Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

GoeieBuurt & Theaterlicht & Resultaten LKCA

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. We zijn er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van al het culturele nieuws in de provincie.

In deze nieuwsbrief:

  • Het LKCA heeft een enquête uitgezet in het amateurveld van Nederland om de impact van het coronavirus op het veld in kaart te brengen. Bekijk de resultaten van het onderzoek.
  • VRIJDAG in de Buurt en GoeieBuurt organiseren op maandag 26 oktober om 15.30 uur het GoeieBuurt & Cultuurcafé in de Korrewegwijk/De Hoogte. Lees meer.
  • VRIJDAG Advies organiseert zondag 25 oktober een workshop over theaterlicht. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Iets voor jou?

Nieuws

Welke impact heeft corona op de amateurkunst?
Het LKCA heeft een enquête uitgezet in het amateurveld van Nederland om de impact van het coronavirus op het veld in kaart te brengen. Het vinden van geschikte locaties met goede ventilatie is een grote opgave voor de sector. In het bijzonder voor grote verenigingen en groepen (zoals koren en orkesten) is dit cruciaal. Daarnaast is er zorg over teruglopende leden- en deelnemersaantallen en oplopende financiële schade. Lees hier alle resultaten van het onderzoek.

Bekijk het laatste nieuws met betrekking tot de coronamaatregelen
Op onze website bieden wij jou informatie over richtlijnen, protocollen, tips over repetities en voorbeelden van streamingsmogelijkheden. Hier vind je onder andere het nieuwe protocol van KNMO voor de instrumentele amateurmuzieksector.

1,5 meterregeling 
Met de 1,5 meterregeling ondersteunt de provincie Groningen organisaties met minder dan vijftig werknemers in de 1,5 metereconomie. Heb je kosten gemaakt voor bijvoorbeeld desinfectiepalen, een online betaalsysteem of schermen? Met behulp van de 1,5 meterregeling kun je de helft van de gemaakte kosten vergoed krijgen. Lees meer.

Lancering PPO
Begin oktober lanceerde minister van Engelshoven samen met PlatformAcct het programma Permanente Professionele Ontwikkeling (PPO) voor professionele ontwikkeling in de culturele en creatieve sector. Werkenden en werkzoekenden, ook zelfstandigen, in de culturele of creatieve sector kunnen cofinanciering aanvragen. Lees meer over het programma.

DutchCulture on Tour: Editie Noord-Nederland
Samen met Station Noord nodigt Dutch Culture culturele organisaties en makers uit Drenthe, Friesland en Groningen met internationale ambities uit. Op 9 november organiseren zij een digitaal evenement met presentaties en een-op-een adviesgesprekken om jou verder te helpen met internationale samenwerking. Lees meer.

Gezocht

Up North Minilab zoekt makers
Wil jij weer live optreden? Iets maken en presenteren voor een klein publiek? Up North stelt een werkbudget van € 500 euro beschikbaar voor twintig ideeën! Stuur Up North een korte omschrijving van je idee, met hoe en waar je deze wilt presenteren in de komende maanden (sept, okt, nov). Bekijk hier alle informatie.

De Kunstraad Groningen zoekt voorzitter (m/v)
De Kunstraad Groningen is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het versterken van het culturele klimaat in Groningen. Met ingang van 1 januari zijn ze op zoek naar een enthousiaste en visierijke voorzitter. Heb jij belangstelling in het voorzitterschap? Stuur dan voor 31 oktober je CV en motivatie.

Het Houten Huis zoekt zakelijk leider
Het beeldend muziektheatergezelschap van het noorden maakt voorstellingen, voor jong en ouder publiek, die door het hele land én tot ver over de grens te zien zijn. Samen met de algemeen leider en de artistiek leider vorm je als zakelijk leider de directie en geef je leiding aan het gezelschap. Het betreft een dienstverband van 0,8 fte. Ben je geïnteresseerd? Stuur voor maandag 2 november 2020 je motivatie en CV.

Het #collectieftijdreizigers zoekt vrijwilligers
Voor een voorstelling op 6, 7 en 8 november in de Wolkenfabriek in Groningen is het collectief op zoek naar een aantal vrijwilligers. Bijvoorbeeld een gids die het publiek langs de installaties loodst, een beweger en een acteur. Ze werken in dagdelen van drie uur en er is vergoeding aanwezig. Kijk hier voor meer informatie.

Festival Terug naar het begin zoekt stichtingsbestuur
Van ver zie je ze al: de kerktorens in het Groninger wierdenlandschap. Tijdens Terug naar het begin wijzen ze je de weg van de ene voorstelling naar de andere. Viel het festival tot nu toe onder de vleugels van het bestuur van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK), gaan ze de komende periode op zoek naar een eigen, autonoom stichtingsbestuur. Ben of ken jij een sterke gegadigde? Mail naar info@terugnaarhetbegin.nl.

KultuurAgenda


De KultuurAgenda is dé culturele agenda van Groningen. Op de website kultuuragenda.nl plaats je en vind je alle culturele activiteiten in de provincie Groningen! 

Doen

Oktober Kindermaand
Diverse gratis activiteiten in de hele provincie

VRIJDAG Advies - Workshop: Hoe maak ik een lichtplan?
25 oktober | VRIJDAG Prinsentheater | Meer info

POPgroningen: Online Masterclass Muzikantschap in coronatijd met Ricardo Jupijn
29 oktober | Online | Meer info

Stichting Cultuur+Ondernemen: Workshop Financieel plan – Financieringsvraag
13 november | Cultuur+Ondernemen, Amsterdam | Meer info

Beleven

Voorlezen vanaf 2 jaar
Iedere woensdagmiddag om 15:00 uur | Bibliotheek Hoogezand | Meer info

MDT Pruiverij – Djembé
24 oktober | VanBeresteyn, Veendam | Meer info

Van idee naar verbeelding
t/m 24 oktober | Galerie de Smederij, Sappemeer | Meer info

Expositie Pictura: Boek in Beeld
t/m 1 november 2020 | Bibliotheek Delfzijl | Meer info

Expositie Op Reis (door amateurkunstenaars uit de regio)
t/m 1 november | Koetshuis Verhildersum in Leens | Meer info

Fotoclub Oost-Groningen
t/m donderdag 31 december | Bibliotheek Cultuurhuis De Klinker, Winschoten | Meer info

Foto-expositie van Caroline Penris Komen en Gaan
t/m 28 februari 2021 | Openluchtmuseum Het Hoogeland, Warffum | Meer info

Ook interessant

Verbinden

GoeieBuurt & Cultuurcafé
VRIJDAG in de Buurt en GoeieBuurt organiseren op maandag 26 oktober om 15.30 uur het GoeieBuurt & Cultuurcafé in de Korrewegwijk/De Hoogte. Buurt en Cultuur worden gecombineerd tot een open avond waar je als buren elkaar kan ontmoeten, (creatieve) ideeën kan inbrengen, vragen kan stellen en aan kan sluiten bij culturele en kunst activiteiten in de wijk! Meer info.

PLACK – Cultuurplatform Westerkwartier organiseert netwerkbijeenkomst 
Op 12 november organiseert Stichting PLACK een netwerkbijeenkomst. Op het programma staat een korte lezing over fondsenwerving en pitches van verenigingen, organisaties en personen. Daarnaast is er veel ruimte voor netwerken, uiteraard corona-proof. Opgave via plackwesterkwartier@gmail.com

VRIJDAG
iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. We zijn er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen.
Copyright © 2020 VRIJDAG / KultuurLoket, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list