Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

Van Bonte Zomer tot Ruimte voor Cultuur

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. We zijn er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen. In deze tweewekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van al het culturele nieuws in de provincie.

In deze nieuwsbrief:

  • VRIJDAG Advies zoekt organisaties en bedrijven die ruimte beschikbaar hebben waar gerepeteerd of gepresenteerd kan worden. Heb jij Ruimte voor Cultuur?
  • De afgelopen zes zomerweken organiseerde VRIJDAG in de Buurt (als onderdeel van de Onvergetelijke Zomer) de Bonte Zomer. Het was een groot succes! Bekijk de terugblik.
  • Veel vacatures en anderen oproepjes op ons prikbord. Lees meer.

Nieuws

Wie wint de Culturele Stimuleringsprijs 2020 gemeente Het Hogeland?
Het Hogeland is rijk aan culturele pareltjes: tientallen ateliers, kleine (cultuur)podia met grootse optredens, musea, amateurverenigingen en culturele commissies. Om cultuurmakers aan te moedigen een bijdrage te leveren aan de vernieuwing van het culturele klimaat in Het Hogeland reikt de gemeente de Culturele Stimuleringsprijs uit. Voordragen kan tot en met 28 augustus.

Tips voor theater- en danslessen
Geef je theater- of dansles en ben je benieuwd hoe andere docenten in deze tijd lesgeven? De programmeur van VRIJDAG geeft je graag wat tips over het afplakken van werkvormen op de grond. Heb jij ook tips voor lesgeven in coronatijd? Laat het ons weten!

Hoe zit het ook alweer?
Wat mag wel en hoe dan? We bieden een handig overzicht op onze pagina Informatie voor Professionals onder het kopje nieuws en regelingen. Met o.a. het laatste nieuws over ventilatie en regels bij optredens. Lees verder.

Open Opnameweken
Een fantastisch klinkende opname van jouw muziek voor een lage prijs? Dat kan tijdens de Open Opnameweken! Tussen 24 en 29 augustus kun je weer opnames laten maken voor je eigen CD, DVD of YouTube demo in de Grote kerk in Wildervank. De opnames worden gemaakt door technicus Arnoud van der Laan, van AE audio productions uit Muntendam. Lees meer.

De Bonte Zomer
De afgelopen zes zomerweken organiseerde VRIJDAG in de Buurt (als onderdeel van de Onvergetelijke Zomer) de Bonte Zomer. Het was een groot succes! Kinderen uit de wijken Selwerd en de Korrewegwijk/De Hoogte konden gratis meedoen aan allerlei verschillende workshops. Zo speelden zij theater alsof hun leven ervan af hing, zongen ze zich schor, jamden ze zich suf, dansten ze de sterren van de hemel, creëerden ze als echte kunstenaars, timmerden ze de buren wakker en jongleerden ze het dak eraf! 

Als afsluiting trok een een bonte stoet kinderen in een swingende parade door de Korrewegwijk en De Hoogte. De kinderen kunnen deze week op school veel vertellen aan hun klasgenootjes over wat ze allemaal beleefd hebben in hun eigen wijk! Bekijk de foto's en video's.

Ruimte voor Cultuur

Meer dan 200.000 Groningers maken kunst in hun vrije tijd. Ze doen dit alleen of samen, in groepsverbanden als bands, koren, orkesten, theatergezelschappen of fanfares. Veel van deze groepen hebben door de coronamaatregelen grotere ruimtes nodig om te repeteren of te presenteren.

Heb jij Ruimte voor Cultuur?
VRIJDAG Advies zoekt organisaties en bedrijven die ruimte beschikbaar hebben waar gerepeteerd of gepresenteerd kan worden. We denken niet alleen aan de reguliere ruimtes zoals bij buurthuizen en culturele instellingen, maar ook aan sportzalen, bedrijfsruimtes, zalencentra, kerken etc.

Heb jij ruimte beschikbaar? Mail VRIJDAG Advies en wij leggen de verbinding met de culturele verenigingen die op zoek zijn. Vermeld in je e-mail de afmetingen, voorzieningen (zoals stoelen of een piano) en wanneer de ruimte beschikbaar is. We zoeken niet alleen ruimtes voor in de avonduren, maar ook voor overdag en in de weekenden. Lees meer over Ruimte voor Cultuur op onze website.

Ken je of zit je bij een vereniging die ook op zoek is naar een ruimte om te repeteren of presenteren? Laat ons dat ook vooral weten via advies@bijvrijdag.nl.

Binnenstadskerken Groningen biedt podium
Binnenstadskerken Groningen opent de drie kerken - Martinikerk, Nieuwe kerk en Lutherse Kerk - voor concerten, lezingen, optredens en andere activiteiten. In de maand september bieden ze een 50/50 deal aan: samen met jou organiseren ze jouw evenement waarbij 50% van de opbrengst naar de organisatorische partij gaat en 50% naar Binnenstadskerken. Lees er alles over op hun website.

Gezocht

Schrijvers en dichters gezocht 
Gerard Rozeboom organiseert jaarlijks Woordtalenten in Hotel Faber, een open podium voor schrijvers en dichters. Nu verschijnt er naast het fysieke evenement een bloemlezing. Dit papieren podium biedt schrijvers en dichters uit heel Nederland een unieke kans om te publiceren in een fraai boekwerk. Dichters sturen max. 3 gedichten in, waarvan het thema vrij is. Meedoen is gratis en kan tot 1 september 2020.
 
