Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

Vocalgroup Flair, Fier Westerkwartier & Fondsen

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. Ook in deze tijd zijn we er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van al het culturele nieuws in de provincie.

In deze nieuwsbrief:

Nieuws

Handig overzicht LKCA
Wat mag wel en niet? In het overzicht van het LKCA lees je wat er wel en niet mag op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie. Het LKCA werkt het artikel bij op basis van de meest recente besluiten van het kabinet. Bekijk het overzicht. 
 
Open Call: IJzersterke plannen gezocht voor cultuur op afstand
De Noordelijke overkoepelende culturele instellingen, partners en marketingorganisaties doen een oproep op de vindingrijkheid van de makers van Friesland, Groningen en Drenthe. Gezamenlijk willen ze de culturele sector een impuls geven in het ‘nieuwe normaal’ zodra het weer kan. Heb jij een geschikt plan? De beste inzending krijgt de steun die nodig is om het idee te realiseren. Stuur jouw idee uiterlijk 11 mei voor 08:00 uur in.

Digitaal platform Fier Westerkwartier gelanceerd
Op de website Fier Westerkwartier komen registraties van theatervoorstellingen, concerten en videoclips, digitale rondleidingen in musea, verhalen en gedichten. Kortom, alles wat op dit moment niet ‘live’ kan worden ervaren en een directe verbinding heeft met het Westerkwartier. Heb je zelf een idee of een bijdrage? Neem contact op!

Vergeet de activiteit uiteraard ook niet naar ons op te sturen. Dan plaatsen wij het op de tijdelijke KultuurCentrale.

Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert mobiele geefactie
Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert van 22 tot 30 mei 2020 een mobiele geefactie. De mobiele geefactie vervangt de jaarlijkse Anjeractie die door de coronamaatregelen niet door kan gaan. De actie is opgezet om de inkomsten van culturele organisaties aan te vullen. Kijk voor meer informatie op de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Mondriaan Fonds
Ontvang je een subsidie van het Mondriaan Fonds? Het fonds roept op om projecten nu af te ronden, als dat mogelijk is natuurlijk. Als je jouw project niet uit wilt stellen of dat dit simpelweg niet kan, dan kan nu afgerekend worden met behoud van vergoeding voor reeds gemaakte kosten. Lees hier meer.

Prins Bernhard Cultuurfonds introduceert Horizon
Het Cultuurfonds probeert in de lijn van hun strategie en missie bij te springen. O.a. door coulant om te gaan met toegezegde bijdragen voor projecten die niet door kunnen gaan vanwege de coronacrisis. Ook introduceert het fonds Horizon, een nieuwe regeling die makers in deze lastige tijd perspectief kunnen bieden. Lees hier meer over het Cultuurfonds

Gezocht


Vocal group Flair zoekt dirigent
Vocal group Flair, bestaande uit 15 dames, is op zoek naar een creatieve dirigent(e). De groep zoekt iemand die past bij het groepsniveau, input heeft voor meerstemmige (eigen) arrangementen en een divers repertoire kan instuderen. Het liefst onder begeleiding van eigen pianospel. De groep repeteert op maandagavond in de stad Groningen. Er is sprake van een vergoeding. Iets voor jou?

Culturele Raad Haren zoekt kandidaten voor cultuurprijs
Inwoners van Haren, Onnen, Noordlaren en Glimmen opgelet! De Culturele Raad roept inwoners op om kandidaten voor te dragen voor de Dickens Award. De award is bedoeld voor personen of culturele instellingen, met een binding met de voormalige gemeente Haren, die zich op cultureel gebied hebben onderscheiden. Nominaties kunnen worden ingediend tot uiterlijk 30 juni. Wie geef jij op?

Kunstschool ZG zoekt coördinator Onderwijs en Projecten
Kunstenschool ZG is de school voor kunst en cultuur in de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde en verzorgt muziek-, dans- en theateronderwijs op eigen locaties en op scholen. Per 1 augustus 2020 zoeken zij iemand met kennis van kunst en cultuur en ervaring in het onderwijs. Benieuwd naar de vacature?

Oproep Biblionet Groningen 
Biblionet Groningen roept creatievelingen op om bloemen te breien of te haken. Groot, klein, een moeilijk patroon of in een paar minuten klaar, alles kan en mag. Het liefst in alle kleuren van de regenboog. Biblionet Groningen wil de bloemen verspreiden in de hele regio omdat mensen nu wel wat extra vrolijkheid kunnen gebruiken. Doe je mee?

NightHunt gaat online door!
Vind jij gitaarspelen super vet? Woon je in Groningen of Drenthe? Ben je onder de 20 jaar en wil je kans maken op een akoestische Eastman-gitaar? Meld je dan nu aan voor de NightHunt! Neem een filmpje op waarin ze jou je favoriete gitaarnummer zien spelen. Schrijf je voor 1 juni in de op de website en verzamel zoveel mogelijk stemmen om te winnen!

KultuurAgenda


De KultuurAgenda is dé culturele agenda van Groningen. Op de website kultuuragenda.nl plaats je en vind je alle culturele activiteiten in de provincie Groningen! Helaas gaan i.v.m. coronamaatregelen de voorstellingen, concerten en exposities voorlopig niet door. Daarom wijzen we je graag op een aantal digitale alternatieven! 

Beleven

Koor Bladgoud maakte een virtual choir video. Alle leden zongen thuis hun eigen partij van het nummer Everglow (Coldplay). Gewoon op hun smartphone en ze maakten er ook een selfie-filmpje bij.

Kunst in je brievenbus
Like Art maakt kunst over jou of voor je geliefden. Aandacht wordt tastbaar en valt een aantal dagen later letterlijk bij je in de bus. Het kunstwerk is uniek en wordt helemaal op de persoon afgestemd. Op de website staat een formulier waar vragen worden gesteld over je leven en wat je bezig houdt, zoals: wat is de titel van je leven? of iets eenvoudiger wat was je ontbijt?. De kunstenaars vertalen jouw verhaal in een beeld, tekening of collage. Meer weten?
 
Repete zingt vanuit huis!
Ook Repete mist in deze tijd het zingen en samen zijn, daarom hebben ze samen een filmpje gemaakt! Het was nog best een uitdaging om te zingen zonder dat je elkaar kunt horen en zien. Het nummer dat ze zingen is Take me home van de Pentatonix. In dit nummer gaat het ook over hoe belangrijk het is om samen te zijn, en dat hoeft niet altijd fysiek gelukkig! Bekijk de video.
  
Ook leuk:

Houd de KultuurCentrale in de gaten voor meer leuke activiteiten.

Doen

POPgroningen: Masterclass Branding & Promotie
POPgroningen organiseert donderdag 14 mei om 20.00-21.00 weer een online sessie. Melanie Esther is Artist Branding en Social Media Coach en geeft een antwoord geven op de volgende vraag: ‘Hoe vind en vertel je jouw unieke verhaal als artiest?’ Iets voor jou?

Digi-Introductie Inclusiedans
Het inclusiedans-netwerk DanceAble Noord organiseert op zaterdag 9 mei 2020 een digitale workshop inclusiedans. Ook in deze tijd kun je nieuwe inspiratie opdoen en jezelf bijscholen. Digitaal, vanuit je eigen huiskamer. In deze inspiratieworkshop biedt inclusiedansdocent Joop Oonk je handvatten voor inclusief werken en hoe je dit vormgeeft in een virtuele wereld. Aanmelden kan tot vanavond(!) 21.00 uur. Lees meer.
 
Maak je eigen kunst voor Museum Wierdenland
Museum Wierdenland biedt (tot 31 mei) iedere Groninger de gelegenheid om thuis een kunstwerkje te maken en naar het museum op te sturen. Het moet geïnspireerd zijn door de actuele tentoonstelling Groningen, Kunstenaarsparadijs?!. Zodra museumbezoek weer mogelijk is, zullen de kunstwerkjes in het museum geëxposeerd worden. De leukste, mooiste en gekste werkjes maken kans op verschillende prijzen, waaronder een eco-kunstpakket van Natural Earth Paint. Stuur je kunstwerk op.
 
Ook leuk:

Houd de KultuurCentrale in de gaten voor meer leuke activiteiten.

Maak het bij VRIJDAG!

Een voorbeeld van een opdracht uit de thuisagenda: bouwen met snippers!
Thuisagenda
Onze kunstenaar-docenten bedenken de komende tijd leuke projecten, die je zelf thuis kunt maken. De opdrachten zijn te vinden op bijvrijdag.nl/thuisagenda. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met een geluiden memoryspel, ga je bouwen met vergeten dingen of zing een liedje over de paardendief. We proberen regelmatig nieuwe video's en opdrachten te plaatsen. We plaatsen opdrachten voor alle leeftijden. Doe je mee?

Theaterprojecten bij VRIJDAG
Momenteel lopen er twee online theaterprojecten bij VRIJDAG. Het eerste project is de Coronavirus Tijdscapsule. Jongeren over de hele wereld doen mee aan dit project. Ook jongeren van VRIJDAG. Ze maken elke week een video en leggen hun wereld tijdens de coronacrisis vast op beeld. Bekijk de video's op het YouTubekanaal van VRIJDAG.

Daarnaast maken verschillende kinderen, jongeren en volwassenen elke week een aflevering van een nieuw programma in Vers van de bank TV. Elke week staat in het teken van een ander thema. De deelnemers hebben bijvoorbeeld al een nieuws- en soapaflevering gemaakt. De video's zijn te bekijken via bijvrijdag.nl/theater.
 
Dit is de Coronavirus Tijdscapsule van VRIJDAG. Elke week maken we een nieuwe video. Jongeren over de hele wereld doen mee aan dit project! #CoronavirusTimeCapsule

Schrijf je in!

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen. Theater, beeldende kunst en muziek – we zijn er voor iedereen: alle leeftijden en elk niveau. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van ons actuele aanbod en onze activiteiten. Maak het bij VRIJDAG! Schrijf je in voor deze nieuwsbrief.
VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen.

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. We zijn er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen.
 
Copyright © 2020 VRIJDAG / KultuurLoket, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list