Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

Open Podium, Aftermovie Bonte Zomer & Fotowedstrijden

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. We zijn er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van al het culturele nieuws in de provincie.

In deze nieuwsbrief:

  • Op vrijdag 23 oktober organiseert VRIJDAG Advies een Open Podium. We overleggen samen met jou wat mogelijk is in verband met de coronamaatregelen. Doe je mee?
  • Momenteel kun je als amateurfotograaf meedoen aan twee leuke fotografiewedstrijden. Iets voor jou?
  • VRIJDAG in de Buurt organiseerde als onderdeel van de Onvergetelijke Zomer in verschillende Groningse wijken de Bonte Zomer. Bekijk de aftermovie!

Nieuws

Update coronaregels cultuurparticipatie
Wat mag wel en niet voor cultuurparticipatie? De basisregels en de 1,5 meter afstand blijven de norm. Op 29 september zijn de regels weer aangescherpt. Op onze website lees je updates voor kunstbeoefenaars (toneelspelers, dansers en acteurs), professionals (dirigenten, regisseurs, choreografen) en bestuursleden van verenigingen. Bekijk de webpagina

Fotowedstrijd Gelukkig ben je in Groningen!
De zoektocht naar de mooiste plekjes in de provincie Groningen is begonnen. Bij Marketing Oldambt wordt specifiek gezocht naar de mooiste beelden en verhalen binnen het mooiste stukje Groningen, Oldambt. Iedere liefhebber wordt opgeroepen om zijn of haar foto met bijbehorend verhaal te delen via sociale media met #gelukkigbenjeingroningen en #graanrepubliek. Doe mee en misschien word je verrast met een avontuurlijke roadtrip door onze provincie voor twee personen!

Doe mee aan de fotowedstrijd voor de Veendammer Gemeentegids 2021
De gemeente Veendam organiseert ook dit jaar een fotowedstrijd voor amateurfotografen. De winnende foto krijgt een plaats in de nieuwe gemeentegids. Alléén amateurfotografen uit de gemeente Veendam kunnen deelnemen aan deze fotowedstrijd. Stuur je mooiste foto(‘s) van Veendam tot en met 26 oktober.

POPgroningen: Wat kun je als band/artiest doen tijdens corona?
Lees de Gastcolumn van Ricardo Jupijn op POPgroningen.nl over bouwen aan je identiteit als muzikant juist tijdens deze coronacrisis. 

Gezocht


Fonds voor Cultuurparticipatie zoekt cultuurmakers voor tv-spot
Er komt een bijzondere campagne aan en die maakt het FCP graag met cultuurmakers! Misschien ben jij wel de pottenbakker, danser, trommelspeler, trompettist, zangeres of ambachtspersoon die zij zoeken! Mail het fonds op c.dekker@cultuurparticipatie.nl waarmee jij op tv wil komen en misschien zie je jezelf straks terug in de campagne.

Dirigent(e) gezocht voor Popkoor Popkorn
Popkoor Popkorn uit Siddeburen zoekt per direct een nieuwe dirigent(e). Het koor bestaat uit 20 dames een zingt een breed repertoire (4 stemmig). Repetities vinden plaats op dinsdagavond. Vind jij net zoals het koor gezelligheid, humor en uitdaging belangrijk? Graag reageren voor 10 oktober via popkorn.siddeburen@gmail.com.
 
LKCA zoekt twee zzp’ers ter ondersteuning van amateurkunstsector
Help je mee de amateurkunstsector door de coronacrisis te loodsen? Het LKCA is op korte termijn op zoek naar twee opdrachtnemers/zzp’ers met ervaring in en kennis van het verenigingsleven op het gebied van beeldende amateurkunst en podiumkunsten (m.u.v. muziek). Geïnteresseerden kunnen reageren tot 7 oktober.

Multiculturele theatergroep Stichting Samenkomen zoekt spelers
Een diverse groep vrijwilligers van jong en oud en van verschillende afkomsten repeteert wekelijks in Centrum De Badde, Hoogezand. Lijkt het jou leuk om mee te repteren? Iedereen is welkom! Ervaring is niet nodig, plezier wel. Het is gratis en je krijgt theaterlessen van het Kielzog. Doe je mee?

Zakelijk leider gezocht voor theaterschool en productiehuis Loods13
Loods13 maakt voorstellingen in Noord Nederland vanuit actueel maatschappelijke thema’s. Voor een functie van 20 uur per week op zzp-basis, zoekt het productiehuis een enthousiaste, nuchtere, daadkrachtige zakelijke leider. Ben jij geïnteresseerd? Stuur dan voor 15 oktober je CV met motivatiebrief.