Gruno’s Postharmonie zoekt klarinettisten
Samen met je mede-klarinettisten vorm je de basis van het harmonieorkest. Het orkest speelt in de eerste divisie, de muziek is daarom uitdagend en interessant voor klarinettisten. De repetities vinden plaats bij Muziek Organisatie Noord in Groningen. Wil jij een keer mee repeteren? Meld je aan of kijk voor meer informatie op de website.

Directeur/manager gezocht voor Centrum voor Kunst en Cultuur Het Hogeland
Muziekschool Hunsingo wil fuseren met Theaterschool Wonderboom en Muziekschool Noordakkoord tot Centrum voor Kunst en Cultuur Het Hogeland. Er wordt per 1 november 2020 gezocht naar een nieuwe directeur/manager die de laatste fase van de fusie kan begeleiden en vanaf 1 januari 2021 leiding gaat geven aan de nieuwe organisatie. Geïnteresseerd?
 
Het Noordpoolorkest zoekt voorzitter voor de Raad van Toezicht
Het Noordpool Orkest is een jong orkest met 42 professionele musici uit Noord Nederland. Vanuit standplaats Groningen spelen zij alles behalve klassieke muziek; jazz, pop, hiphop, wereldmuziek, drum’n bass, filmmuziek, kleinkunst in concertzalen, theaters en festivals in heel Nederland. Het orkest zoekt een voorzitter voor de RvT. Iets voor jou?
 
Kamerkoor Dualis zoekt tenor en bas

Ben je toe aan een muzikaal uitdagend en ambitieus koor, dan ben je van harte welkom om een keer te komen luisteren en mee te zingen tijdens een koorrepetitie (coronaproof). Het koor is momenteel op zoek naar een tenor en bas. Lees meer.

Zakelijk/artistiek leider gezocht voor stichting NOORDWOORD
Stichting NOORDWOORD zet literatuur in Groningen op de kaart met festivals die ertoe doen, talent dat eruit springt en een literaire agenda die altijd actueel is. De stichting zoekt momenteel een zakelijk/artistiek leider. Het gaat om een van 24 uur per week. Het team bestaat uit drie (parttime) medewerkers, een aantal ZZP-ers en vrijwilligers. Reageren kan t/m 4 september. Interesse?
Kijk hier voor meer informatie.
 
Verhildersum zoekt vrijwilligers
Verhildersum zoekt extra vrijwilligers in verband met de veiligheidsprotocollen en drukte. Ze zoeken o.a. vrijwilligers voor kaartverkoop, informatiebalie museum, verkeersregelaars, timmerwerk en restauratie landbouwwerktuigen. 
Iets voor jou?

KultuurAgenda


De KultuurAgenda is dé culturele agenda van Groningen. Op de website kultuuragenda.nl plaats je en vind je alle culturele activiteiten in de provincie Groningen! 

Beleven

NNO Zomerconcert
28 - 29 augustus | Groningen | Meer info

Doen

Opening muziektheaterseizoen van Muziekschool Marjon Geldof
2 september | Groningen | Meer info
 
Kleiworkshop
29 augustus | Finsterwolde | Meer info

Workshops Kabaal Muziektheater
1 en 8 september | Groningen | Meer info

Verbinden

Cultuurplatform Oldambt organiseert Culturele Open Air Netwerkbijeenkomst (onder voorbehoud)
3 september | Openluchttheater Reiderwolde | Meer info
Heb je het digitale Open Podium gemist op OOG Radio & Televisie?
Je kunt de hele show nu ook op ons YouTube kanaal terug kijken. Speciale dank voor Marjolein Rover voor de presentatie van deze bijzondere editie! 👏

Maak het bij VRIJDAG!

Kom je (weer) maken?
De afgelopen maanden heeft iedereen bij VRIJDAG hard gewerkt om cursusaanbod samen te stellen dat veilig gevolgd kan worden tijdens de coronacrisis. Inschrijven voor een les of cursus theater, muziek en beeldende kunst is weer mogelijk. De lessen gaan vanaf 7 september van start. Kom je (weer) maken?

Kinderweek
Voor alle kinderen in Groningen organiseren we van 24 tot en met 29 augustus de Kinderweek! Een week lang kun je gratis komen kennismaken met ons cursusaanbod Beeldende Kunst, Theater en Muziek.

Tijdens de open lesweek maak je kennis met onze docenten, andere kinderen en de plek waar de cursus of les gegeven wordt. Kom theater maken of experimenteer met allerlei materialen in het kinderatelier. Ontdek welk muziekinstrument je leuk vindt of doe mee met onze kinderband of koren. Schrijf je dus snel in via bijvrijdag.nl/kinderweek!

Schrijf je in!

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen. Theater, beeldende kunst en muziek – we zijn er voor iedereen: alle leeftijden en elk niveau. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van ons actuele aanbod en onze activiteiten. Maak het bij VRIJDAG! Schrijf je in voor deze nieuwsbrief.
VRIJDAG
iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur

VRIJDAG Advies is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. We zijn er voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen.
Copyright © 2020 VRIJDAG / KultuurLoket, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list