Copy
View this email in your browser
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Gener-Febrer 2021
El Departament felicita n’Oriol Marquet, Guillem Vich, Meritxell Gisbert i Verónica Mejía per haver estat premiats als Premis de Recerca Científica a Reptes Urbans “Fons COVID”, convocats per l’Ajuntament de Barcelona. Més informació aquí.Geografia UAB felicita en Xavier Delclòs i Guillem Vich, membres del Grup d’Estudis en Mobilitat, Transport i Territori (GEMOTT) que encapçala la professora Carme Miralles, per haver obtingut sengles beques postdoctorals Juan de la Cierva (per a la Universitat Rovira i Virgili i l’Institut i l’Institut de Salut Global de Barcelona, respectivament). Enhorabona!


Geografia UAB felicita en Ricard Morén per liderar el projecte SURDIM, un dels 7 de tota la UAB que ha rebut un ajut de la convocatoria Marie Sklodowska-Curie Actions Individual Fellowships del programa H2020 de la Comunitat Europea. Enhorabona! Més informació aquí.El divendres 29 de gener vam celebrar un comiat (virtual) amb motiu de la jubilació del professor Joan Manuel Soriano. De ben segur que el trobarem a faltar i també tot l’alumnat que durant tots aquests anys al Departament l’ha tingut a les seves classes de “Geografia Física” i “Geografia de la Muntanya”, entre altres assignatures. Joan Manuel, moltes gràcies de part de tothom.

Recerca
La professora Alaitz Zabala és una de les editores convidades del número especial que la revista Remote Sensing dedica a “Earth observations for sustainable development goals". Més informació aquí.


El professor David Saurí i el Grup de Recerca GRUMETS participen en aquest projecte europeu H2020, el “Water Quality Emergency Monitoring Service” (WQEMS), liderat pel “Centre for Research and Technology-Hellas” (CERTH). Més informació aquí.


El dimecres 27 de gener es va constituir el Consell Assessor de la Superilla Barcelona del qual formen part professorat de Geografia UAB, Carme Miralles, Roser Maneja i Maria Buhigas. Més informació aquí.
Congressos, Jornades, Col·loquis, Seminaris...
El dimarts 26 de gener el professor Esteve Corbera (també membre de l’ICTA de la UAB) va participar a les Jornades de Treball del 2n Congrés Nacional d'Educació Ambiental, organitzat pel Dpt. de Territori i Sostenibilitat (Generalitat de Catalunya).

El dimecres 27 de gener el professor David Saurí va participar en la sessió “El fenomen Gloria (19-23.01.2020) i el seu estudi” organitzat per la Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana de Geografia, l’ICGC i l’Institut de Ciències del Mar del CSIC. Podeu veure’n el vídeo aquí.


El Grup de Recerca Interfase de Geografia UAB, juntament amb la Universidade Federal de Santa Catarina, organitza aquest seminari (de gener a maig) sobre “Reflexiones en torno al antropoceno”. Més informació aquí.


El dimarts 23 de febrer la professora Elena Domene (també membre de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, IERMB) va participar en el curs “Alimentar la metròpoli en temps d’emergències” organitzat pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i CUIMPB-Centre Ernest Lluch. Més informació aquí.
El dijous 25 de febrer el professor Joaquín Recaño (també membre del Centre d’Estudis Demogràfics, CED) va participar en el col·loqui “¿Los paraísos perdidos? Indagaciones sobre los factores que propiciaron el éxodo rural en España”, organitzat pel CED. Més informació aquí.


El divendres 26 de febrer el professor Joaquín Recaño (també membre del Centre d’Estudis Demogràfics, CED) va participar al workshop “Repoblament, despoblament i polítiques: aprenentatges”, organitzat per la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV. Més informació aquí.


