1979-2014): una indagación a través de la estadística espacial” organitzat pel “Centre d’Estudis Demogràfics”. Més informació aquí.El passat dimarts 23 de juny la professora Carme Miralles va participar al col·loqui-debat “El futuro de las ciudades y los Nuevos escenarios frente a las contingències globales”, organitzat per la Universitat de Guadalajara (Mèxic). Podeu veure el vídeo a aquí.


El passat dilluns 29 de juny el professor Pau Avellaneda va participar a la Jornada “Repensem la mobilitat de Sabadell: com podem impulsar la ciutat més accessible i sostenible?”, organitzada per l’entitat Ecom.Aquest número inclou publicacions de Toni López, Miguel Solana, Núria Blanes, Miquel Sainz, Jaume Fons, Esteve Dot, Francesc Romagosa, Elena Domene, David Saurí, Asunción Blanco, Graham Mortyn, Alaitz Zabala, Xavier Pons, Antoni Rosell, Aureli Lojo, Juan A. Módenes, Xavier Delclòs, Guillem Vich, Montserrat Solsona, Roser Maneja i Òscar Gonzàlez.
Formació
Entre els dies 16 i 22 de juny es van fer les presentacions dels Treballs de Fi de Grau (TFG). En total han estat 32 treballs i 16 professors que els han tutoritzat. Aquí teniu el llistat.
Anterior a aquest es va publicar un butlletí monogràfic dedicat a l’edició 2020-2021 del Màster en Estudis Territorials. El podeu recuperar aquí.
 
Lectures de tesis

A càrrec de: Mónica Castañeda
Títol: Movilidad activa en la vejez: Experiencias durante el desplazamiento a pie en Barcelona
Directores: Carme Miralles (UAB) i Adriana Olivares (Universidad de Guadalajara, Mèxic)
Dia: divendres 26 de juny
DAG
Nou número (66/2) de DAG, monogràfic sobre “Paisatges rurals més enllà de l'idil·li”. Accediu als seus articles aquí.
Divulgació
Els professors Albert Pèlachs, Enric Mendizàbal i Àngel Cebollada han participat en la iniciativa de la Facultat de Filosofia i Lletres de "Llibres i música en temps de desassossec", amb aquests tres escrits respectivament: Santa Bàrbara i els trons, Llibreries (confinades) i territori (confinat) i La bicicleta sempre ens espera.
Les nostres xarxes socials no paren de créixer; així, el Twitter ja supera els 3.050 seguidors mentre que Facebook està en poc més de 2.110 i Instagram en 1.780. Enhorabona a tothom que ens segueix per haver-ho fet possible.

 
Benvingudes
Catalina Roca Fernández
Benvolgudes i Benvolguts,
Em plau comunicar-vos que m'han concedit la beca Fl-DGR 2020 de la Generalitat de Catalunya [+].
Andrea Nóblega Carriquiry, arquitecta de Uruguay, se ha unido en Marzo del 2020 al Departamento de Geografía como becada FI 2020 [+].
Sóc l’Àngels Pérez Mateos i vull compartir amb vosaltres la meva recent incorporació al Departament de Geografia de la UAB com a beneficiària de l’ajut per a la contractació de personal investigador novell (FI-2020) [+].
 
Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: unsubscribe from this list 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2019 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, All rights reserved.


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp