Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

Cultuurcafé, Dirigentenmeeting & NIETS

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. We zijn er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van al het culturele nieuws in de provincie.

In deze nieuwsbrief:

  • Marie José Coenen toont tijdens de expositie NIETS recente werken die voor, tijdens en na de lockdown zijn gemaakt. Kom je kijken?
  • Wil je meepraten over kunst en cultuur in Beijum? Het tweede cultuurcafé van VRIJDAG in de Buurt vindt plaats op donderdag 17 september. Iets voor jou?
  • Stichting Koorplein Noord Nederland, VRIJDAG Advies en het LKCA organiseren een online meeting voor koordirigenten. Doe je mee?

Nieuws

Update Ruimte voor Cultuur
Onze zoekactie heeft al een flink aantal locaties opgeleverd, maar we zoeken door! Heb jij een ruimte die geschikt is voor een koor, orkest of ander gezelschap? We verbinden je graag met verenigingen die een ruimte zoeken om te repeteren en/of presenteren. Lees meer.
 
Doe mee met de Sport- en Cultuurhopper!
Basisschoolkinderen in de gemeente Groningen kunnen via de Sport- en Cultuurhopper makkelijk en goedkoop kennis maken met heel veel verschillende sporten en culturele activiteiten. De inschrijvingen voor de herfst/winter zijn nu geopend. Bekijk het aanbod.
 
Start aanvraagperiode subsidieregeling Samen cultuurmaken
De regeling Samen cultuurmaken is bedoeld om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken en drempels weg te nemen. Het is een stimuleringsregeling die nieuwe initiatieven mogelijk maakt en bestaande activiteiten helpt zich te verdiepen, verbreden en/of professionaliseren. Je kunt een aanvraag indienen voor vernieuwende activiteiten met een artistiek inhoudelijke invulling, vanuit een samenwerking tussen het cultureel en het sociaal domein. De aanvraagperiode opent op 15 september. Lees meer over de regeling. 
 
Meld je aan voor de Provinciale Vrijwilligersprijs
Groninger vrijwilligersorganisaties kunnen zich aanmelden voor de twintigste Provinciale Vrijwilligersprijs. Organisaties maken kans op een prijs van € 3.000. De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld om organisaties die op bijzondere manier met vrijwilligers werken, te belonen en in het zonnetje te zetten. Daarmee wil de Provincie laten zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor onze samenleving. Aanmelden kan tot 1 oktober.
 
Financiële ondersteuning om aan de 1,5 meterregels te voldoen
Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren. De aanvragen kunnen, per categorie, binnen een bepaalde tijd gedaan worden. Voor theater is dat tot 11 september en voor muziekpodia is dit tussen 14 en 18 september. Lees meer.
 
Rabo ClubSupport 
De Rabobank biedt met de ClubSupport kennis, netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Leden van de Rabobank bepalen welke vereniging een financiële ondersteuning ontvangt. Verenigingen kunnen zich tot 30 september inschrijven. Lees meer over ClubSupport

Gezocht

Culturele aanbieders gezocht voor Oktober Kindermaand
De Oktober Kindermaand wordt georganiseerd door Erfgoedpartners en stimuleert kinderen van 4 t/m 12 jaar met hun ouders en/of grootouders activiteiten te bezoeken in of rondom erfgoed-, kunst- en cultuurinstellingen en natuur- en milieuorganisaties. Deelname is gratis voor zowel de kinderen als de instanties die de activiteiten organiseren. Aanmelden kan in principe tot 1 oktober 2020.

JongNBE zoekt deelnemers compositiewedstrijd
Het thema van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert 2021 is bekend: STA OP! Op 18 oktober vind de voorronde plaats bij VRIJDAG. Sta op. Pak een stuk papier, een instrument of je computer. En componeer dan een stuk voor iemand, voor een idee, of voor iets dat het verdient om muziek voor te maken. De deadline voor het insturen van je compositie is 28 september 2020. Doe je mee?
 
Het Operette Ensemble zoekt zangers
Het Operette Ensemble is op zoek naar enthousiaste, gevorderde zangers (m/v). Dit nieuwe ensemble uit Groningen staat onder leiding van Cas Straatman. Het streven is om 1 of 2 keer per maand te repeteren. Operette minded en belangstelling? Geef je snel op! Stuur een e-mail naar Titiavdmolen65@gmail.com
 
Stichting Oude Groninger Kerken zoekt medewerker Communicatie & PR
De stichting richt zich op het in stand houden van historische kerkgebouwen in de provincie Groningen en het bevorderen van de belangstelling hiervoor en het gebruik ervan. Kom jij het team versterken?

KultuurAgenda


De KultuurAgenda is dé culturele agenda van Groningen. Op de website kultuuragenda.nl plaats je en vind je alle culturele activiteiten in de provincie Groningen! 

Beleven

Eindexamen expositie Klassiek Academie voor Beeldend kunst
9-18 september | Pictura | Meer info

expOOST
19 september | Groningen | Meer info
 
Theatergezelschap de Schildgroep speelt INUNDATIE
25 september | Dorpshuis De Pompel, Overschild | Meer info

Clarinets Unlimited, Capella Groningen en Jong Vocaal Groningen - In time of pestilence
26 september | Martinikerk Groningen | Meer info

Expositie NIETS van Marie José Coenen
t/m 30 september | De Kelder, Groningen | Meer info 

Popronde Pre Party
8 oktober | Simplon Groningen | Meer info
 

Verbinden

Het Verbond Groningen
Theatermakers en theatergroepen uit Groningen Stad verzamelen zich! Het Verbond Groningen bestaat uit verschillende makers en groepen die samen de verbinding zoeken tussen elkaar en het publiek. Elke maker of groep speelt tijdens het weekend van 25 september een voorstelling die is gemaakt rond of aangepast aan de kaders waarin wij ons als samenleving op dit moment bevinden. Lees meer.

Cultuurcafé in Beijum
Wil je meepraten over kunst en cultuur in Beijum? Het tweede cultuurcafé vindt plaats op donderdag 17 september van 18.30 tot 20.30 uur in het Trefpunt. Tijdens de bijeenkomst houden we ons aan de regels van het RIVM. Daarom is het belangrijk dat je je aanmeldt  bij Kitty Boon via kitty.boon@bijvrijdag.nl

Meeting koordirigenten
De repetities starten weer, hoe ging het ook alweer? Past de ruimte nog bij het koor, wat hebben de afgelopen maanden met jou als dirigent gedaan? Stichting Koorplein Noord Nederland, VRIJDAG Advies en het LKCA organiseren een online meeting op donderdag 17 september om 10.00 uur. Doe je mee? Aanmelden kan via koorpleinnoordnederland@gmail.com

Maak het bij VRIJDAG!

Kom je (weer) maken?
De afgelopen maanden heeft iedereen bij VRIJDAG hard gewerkt om cursusaanbod samen te stellen dat veilig gevolgd kan worden tijdens de coronacrisis. Inschrijven voor een les of cursus theater, muziek en beeldende kunst is weer mogelijk. De lessen gaan vanaf 7 september van start. Kom je (weer) maken?

Nieuw bij VRIJDAG: Afrikaanse dans, zang & djembé
Maak kennis met Afrikaanse zang of dans mee op Afrikaanse ritmes, of laat jij mensen dansen met de djembé? Check ons aanbod Afrikaans voor kinderen (8-12) en volwassenen (18+) en schrijf je snel in.

Smaakroute VRIJDAG Onderwijs 
Hoe kunnen we gezamenlijk jongeren inspireren om hun culturele smaak te ontwikkelen? Valt er over smaak te twisten? Kunnen smaken elkaar versterken? Zes beeldende kunstinstellingen, waaronder VRIJDAG Onderwijs organiseren de Smaakroute op woensdag 16 september van 19.30 tot 21.30 uur in het Forum Groningen. Docenten uit het voortgezet onderwijs zijn van harte uitgenodigd om van gedachten te wisselen, bij te praten, te netwerken en een borrel te drinken. Lees meer.
Kom je (weer) beeldende kunst maken?

Schrijf je in!

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen. Theater, beeldende kunst en muziek – we zijn er voor iedereen: alle leeftijden en elk niveau. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van ons actuele aanbod en onze activiteiten. Maak het bij VRIJDAG! Schrijf je in voor deze nieuwsbrief.
VRIJDAG
iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. We zijn er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen.
Copyright © 2020 VRIJDAG / KultuurLoket, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list