Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

Skills & Knowledge, Orgelconcerten & Ruimte voor Cultuur

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. Ook in deze tijd zijn we er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van al het culturele nieuws in de provincie.

In deze nieuwsbrief:

  • Actueel nieuws over het coronavirus en de cultuursector. Lees meer.
  • VRIJDAG zoekt een ervaren facilitair leidinggevende. Is deze vacature echt iets voor jou? Lees snel verder.
  • Dinsdag 9 juni van 20:00-21:00 uur organiseert POPgroningen een nieuwe Skills & Knowledge sessie over optredens regelen. Iets voor jou?

Nieuws

Veelgestelde vragen over coronavirus en cultuur
Zijn culturele locaties zoals theaters, concertzalen en musea open?
Mogen blazers weer spelen? 
Mag er weer samen gezongen worden?
Mogen professionele zangers solo optreden?
Mogen kinderen weer samen zingen?
Mogen dansscholen weer open?
Kunnen toneelspelers en dansers weer volledig aan het werk?
De antwoorden op deze en andere vragen vind je op deze site van het ministerie van OC&W.

Cultuur in actie
Cultuur in actie is een ketendemonstratie waarmee aandacht gevraagd wordt voor het belang van de culturele sector. De stem die opkomt voor de cultuur in ons land. Ook jij kan vertellen wat de waarde van cultuur voor jou is door middel van een videoboodschap. Stuur jouw videoboodschap in via info@cultuurinactie.nl.
 
LKCA, KNMO en Koornetwerk Nederland scheppen helderheid
Wat mag wel en niet voor cultuureducatie en cultuurparticipatie? Lees hier het laatste nieuws over wat er wel en niet mag voor jouw culturele vereniging of organisatie.

Ruimte voor Cultuur
VRIJDAG Advies gaat onderzoeken onder de culturele verenigingen in de provincie of er behoefte is naar andere repetitieruimtes. Bijvoorbeeld omdat de maatregelen rondom het coronavirus vragen om een grote of andere ruimte. Is jouw vereniging op zoek naar een andere ruimte? Stuur ons een mail via advies@bijvrijdag.nl. Dan houden we je op de hoogte van het onderzoek.

OOGtv biedt gratis zendtijd
In deze bijzondere tijd biedt OOGtv gratis zendtijd aan het culturele veld van de gemeente Groningen. Je kan een filmpje van jouw activiteit opsturen. Elke vrijdagmiddag rond 12.10 uur worden de filmpjes uitgezonden. Bekijk de volgende uitzending op vrijdag 5 juni. Wil jij ook dat jouw filmpje uitgezonden wordt? Neem contact op met Lisa Terpstra.

Gezocht

VRIJDAG zoekt een ervaren facilitair leidinggevende
Ben of ken jij een facilitair talent met een open blik voor de eigenheid van onze bijzondere organisatie en met affiniteit voor onze producten en diensten? VRIJDAG zoekt iemand die de vraag van de organisatie kan vertalen naar een werkbare dagelijkse praktijk. Een betrokken en ervaren people-manager die zijn medewerkers weet te motiveren en mee te nemen, maar ook, indien nodig, sturend kan zijn. Je motivatiebrief voorzien van CV kun je tot maandag 8 juni a.s. mailen. Klik hier voor meer informatie en procedure.

De Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een nieuwe huisdichter 
Ieder jaar wordt een nieuwe student van de RUG tot huisdichter benoemd. Een jaar lang schrijft deze huisdichter gedichten over de universiteit en het studentenleven, die verschijnen op de website van de universiteit. Om mee te doen, moet je RUG-student zijn gedurende het hele studiejaar 2020-2021. Word jij de nieuwe dichter van de RUG? Stuur je gedichten in voor donderdag 18 juni.

MOW zoekt vrijwilligers
Het Museum Westerwolde gaat op 10 juni weer open voor publiek! Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe tentoonstelling Vitamine K, kunst waar je van opknapt. Voor ieders gezondheid volgt het museum een speciaal protocol aan maatregelen rondom het coronavirus. Volgens die richtlijnen mogen medewerkers ouder dan 70 jaar nog even niet aan het werk. Dat zij tijdelijk niet inzetbaar zijn heeft gevolgen voor de baliebezetting. Daarom zoekt het museum versterking voor het team. Ben jij even uitgelezen, uitgepuzzeld of uitgevist en heb je alles op Netflix wel zo’n beetje gezien? Meld je dan als vrijwilliger!

KultuurAgenda


De KultuurAgenda is dé culturele agenda van Groningen. Op de website kultuuragenda.nl plaats je en vind je alle culturele activiteiten in de provincie Groningen! 

Beleven

We’ll meet again!
Ruim 1100 Groningers die ‘iets met cultuur te maken hebben’ zongen dinsdag 5 mei gezamenlijk en toch apart ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn.

Orgelconcerten in Der AA-Kerk
Op woensdag 3 en 17 juni organiseren Stichting Oude Groninger Kerken en Bijzondere Locaties Groningen twee orgelconcerten in de Der Aa-kerk Groningen. Organisten Peter Westerbrink en Leonore Lub zijn dan te horen op het prachtige Schnitgerorgel in de kerk. Beide concerten zijn via een live stream te volgen, aanvang 19:30 uur. Het concert van 17 juni is ook mogelijk om live bij te wonen. Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar info@groningerkerken.nl.

Expositie with tsjalling: all the small things
Op 6 juni opent de nieuwe expositie all the small things. Tot 11 juli zijn tekeningen van Mieke Fokkinga en schilderijen van Stijn Rietman te zien. Beide kunstenaars hebben veel interesse voor het alledaagse. Ieder doen ze dat op een heel eigen wijze, waarbij techniek een belangrijke rol speelt. Kom naar de expositie.

Jamsessie muziekscholen Westerkwartier
Onder de slogan 'We zijn er weer, springlevend en coronaproof' hebben de muziekscholen in het westerkwartier de handen ineen geslagen om een jamsessie van docenten en leerlingen te houden op zondagmiddag 14 juni om 15.30 uur bij In ‘t Holt 1654 in Zuidhorn. Lees meer.

Ook leuk:

Houd de KultuurCentrale in de gaten voor meer leuke activiteiten.

Doen

VRIJDAG in de Buurt
De kaartenactie Een lieve groet met vleugels bestaat al negen weken! Met deze actie ontvingen leerlingen elke maandag online of via scholen en BSO's een maakopdracht van een docent van VRIJDAG in de Buurt. Al knutselend vroegen we de kinderen een mooie boodschap in de vorm van en kaart te maken voor de ouderen in hun wijk, buurt of dorp. Inmiddels staan er 9 opdrachten online! De negende is voorlopig even de laatste opdracht. Maar we dagen je uit om variaties van de opdrachten te maken of zelf iets te bedenken wat je aan de ouderen in jouw wijk kan geven om ze een hart onder de riem te steken in deze Coronatijd. Bekijk de opdrachten.

POPgroningen online Skills & Knowledge masterclass: Optredens fixen in nederland
Dinsdag 9 juni van 20:00-21:00 uur organiseert POPgroningen een nieuwe Skills & Knowledge sessie. De derde sessie is een masterclass verzorgt door Ties Timmers (Radar Agency). Hij vertelt over alles rondom optreden in NL. Hierbij gaan ze in op hoe je jouw act de nationale popscene kan inschieten. Iets voor jou?

Ook leuk:

Houd de KultuurCentrale in de gaten voor meer leuke activiteiten.

Een voorbeeld van een opdracht uit de thuisagenda van VRIJDAG: Maanmannetjes maken

Maak het bij VRIJDAG!

Vrije Inloop weer van start!
Helaas kon de Vrije Inloop door het coronavirus sinds maart niet doorgaan, maar inmiddels mogen we de Vrije Inloop weer organiseren! Op 10 juni17 juni en 24 juni kunnen kinderen tussen 14.30 en 17.00 uur weer terecht aan de Walstraat 34.

VRIJDAG volgt hierbij nauwgezet het de adviezen en richtlijnen van Rijksoverheid, RIVM en de GGD Groningen. Ouders van deelnemers krijgen van ons een protocol toegestuurd met de maatregelen die gehanteerd worden om de veiligheid van kinderen en de kunstenaar-docenten van VRIJDAG te waarborgen.

Omdat vanaf 1 juni maximaal 30 mensen in de VRIJDAG-locatie aan de Walstraat 34 aanwezig mogen, is er maar beperkt plek. Inschrijven is dus verplicht. Dit kan uiterlijk tot 12.00 uur op de dag zelf. Lees meer.

Dit is de vijfde Coronavirus Tijdscapsule van VRIJDAG. Elke week maken we een nieuwe video. Jongeren over de hele wereld doen mee aan dit project! #CoronavirusTimeCapsule

Schrijf je in!

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen. Theater, beeldende kunst en muziek – we zijn er voor iedereen: alle leeftijden en elk niveau. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van ons actuele aanbod en onze activiteiten. Maak het bij VRIJDAG! Schrijf je in voor deze nieuwsbrief.
VRIJDAG
iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. We zijn er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen.
Copyright © 2020 VRIJDAG / KultuurLoket, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list