´Aquest número inclou publicacions de Juan A. Módenes, Joaquín Recaño, Miguel Ángel Leonardo, Antonio López-Gay, Alaitz Zabala, Cristina Domingo, Carme Miralles, Xavier Delclòs, Maria Prats, Francesc Coll, Oriol Nel·lo, Mireia Baylina, Raquel Cunill, Anna Badia, Meritxell Gisbert, Miguel Solana, Briana Bombana, Eduard Ariza, Roser Maneja, Joan C. Llurdés, Francesc Romagosa, Inma Díaz, Joan Checa, Òscar Guerrero, Xavier Pons, Carles Donat, Graham Mortyn i Joan Cristian Padró.
Formació
Geografia UAB vol agrair les següents entitats per fer possible que els nostres estudiants de Grau puguin fer les pràctiques curriculars en aquest 2n semestre: Bombers de la Generalitat de Catalunya, Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), Observatori del Paisatge, Fundació Rivus i Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’1 de febrer va començar el Xè cicle de conferències del Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament (METiP), amb els següents conferenciants: Oriol Ne·lo, Agustin Cocola, Núria Font, Carles Donat, Aaron Gutiérrez, Helena Cruz i Helen Cole. Més informació aquí.

Geografia UAB vol agrair les següents entitats per fer possible que els nostres estudiants del Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament puguin fer les pràctiques curriculars en aquest 2n semestre: Grup de recerca de Geografia Aplicada (UAB), Centre d’Estudis Demogràfics (CED), Territoris XLM, 300000 km/s, Raons Públiques, Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), Sistemes Medioambientales, Fundación Comparte i Grup d'Estudis en Mobilitat, Transport i Territori (GEMOTT).


El Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament (METiP) estrena pàgina web, és aquesta.


El Màster oficial en Geoinformació, en què també participa Geografia UAB, estrena pàgina web, és aquesta.


Del 22 al 26 de febrer va tenir lloc la Fira virtual de Màsters i Postgraus i Geografia UAB va presentar el Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament (METiP) i el Màster oficial en Geoinformació, a càrrec dels professors Jordi Nadal, Meritxell Gisbert i Anna Badia.

Lectures de tesis
En aquests dos mesos s’han presentat les tesis doctorals de Gabriela Rodríguez Jácome, Argenis Marquina Pérez, Guillem Closa Santos i Joaquín Daniel Pérez Martín i Jeffer Darío Buitrago.

Conferències
Als darrers dos mesos Geografia UAB ha organitzat les següents conferències: Barbara Biglia, Juan S. García, Oriol Nel·lo, Agustín Cocola, Núria Font i Carles Donat.DAG
Nou número (67/1) de la revista Documents d’Anàlisi Geogràfica (DAG).
 
Divulgació
Els dies 12 i 13 de febrer de febrer es va fer una nova edició de les Jornades de Portes Obertes. Geografia UAB vol agrair els professors Àngel Cebollada, Albert Pèlachs i Joan C. Llurdés i també l’estudiant de 4t Guillem Torrent, per la seva col·laboració.
 
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, i responent a la iniciativa de l’Asociación Española de Geografía, algunes alumnes del Màster METiP han donat el seu testimoni sobre què pot aportar la dona a la ciència, en forma de breus vídeos, en concret l’Anna Montfort i l’Ana Rodríguez. Gràcies.
Benvingudes
Oriol Codina Lara
L’alumne de Màster oficial en Estudis Territorials i de Planificació (METiP), Oriol Codina Lara, ha obtingut una de les beques de col·laboració amb Departaments Universitaris per col·laborar al Grup de Recerca d’Àrees de Muntanya i Paisatge (GRAMP).
 
On hem aparegut?
Esteve Dot al programa “El cafè de la ràdio” de Ràdio Sabadell (23 de desembre) i “De boca a orella” de Ràdio 4 (29 de desembre).

Oriol Nel·lo al diari Ara (17 de gener) i Joaquín Recaño al mateix article de l’edició en paper.

Antoni López al diari “El País” (7 de febrer)

Joaquín Recaño al diari El País (26 de gener) i La Vanguardia (8 de febrer).

Roser Maneja al programa “Després del col·lapse” de Ràdio 4 (4 de febrer).
Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: unsubscribe from this list 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2019 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, All rights reserved.


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp