Copy
View this email in your browser
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Juliol- Agost 2021
El grau de Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial (GMAiPT) ha obtingut la nota de tall més alta a Catalunya dins l’àmbit de la Geografia, alhora que també l’ha incrementada (de 6,26 a 6,86). Enhorabona a tothom que ho ha fet possible.
Segons el darrer  Global Ranking of Academic Subjects 2021, la classificació per matèries del Academic Ranking of World Universities que elabora la Universitat Jiao Tong de Shanghái, el Departament de Geografia UAB és el 36è millor del món i el primer de l’estat espanyol. Enhorabona a tothom que ho ha fet possible. Consulteu aquí els resultats.
El dimecres 16 de juny la Facultat de Filosofia i Lletres va organitzar l’acte de reconeixement a les persones que es jubilen en acabar el curs present. De Geografia UAB hi van participar els professors Enric Mendizàbal, Joan Manuel Soriano, Pau Alegre i Montserrat Solsona. Podeu veure’n el vídeo.
Recerca

El passat mes de juny es va posar en marxa el projecte EIFFEL – Geoss Applications for Climate Change, coordinat per l’ICCS i finançat pel Programa H2020 de la Unió Europea. Hi participen 8 països i 19 partners, entre els quals el Grup de Recerca en Mètodes i Aplicacions en teledetecció i SIG (GRUMETS).

El Departament de Geografia ha obtingut tres projectes del Programa Estatal d’I+D+i 2020 Orientada als reptes de la Societat. del Ministeri de Ciència i innovació. en concret atorgats als professors Juan Antonio Módenes i Joaquín Recaño (també investigadors del Centre d’Estudis Demogràfics, CED), Asunción Blanco i Gemma Cànoves i Ana Vera i Montserrat Pallarès.
La professora Meritxell Gisbert ha dissenyat el visor cartogràfic de l’exposició “El Museu en perill! Salvaguarda i endreça de l’art català durant la Guerra Civil” que es va inaugurar el dijous 15 de juliol. 
Congressos, Jornades, Col·loquis, Seminaris...
El dimecres 7 de juliol el professor Francesc Muñoz Ramírez va participar a la jornada “Repensem l’espai públic”  organitzada per la Cooperativa Etcèteres
Del dilluns 5 al divendres 9 de juliol el Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge (GRAMP) va participar al 14è Curs de Camp d’Estudi d’Evolució del Paisatge  organitzat pel Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN). 
El dimecres 14 de juliol la professora Carme Miralles va participar a les Jornades  “L’Eixample i la metròpoli de Barcelona: una cruïlla de futurs”, organitzades per l’Ajuntament de Barcelona, en concret al debat sobre mobilitat
El divendres 16 de juliol la professora Irene Gómez va impartir la conferència “Vitalitat urbana” en el marc del TEDx BarcelonaSalon.  
El dimarts 20 de juliol el professor Albert Pèlachs va impartir la conferència “Dinàmiques de l’avet al Pallars” en el marc del 1r cicle de xerrades de ciència al Parc Natural de l’Alt Pirineu
El dilluns 16 d’agost la professora Roser Maneja va participar en el curs “Una mirada a l’estat del medi ambient” organitzada per la Universitat Catalana d’Estiu
Publicacions
Aquest número inclou publicacions de Zeynep Akinci, Eduard Ariza, Mireia Baylina, Asunción Blanco, Gemma Cànoves, Antònia Casellas, Guillem Closa, Deisiane Delfino, Toni López, Roser Maneja, Verónica Mejía, Juan Antonio Módenes, Ricard Morén, Graham Mortyn, Anna Ortiz, Mario Padial, Joan Antoni Parera, Xavier Pons, Joaquín Recaño, Francesc Romagosa, David Saurí, Pere Serra, Miguel Solana, Raquel Ubach, Alaitz Zabala ... 
Màsters
Podeu recuperar aquí els vídeos de les conferències del X Cicle de conferències del Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament (METiP), i també les dels anteriors cicles.  
Podeu consultar el projecte final de la troncal de l’edició 2020-2021 del Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament (METiP), enguany centrat en els barris de Collblanc i la Torrassa (Hospitalet de Llobregat).
El dijous 8 de juliol es va fer una primera tongada de presentacions de Treballs de Fi de Màster oficial en Geoinformació.
El dijous 15 de juliol es va fer una primera tongada de presentacions de Treballs de Fi de Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament (METiP).
El dimecres 21 de juliol es va fer una primera tongada de presentació dels projectes finals del Màster oficial Universitari en Teledetecció i SIG (curs 2020-21).
DAG
La revista DAG apareix classificada com la segona revista en la matèria de geografia (any 2020) quant a indicadors de qualitat e impacte dins la Red Iberoamericana de Innovación y Conocimiento Científico (REDIB). 
Divulgació
Fa unes setmanes que el nostre compte d’Instagram ha superat el llindar dels 2.000 seguidors. Enhorabona a tothom qui ho ha fet possible, també i sobretot, al seu administrador, el professor Jordi Nadal. 
Benvingudes
Geografia UAB dona la benvinguda a l’Andrea Alejandra Guerrero Lozada que ha obtingut una beca FI-SDUR i estarà vinculada al grup de recerca Interfase, on el curs passat va fer les pràctiques del nostre Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament. 
Ecos de societat
El dimecres 7 de juliol el professor Xavier Pons va actuar al concert d’homenatge al poeta i cantautor francès Georges Brassens, amb motiu del centenari del seu naixement, en un acte coorganitzat per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i l'Institut Français de Barcelona
On hem aparegut?
Toni López al web de notícies del 324 (30 de juny).
Oriol Nel·lo, Joan Checa, Míriam Robles, Joel Muñoz i Aina Gomà (GURB) al diari “El País” (1 de juny). 
Xavier Pons al diari “La Vanguardia” (8 de juliol). 
Joaquín Recaño al diari Altaveu d’Andorra (15 de juliol). 
Miguel Solana, Anna Ortiz i Oriol Nel·lo al diari “El País” (17 de juliol).
Roser Maneja al diari “El País” (8 d’agost).
Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: unsubscribe from this list 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2019 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, All rights reserved.


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp