Copy
View this email in your browser
Tillsammans kan vi besegra prostatacancern 

NYHETSBREV 5/2016
Det är mycket på gång nu och det finns mycket som vi vill informera om, det här nyhetsbrevet är därför lite längre och innehåller även kompletterande information till det utskick med särtrycket från Cancerfondsrapporten som ni fick av Göran Hellberg i början på veckan.

Vill även börja med att informera om den eftertraktade boken Prostatacancer, råd, rön, möjligheter av Sten Nilsson och Lennart Levi som är under revidering för en ny upplaga och att den snart ska gå att beställa. Jag har pratat med dem på Radiumhemmets forskningsfond, som står som utgivare för boken, om när boken förväntas komma ut och fick då svaret att de är inne på det sista nu och att den kommer att gå i tryck väldigt snart. Förhoppningsvis har vi böckerna i vår webbshop innan sommaren.

I detta nyhetsbrev kan ni även läsa om:
- Medverkan i Almedalen
- Mustaschkampen 2016
- Ny roll-up och nya broschyrer
- Datumlotteriet
- Bokning av PCF:s tält


Trevlig läsning!Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 5/2016 on Facebookshare on Twitter
Medverkan i Almedalen

Prostatacancerförbundet kommer även i år att medverka på Almedalen som i år äger rum den 3 till 10 juli. Vi kommer, precis som förra året att ha ett bemannat tält för att sprida information om prostatacancer samt arrangera två seminarium, där det ena är tillsammans med läkemedelsföretaget Janssen.

Seminariet som Prostatacancerförbundet arrangerar tillsammans med Janssen går under namnet "Ordnat införande - var god dröj..." där vill vi diskutera med ansvariga hur nationellt ordnat införande ska ge jämlik vård och hur svårt sjuka patienter ska kunna erbjudas nya behandlingsmöjligheter. Seminariet äger rum den 6 juli och medverkande är följande:

Nils Wilking, onkolog, läkemedelsansvarig, region Skåne
Calle Waller, Prostatacancerförbundet
Mats Eriksson (M), regionstyrelsens ordförande, region Halland
Anna-Lena Sörenson (S), vice ordförande, Socialutskottet
Carl Lundgren, utredare, Vårdanalys 
Lina Nordqvist (L), oppositionslandstingsråd, Uppsala läns landsting.

 Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 5/2016 on Facebookshare on Twitter
Mustaschkampen 2016
Planerandet av Mustaschkampen 2016 är i full gång. I år är det Torsten Tullberg tillsammans med sin bror Tomas Tullberg som driver denna kampanj vad gäller samarbetspartners, produkter och annonsmaterial. Mustaschkampen äger rum i november till december och syftet är precis som förra året att öka allmänhetens kunskap om prostatacancer, samla in pengar till forskning, utbildning och opinionsbildning samt att verka för bättre manlig hälsa och livskvalitet.

De företag som hitintills är med som huvudsamarbetspartners är följande:
Aftonbladet
Apoteksgruppen
Astellas
Brothers
CDON.COM
OLW
Svensk Travsport
Buttericks - Ny för i år

Vi hoppas att så många som möjligt av er i föreningarna vill och har möjlighet att medverka under denna kampanj, det kan till exempel röra sig om informationsbord i butiker eller pinsförsäljning vid olika idrottssammankomster. I juni kommer den första informationen om årets Mustaschkamp att läggas ut på förbundets hemsida och Mustaschkampen har även en egen sida på Facebook som heter Mustaschkampen och där kommer det att finnas mer information om vad som är på gång.

Kontaktuppgifter:
Torsten Tullberg, kampanjledare
0769-48 83 00
torsten.tullberg@prostatacancerforbundet.se

Kontakta Torsten om:
- Mustaschkampen 2016
- Marknadsföring och mediekontakter Mustaschkampen

Tomas Tullberg, projektledare
0733-79 65 45
tomas@prostatacancerforbundet.se

Kontakta Tomas om:
- Samarbetsavtal Mustaschkampen 2016
- Organisations- och företagskontakter Mustaschkampen

 
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 5/2016 on Facebookshare on Twitter
Ny roll-up och nya broschyrer
Vi är i full gång med att ta fram nya broschyrer samt att revidera gamla. I de nya upplagorna ska det klart framgå att det är Prostatacancerförbundet som står som avsändare, de kommer att kännetecknas av en ljusare rand upptill med Prostatacancerförbundets logga samt en likadan rand nertill med namnet på själva broschyren samt förbundets mustasch.

De två första broschyrerna som reviderats och som kommer att finnas i webbshoppen innan midsommar är Nästan alla män och Man 45+ Kolla ditt PSA! de innehåller även mer uppdaterad information och siffror samt att på baksidan av Nästan alla män finns det kontaktuppgifter till er föreningar. Under hösten kommer fler broschyrer att tas fram bland annat en om läkemedel.

Ny gratis roll-up
I samma tema och budskap som Man 45+ Kolla ditt PSA håller vi även på att ta fram en roll-up med text samt både Prostatacancerförbundets logga samt er förenings logga och med er hemsidesadress. Vi erbjuder er föreningar som vill ha en sådan gratis. Tyvärr hann inte originalet bli klart innan detta nyhetsbrev men vi kommer att maila ut ett original på hur roll-upen kommer att se ut så fort det är klart. Ni som vill beställa en sådan roll-up maila emma@prostatacancerforbundet.se er logga samt till den adress som roll-upen ska skickas till. 
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 5/2016 on Facebookshare on Twitter
Datumlotteriet
Tillsammans med särtrycken av Cancerfondsrapporten skickade vi ut foldrar med information om hur och var man beställer material till Datumlotteriet för att sälja prenumerationer. Föreningen erhåller 600 kr per autogirokund som ni rekryterar. Önskar ni informationsfoldrar ska ni höra av er till kansliet. Allt övrigt beställs direkt från Datumlotteriet på bestall@datumlotteriet.se eller gå in på datumlotteriet.se/bropcf

Följande kan ni som förening erhålla då ni rekryterar autogirokunder:
 
  • 1 såld lottprenumeration = 600 kr till föreningen
  • 10 sålda lottprenumerationer = 6 000 kr till föreningen
  • 100 sålda lottprenumerationer = 60 000 kr till föreningen
 
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 5/2016 on Facebookshare on Twitter
Bokning av PCF:s tält
Prostatacancerförbundets tält går att boka av de föreningar som önskar och planerar att ha ett informationsbord eller delta i någon mässa. Tältet är 3 x 3 meter och är förpackat i en tygväska. Tältet är gratis att låna men ni står själva för frakten tur och retur till kansliet. Det finns en bokningslista inne på förbundets intranät och för att boka tältet ring eller maila Emma på kansliet på 08-655 44 42 eller emma@prostatacancerforbundet.se 

Tänk på att det kan ta en dag eller två att skicka tältet och att de datum som står i bokningslistan endast är de datum som aktiviteten pågår.

 
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 5/2016 on Facebookshare on Twitter
Besök vår hemsida här
Share
Tweet
Prostatacancerförbundet med 26 föreningar erbjuder stöd till drabbade och anhöriga. Vi arbetar för ökad respekt för och kunskap om sjukdomen, för bättre vård och mer resurser till forskningen.

Kanslichef: Göran Hellberg, telefon: 070 280 10 83
Ledning, ekonomi, verksamhetsutveckling, samarbeten, föreningsfrågor
Kommunikatör: Emma Magnusson, telefon: 08-655 44 30
Marknadsföring, annonser, hemsida, Facebook, nyhetsbrev
Administrativ assisten: Anette Söderberg, telefon: 08-655 44 39
Administration, Ekonomiadministration, kontakt för patientföreningar, Medlemsregister
-systemfrågor
Gåvohandläggare: Annica Öberg, telefon: 08-655 44 13
Gåvor till Fonden mot prostatacancer, ändringar i medlemsregister
Ekonom: Mia Sundberg, telefon 08-655 44 30
Reseräkningar

Telefontid: Måndag-torsdag kl 10-15.
 Avvikelser kan förekomma på grund av möten och externa aktiviteter.
Vid akut behov kan du nå Göran Hellberg på hans mobil.
E-post: kansli@prostatacancerforbundet.se

Adress: Barks väg 14
, 170 73 SOLNA