Oader op zuik noar Grunneger teksten
De redaksie van t Grunneger tiedschrift Oader het n zetje leden vraauwen oproepen om teksten ien te sturen. Geliek kwam n haandvol gedichten en verhoalen binnen en ientussen stijt nij waark van Fieke Gosselaar op de website www.oader.nl De redaksie blift traauwens op zuik noar biezundere Grunneger teksten van vraauwlu én manlu. Blief iensturen noar tiedschriftoader@gmail.com.

Aftermovie Bonte Zomer
Het Onvergetelijke Zomer programma in Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, Korrewegwijk en De Hoogte was een groot succes! Zes weken lang konden kinderen theater spelen, zingen, jammen, dansen, timmeren, jongleren, hutten bouwen, zandkastelen maken en ijsjes eten! VRIJDAG in de Buurt organiseerde als onderdeel hiervan de Bonte Zomer waar we kunst en cultuuraanbod in de wijken hebben neergezet. Bekijk de aftermovie! 
Doe mee met het Open Podium van VRIJDAG
Op vrijdag 23 oktober organiseert VRIJDAG Advies een Open Podium. Podiumkunstenaars van alle toonaarden treden op met acts en presentaties van maximaal tien minuten. Een solo-presentatie, optreden met een koor, band of toneelclub, een dansact of poëzievoordracht, we overleggen samen met jou wat mogelijk is in verband met de coronamaatregelen. Lijkt het je leuk om mee te doen? We proberen het Open Podium via een livestream uit te zenden, zodat je familie en vrienden vanaf de bank thuis kunnen meekijken. Graag aanmelden voor woensdag 14 oktober via openpodium@bijvrijdag.nl

KultuurAgenda


De KultuurAgenda is dé culturele agenda van Groningen. Op de website kultuuragenda.nl plaats je en vind je alle culturele activiteiten in de provincie Groningen! 

Doen

Dansles van Laway Arts
10 oktober | Cultureel Centrum de Blauwe Schuit, Winsum | Meer info

Buitentheater Goes Inside: workshops voor volwassenen
11 oktober t/m 16 oktober | Groningen | Meer info

Stadsdichter Renée Luth organiseert: Lutje Poetry
15 oktober | Forum, Groningen | Meer info

VRIJDAG Advies - Workshop Geluidstechniek 
17 oktober | De Klinker Winschoten | Meer info
 
Open Podium
23 oktober | VRIJDAG Prinsentheater, Groningen | Meer info

VRIJDAG Advies - Workshop: Hoe maak ik een lichtplan? 
25 oktober | VRIJDAG Prinsentheater | Meer info

Beleven

MDT Pruiverij - SHJAZZ met Tony Hoyting
7 oktober | Theater vanBeresteyn | Meer info

Popronde Pre Party
8 oktober | Simplon Groningen | Meer info
 
Expositie NIETS van Marie José Coenen
t/m 9 oktober | De Kelder, Groningen | Meer info 
 
Hit The North Café: Seewolf 
10 oktober | Simplon, Groningen | Meer info
 
Kunst op Nienoord
10 en 11 oktober | Leek | Meer info
 
Theatertour Hortusbuurt en Ebbingekwartier
16 oktober t/m 31 oktober | Hortusbuurt en Ebbingekwartier Groningen |  Meer info

Expositie ‘Op Reis’ door amateurkunstenaars uit de regio
t/m 1 november | Koetshuis Verhildersum in Leens | Meer info

Verbinden


Tweede Cultuurcafé in de Oosterparkwijk
Cultuurcoach Mirjam Rinkel nodigt je graag uit voor het tweede Cultuurcafé van VRIJDAG in de Buurt in de Oosterpark op dinsdag 6 oktober van 19.30-21.30 uur in de grote zaal van de Oosterparkheem. Het eerste cultuurcafé is erg goed bevallen en op verzoek organiseert Mirjam nu een tweede Cultuurcafé. Kom je ook? Meld je aan via de mail
 
PLACK – Cultuurplatform Westerkwartier organiseert netwerkbijeenkomst
Op 12 november organiseert Stichting PLACK een netwerkbijeenkomst. Op het programma staat een korte lezing over fondsenwerving en pitches van verenigingen, organisaties en personen. Daarnaast is er veel ruimte voor netwerken, uiteraard corona-proof. Opgave via plackwesterkwartier@gmail.com
VRIJDAG
iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. We zijn er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen.
Copyright © 2020 VRIJDAG / KultuurLoket, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list