Copy
View this email in your browser
Tillsammans kan vi besegra prostatacancern 

NYHETSBREV 8/2016 Hösten är här

Till att börja med kan vi berätta att antalet minnesgåvor till Fonden mot prostatacancer har ökat markant sedan mitten av sommaren. Det är fler som nämner Fonden mot prostatacancer i sina dödsannonser vilket måste komma i från att vi har synts mycket under de senaste åren och att det är fler som känner till oss. De flesta betalar minnesgåvan direkt via hemsidan eller via BG och PG men det är även många som ringer in och på måndagsförmiddagarna hinner vår gåvohandläggare Annica knappt lägga i från sig luren fören nästa person ringer.


I detta nyhetsbrev kan ni även läsa om:
- Nya produkter i webbshoppen
- Utbildning: Morgondagens patient- och anhörigstöd
- Påminnelse: Inspiration från andra föreningars verksamhetsberättelser
- Föreningshemsidor

Trevlig läsning!Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 8/2016 on Facebookshare on Twitter

Nya produkter i webbshoppen

Under våren och hösten har vi tagit fram och uppdaterat fyra nya broschyrer som ska fungera som informationsmaterial och som kan delas ut vid informationsbord eller vid vårdcentraler och sjukhus. Kampanjgruppen för Mustaschkampen har bland annat även tagit fram nya pikétröjor, t-shirts, reflexer och pins. Mer om de produkterna kan ni läsa om i Mustaschkampens nyhetsbrev.

De nya broschyrerna är alla gjorda så att det lätt ska kunna gå att se att det är Prostatacancerförbundet som står som avsändare. Broschyrerna Nästan alla män och Man 45+ Kolla ditt PSA är båda uppdaterade versioner av de tidigare broschyrerna med samma namn medan Läkemedel vid prostatacancer och Val av vård - i Sverige och annat land är helt nya. Alla fyra broschyrer finns i webbshoppen och kostar 1 kr/st + porto. Under v. 40 kommer alla ordföranden i föreningarna få minst ett ex av varje broschyr.

Broschyren Läkemedel vid prostatacancer är framtagen av Prostatacancerförbundets läkemedelsutskott och tar upp olika läkemedel mot biverkningar efter en prostatacancerbehandling. Den här broschyren kommer även att ligga som en PDF på förbundets hemsida.

Broschyren Val av vård - Sverige och annat land beskriver patientlagen och olika processer för den som ska välja vård och vårdgivare. Broschyren innehåller även information om två av Europas bästa cancerkliniker; Martini-klinik i Hamburg och Docrates i Helsingfors.

Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 8/2016 on Facebookshare on Twitter

Utbildning; Morgondagens patient- och anhörigstöd

Prostatacancerförbundet arrangerar en utbildningsdag på temat patient och närståendeperspektivet den 30 november.

Mer information, inbjudan och möjlighet till anmälan kommer under v 41.

Datum: onsdag den 30 november kl. 9.30 – 16.00 samt mingel kl. 16.00 - 18.00
Plats: Konferenscentret Wallenberg, Göteborgs Universitet, Medicinaregatan 20
Frågor: kontakta Inge Nilsson, Pro Liv Väst, mail: inge@intris.se

Utbildningen arrangeras i samarbete med Cancerkompisar, RCC Väst och RCC Syd.

 
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 8/2016 on Facebookshare on Twitter

Påminnelse: Inspiration från andra föreningars verksamhetsberättelser

Känner ni att er förening vill hitta på något nytt för era medlemmar, synas mera eller få in nya medlemmar men har svårt att hitta på saker att göra? På förbundets hemsida under inlogget ligger alla 26 patientföreningars verksamhetsberättelser från 2015. Där kan ni hitta inspiration och nya idéer för aktiviteter och möten som er förening kan göra. Tveka inte heller att höra av er till varandra för att höra hur den föreningen har gått till väga.

På förbundets hemsida håller det även på att göras en lista med kontaktuppgifter till bra talare samt till läkemedelsbolag för eventuell ekonomisk finansiering.
 
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 8/2016 on Facebookshare on Twitter


Föreningshemsidor

Efter de två kurserna i våras om föreningshemsidor har vi och Helena på Föreningssupport gått igenom och sammanställt alla bra förslag på ändringar så att det inte ska bli så "hoppigt" mellan föreningens och förbundets hemsida. Bland annat kommer föreningens Kalendarium och Nyheter från föreningen att komma högre upp och Nyheter från förbundet kommer ligga till vänster. Det kommer även att vara ett angränsat område som kommer att leda till förbundets hemsida men då är det också noga hänvisat med en knapp. Bland annat information om Prostatacancerförbundet, prostatacancer, ge en gåva, forskning och stipendier kommer att hänvisas till förbundets hemsida med en knapp. Vi hoppas på att få ändringarna gjorda inom de närmsta månaderna och mer information kommer att gå ut till berörda föreningar..

Är det någon av er andra föreningar som vill ansluta er till förbundets hemsida så kan ni maila mig: emma@prostatacancerforbundet.se
 
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 8/2016 on Facebookshare on Twitter
Besök vår hemsida här
Share
Tweet
Prostatacancerförbundet är en riksorganisation med 26 regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer. Vi driver även påverkansarbete för en bättre prostatacancervård och stödjer forskning och utveckling genom en egen fond - Fonden mot prostatacancer.
 
Kanslichef: Göran Hellberg, telefon: 08 - 655 44 40
Planering och ledning av kansliet, ekonomi övergripande, verksamhetsutveckling, föreningsfrågor, samarbeten myndigheter och vårdorganisationer samt forskningsärenden.
Kommunikatör: Emma Magnusson, telefon: 08-655 44 42
Marknadsföring, annonser, hemsida, Facebook, nyhetsbrev och webbshop.
Administrativ assisten: Anette Söderberg, telefon: 08-655 44 39
Kontakt för patientföreningar i administrativa frågor, medlemsregister och systemfrågor, IT-frågor.
Gåvohandläggare: Annica Öberg, telefon: 08-655 44 13
Gåvohantering, ändringar i medlemsregister och adressändringar samt handläggning av stipendier.
Ekonom: Mia Sundberg, telefon 08-655 44 65
Ekonomiadministration, fakturafrågor, reseräkningar, budget och bokslut samt ekonomisk analys och kontroll

Kanslitelefon: 08 - 655 44 30
E-post: kansli@prostatacancerforbundet.se

Adress: Barks väg 14
, 170 73 SOLNA


This email was sent to emma@prostatacancerforbundet.se
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Prostatacancerförbundet · Barksväg 14 · SOLNA 17073 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp