Copy
View this email in your browser
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Setembre-Octubre 2020
Canvi en la Direcció del Departament: la professora Anna Badia ha estat nomenada nova directora en substitució de Carme Miralles. El nou equip de direcció està format per les següents persones:
 

Seguim amb l’èxit dels darrers cursos quant a acceptació del nostre Grau de Geografia havent-hi assolit el màxim de les places disponibles (60). Felicitats a tothom que ho ha fet possible.
 

La professora Raquel Cunill i membre del Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge, (GRAMP) és considerada com un dels referents nacionals en pedoantracologia, segons un article de la revista "Pirineos". Més informació aquí.
Recerca
El projecte col·lectiu per a la construcció d’un mapa col·laboratiu i d’un banc de recursos on-line sobre iniciatives solidàries davant la crisi del COVID-19, impulsat entre altres per Geografia UAB (també per l’IGOP, l’IERMB i el GURB), es consolida com un projecte global: 32 centres de recerca i 1.800 experiències d'arreu del món. Més informació aquí.


El dijous 24 de setembre el grup de recerca Tudistar, a través de les seves investigadores Gemma Cànoves i Mònica Molina, va participar en una reunió de treball del projecte “Access-IT. Innovació per al turisme accessible en àrees naturals i rurals”, finançat pel programa Erasmus+ de la UE, i que va tenir lloc a la vila d’Orpí (Anoia). Més informació aquí.
Congressos, Jornades, Col·loquis, Seminaris...
El dilluns 7 de setembre la professora Anna Badia va participar al seminari “La docència a distancia a partir de bones pràctiques docents a Lletres”, organitzada per la Facultat de Filosofia i Lletres UAB. Més informació aquí.
 
El dimarts 8 de setembre la professora Elena Domene (també membre de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, IERMB) va participar al “XI Congreso Ibérico de Gestión y Planificación del Agua”, organitzat per la Fundación Nueva Cultura del Agua. Més informació aquí.


El divendres 25 de setembre la professora Alaitz Zabala (també investigadora al Grumets de la UAB) va participar al webinar “NextGEOSS user feedback service for providers-users interactions” organitzat per NextGEOSS. Més informació aquí.


El dilluns 28 de setembre el professor Toni López (també investigador del CED) va participar al webinar “Una mirada a la gentrificació des de la perspectiva de gènere. Impactes i possibles respostes en el context de covid-19” organitzat per l’Ajuntament de Barcelona. Més informació aquí.

El dimarts 29 de setembre el professor Juan Antonio Módenes (també investigador del CED) va participar al “Encuentro: Acceso a la vivienda” organitzat pel portal immobiliari Pisos.com. Més informació aquí.


El dimecres 30 de setembre el professor Oriol Marquet va participar al webinar “Training the next generation of physical activity researchers through a health equity lens: students and post-docs of parc”, organitzat pel Physical Activity Research Center.


Del 6 al 10 d’octubre va tenir lloc a Maó (Menorca) el “XVII Col·loqui Internacional de Turisme AGE-IGU – Sostenibilitat turística: overtourismvsundertourism” en què hi van participar les professores Gemma Cànoves, Asunción Blanco i Inma Díaz, del grup de recerca Tudistar de Geografia UAB. Més informació aquí.


El dimecres 7 d’octubre la professora Mireia Baylina va participar en aquesta taula rodona organitzada per la Societat Catalana de Geografia, dins del cicle "Record dels 50 anys de la publicació del primer volum de la Geografia de Catalunya de l’editorial Aedos (1964-1974)".


El dimecres 14 d’octubre la professora Monika Maciejewska va participar a la taula rodona “La mobilitat a les ciutats futures”, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. Més informació aquí.
El dimecres 14 d’octubre el professor Oriol Nel·lo va participar a la jornada “Ciutat Oberta” dins “La Biennal de pensament”, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. Més informació aquí.

El divendres 16 d’octubre els professors Martí Boada i Roser Maneja van intervenir al cicle de conferències de la “VI Setmana del Bosc”, que es va celebrar a Sant Celoni. Més informació aquí.

 
Del 13 al 22 d’octubre es va celebrar el “VIO, Congreso de BioProtección” organitzat pel Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos Agrícolas y Graduados de Valencia y Castellón (COITAVC), en què va participar el professor Francesc Muñoz Ramírez. Més informació aquí.


El dimecres 21 d’octubre el professor Oriol Nel·lo va participar en el seminari “Constitución y ciudad“ organitzat per l’Instituto de Estudios Urbanos y Territoriales de Santiago de Chile.


El dijous 22 d’octubre el profesor Joaquín Recaño (també investigador del Centre d'Estudis Demogràfics, CED) va participar en el seminari “De Aranda al Big Data. Història y mutación del Censo en España”, organitzat pel CED i l’Asociación de Demografía Histórica (ADEH). Més informació aquí.

El dijous 22 d’octubre el profesor Joaquín Recaño (també investigador del Centre d’Estudis Demogràfics, CED) va participar en el seminari “De Aranda al Big Data. Història y mutación del Censo en España”, organitzat pel CED i l’Asociación de Demografía Histórica (ADEH). Més informació aquí.

El divendres 23 d’octubre va tenir lloc el primer seminari del projecte PASSOS  (PeAtones, Salud y Sostenibilidad) “Movilidad activa en relación a la salud y la sostenibilidad”, en què participa el grup de recerca GEMOTT de Geografia UAB, que encapçala la professora Carme Miralles.


El dimecres 28 d’octubre els professors Oriol Nel·lo, Toni López (també membre del CED) i Carles Donat (també membre de l’OHB) van participar en aquestes jornades municipalistes organitzades per la Fundació Catalunya Europa. Més informació aquí.


El dijous 29 d’octubre va tenir lloc la jornada "La mobilitat sostenible com a factor de competitivitat més enllà del municipi", organitzada per la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial amb la participació de la professora Carme Miralles.


Aquest número inclou publicacions de Oriol Marquet, Carme Miralles, Joaquin Recaño, Antoni Tulla, Miguel González-Leonardo, Antoni Durà, Monika Maciejewska, Francesc Coll, Montserrat Pallarès, Meritxell Gisbert, Anna Badia, Graham Mortyn, Oriol Nel·lo, Asunción Blanco.
Formació
Els dies 7 i 8 de setembre es van presentar uns quants treballs més de fi de Màster METiP (edició 2019-2020), coordinat pel professor Jordi Nadal. Són aquests.


Al setembre i octubre es van presentar els treballs de fi de Màster en Teledetecció i SIG, organitzat pel CREAF i en què també participa professorat de Geografia UAB. Més informació aquí.


El dia 7 de setembre es van presentar uns quants treballs més de fi de Màster en Geoinformació (edició 2019-2020) i en què també participa professorat de Geografia UAB. Més inforamció aquí.
La setmana del 28 de setembre a 2 d’octubre, en el marc d’una nova Fira Virtual de Màsters i Postgrau de la UAB, es van  fer les presentacions del Màster oficial en Estudis Territorials i de Planificació (METiP), el Màster de Geoinformació, el Màster en Gestió d’Àrees de Muntanya i del de Teledetecció i SIG. Més informació aquí.


De l’1 al 8 de setembre es van fer les comissions de seguiment del programa de Doctorat de Geografia, amb un total de 43. Aquí les teniu totes.
 
Lectures de tesis
A càrrec de: Verónica Elizabeth Mejía Juárez
Títol: Procesos de urbanitzación y morfologia urbana en Ecuador: la evolución de los usos del suelo a la luz de la imagen satelital nocturna de la Tierra 1992-2019
Directors: Oriol Nel·lo (UAB) i Joan Vicente (UdG)
Dia: divendres 18 de setembre
Conferències
Als darrers dos mesos Geografia UAB ha organitzat les següents conferències: Tomás Eugenio Rojas, Maria Rodó de Zárate, Mònica Molina, Albert Valencia, Raul Shuett i Aureli Lojo


DAG
Nou número (#66/3) de la revista Documents d’Anàlisi Geogràfica.
 
Divulgació
L’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB (ICE) ha posat en marxa una nova edició del programa Argó de Transició de la Secundària a la Universitat. A la del curs 2019-20 hi van col·laborar els professors Joan Carles Llurdés i Oriol Nel·lo.
 
Les nostres xarxes socials no paren de créixer; així, el Twitter supera els 3.240 seguidors mentre que Facebook està en els 2.185 i Instagram supera els 1.880. Enhorabona a tothom que ens segueix per haver-ho fet possible.
On hem aparegut?
Montserrat Pallarès al diari El País (1 de setembre).
Carme Miralles al diari La Vanguardia (6 de setembre i 30 de setembre).
Miguel González Leonardo al diari Eldiario.es (Castilla y León) (13 de setembre).
Miguel González Leonardo, Toni López i Joaquín Recaño al diari ABC (secció blog) (14 de setembre).
Gemma Cànoves al diari BCN Més (17 de setembre).
Joan Manuel Soriano al programa de ràdio Anem a la muntanya d’Ona Codinenca (5 d’octubre).
Joaquín Recaño al diari El País (6 d’octubre).
Martí Boada al programa de televisió Més 324 (13 d’octubre).
Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: unsubscribe from this list 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2019 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona, All rights reserved.


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp