Copy
View this email in your browser
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Març- Abril 2021
El Departament felicita Monika Maciejweska (GEMOTT) per haver obtingut una beca postdoctoral per la qual s’estarà 3 anys al Cosmopolis Centre for Urban Research del Departament de Geografia de la Vrije Universiteit Brusse. Felicitats!!

Els estudis de Geografia UAB se situen entre els 100 primers del món segons la classificació del prestigiós QS World University Rankings. Més informació aquí.

El projecte "Inclusiva, sostenible, saludable i resilient. La mobilitat i la ciutat en l’escenari postpandemia", amb participació de Geografia UAB, ha estat un dels 7 de la UAB que rebran finançament de la convocatòria d’ajuts PANDÈMIES 2020, del Departament d’Empresa i Coneixement. Més informació aquí.
Recerca
El divendres 19 de març va tenir lloc la 3ª sessió del Grup de Geografia i Gènere del curs 2020-21, amb la presentació de les seves recerques de l’Amanda Braga i la Federica Ravera (ambdues de la Universitat de Girona).

Els professors David Saurí i Esteve Corbera de Geografia UAB, també vinculats a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) apareixen entre els investigadors amb més impacte científic del món segons la darrera edició de la classificació que elabora la Universitat de Stanford. Més informació aquí
Congressos, Jornades, Col·loquis, Seminaris...
El dijous 4 de març el professor Joaquín Recaño (també membre del CED de la UAB) va participar al seminari “Movilidades en contextos migratorios”, organitzat per la Universidad Nacional Autónoma de México.
 
El dijous 11 de març la professora Maria Prats (directora de l’Observatori d’Igualtat de la UAB) va participar en l'acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones Treballadores. Més informació aquí.
El divendres 12 de març la professora Asunción Blanco va participar en l’acte de presentació del “Diccionario de turismo” (ed. Cátedra) del qual n’és coautora.
 
El divendres 12 de de març el professor Oriol Nel·lo va participar en aquesta jornada Acció col·lectiva davant la crisi sanitària i social” (Solivid) organitzat, entre altres, per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i l'Institut de Govern i Polítiques Publiques (IGOP). Més informació aquí.
El dissabte 13 de març el professor Xavier Pons va impartir la conferència “30 anys de dinàmica del territori de Catalunya des dels satèl·lits” organitzada per Astrobanyoles (Agrupació d'Astronomia i Ciència del Pla de l'Estany), dins el seu cicle de “Tardes de Ciència”. Podeu veure’n el vídeo aquí.
El dijous 18 de març el professor Oriol Nel·lo va participar en el debat “Un gir a l’esquerra: eix territorial” organitzat per l’Institut de Pensament Polític Sobiranies. Més informació aquí.
El dijous 22 d’abril el professor Joaquín Recaño va participar en el seminari “La migración venezolana en Colombia” organizado por la càtedra de població sobre migració de la Universidad Externado de Colòmbia. Més informació aquí
El dimecres 28 d’abril el professor Oriol Nel·lo va participar a la primera jornada de “La ciutat cohesionada” organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Més informació aquí
El divendres 30 d’abril el professor Jordi Nadal va participar a la jornada “Sustenatabilidade, paisaxe e paisaxismo” amb commemoració del Dia de la Terra i organitzada per l’Escola Politécnica Superior de Enxeñaría de la Universidad de Santiago de Compostela. Més informació aquí

 
Publicacions
Aquest número inclou publicacions d’Oriol Nel·lo, Francesc Muñoz Pradas, Zeynep S. Akinci, Carme Miralles, Asunción Blanco, Miguel González, Antonio López, Núria Blanes, Jaume Fons, Miquel Sainz, Rafael Vicente, Montserrat Pallarès, Ana Vera, Juan Antonio Módenes, Esteve Corbera, Joaquín Recaño, Hyerim Yoon, David Saurí, Joan Cristian Padró, Francesc Coll, Graham P. Mortyn, Miguel Solana, Anna Badia, Àngel Cebollada, Meritxell Gisbert, Enric Mendizàbal, Antoni Tulla, Antoni Durà, Alaitz Zabala i Xavier Pons.
 
Grau
Geografia UAB vol agrair les següents entitats per fer possible que els nostres estudiants de Grau puguin fer les pràctiques curriculars en aquest 2n semestre: Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge (GRAMP), Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, Espai TReS i Consorci d’Espais d’Interès del Ripollès.
El divendres 19 i dissabte 20 de març el professor Albert Pèlachs va participar a la Fira virtual dels Graus de la UAB, en tant que Vicedegà de la Facultat de Filosofia i Lletres.
El dilluns 22 de març els professors Joan Carles Llurdés i Ana Vera van fer una presentació de les assignatures “Pràctiques externes” i “Treball de Fi de Grau” (TFG) per al curs vinent 2021-2022.
Màster
Geografia UAB vol agrair les següents entitats per fer possible que els nostres estudiants del Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament puguin fer les pràctiques curriculars en aquest 2n semestre: Consorci Serra de Tramuntana (Consell Insular de Mallorca), Mcrit, IPS Horisoes, Dpt. de Territori i Sostenibilitat (Generalitat de Catalunya), IntraSL i Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB).

Podeu recuperar aquí les conferències del X Cicle de conferències del Màster oficial en Estudis Territorials i Planejament (METiP): Oriol Nel·lo, Agustín Cocola, Núria Font, Carles Donat, Aaron Gutiérrez, Helena Cruz i Helen Cole.

El dijous 4 de març es va fer la presentació del Màster en Gestió d’Àrees de Muntanya en què Geografia UAB hi participa, conjuntament amb els altres departaments de geografia de les universitats catalanes (UB, UdG, URV i UdL).

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha estat escollit per participar en una exposició de l'ONU sobre ecosistemes urbans a partir de la feina que fa sobre ciutats intel·ligents i geoinformació en el Màster oficial en Geoinformació, en què també participa Geografia UAB. Més informació aquí
Conferències
Als darrers dos mesos Geografia UAB ha organitzat les següents conferències: Aaron Gutiérrez, Helena Cruz, Helen Cole, Natàlia Ribas, Hug March i Timothy Moss.
 
Divulgació
La professora Anna Ortiz (en qualitat de sots-directora de l’Institut de Ciències de l’Educació) ha format part del jurat d’una nova edició de la Lliga de Debat Universitari UAB que s’ha celebrat el 24 i 25 març
Els dies 19 i 26 d’abril es va fer unes noves Jornades Argó Geografia “Com lliguem la Geografia i la Història a l’ensenyament?” organitzades per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UAB. Hi van participar els professors Enric Mendizàbal, Francesc Muñoz Ramírez i Meritxell Gisbert. Més informació aquí.
Els professors Oriol Roig i Irene Gómez van participar a la “XI Setmana Saludable i Sostenible de la UAB”. Més informació aquí.
 
Benvingudes
Geografia UAB dona la benvinguda a la Laura Sala (abans tècnica al LIGiT) que des de l’1 de març és la nostra tècnica de suport.
On hem aparegut?
Ricard Morén al magazín informatiu setmanal del món rural Ona Pagesa (23 de febrer).
Carme Miralles al butlletí de l’Escola Sert (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya) (1 de març) i al diari Expansión (17 d’abril).
 
Juan Antonio Módenes al diari “El Confidencial” (9 de març).
Xavier Pons al programa “Sopa d’Estrelles” de Ràdio Banyoles (10 de març).
David Saurí al programa “El cafè de la ràdio” de Ràdio Sabadell (22 de març).
Esteve Dot al programa “El cafè de la ràdio” de Ràdio Sabadell (25 de març). 
Maria Buhigas i Antonio López Gay al diari Ara (3 d’abril).
Anna Ortiz al diari Ara (Criatures) (8 d’abril).
 
Joaquín Recaño al diari El País (20 d’abril).
Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: unsubscribe from this list 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2019 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, All rights reserved.


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp