Copy
View this email in your browser
Tillsammans kan vi besegra prostatacancern 

NYHETSBREV 7/2016 Hösten är på intåg

Hoppas ni alla har haft en trevlig sommar. Vi på kansliet är tillbaka efter en skön semester och är nu redo inför hösten och allt som kommer att ske då.

Den mycket efterfrågade boken Prostatacancer, råd, rön, möjligheter av Sten Nilsson och Lennart Levi som är under revidering för en ny upplaga ska nu gå på tryck den 1 september. Vi har beställt boken så att så fort den är färdigtryckt kommer den gå att beställa i från vår webbshop. På Radiumhemmets forskningsfond har de exemplar över från den gamla upplagan om ni vill beställa. Kontakta då: marija.pusic@rahfo.se


I detta nyhetsbrev kan ni även läsa om:
- Utbildning för nya styrelseledamöter i föreningarna
- Påminnelse om Datumlotteriet
- Inspiration från andra föreningars verksamhetsberättelser
- Föreningshemsidor

Trevlig läsning!Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 7/2016 on Facebookshare on Twitter


Utbildning för nya styrelseledamöter i föreningarna

Prostatacancerförbundet inbjuder föreningarnas nya styrelseledamöter till ett utbildnings- och informationstillfälle 26-27 oktober från lunch till lunch. Syftet är att du som ny styrelseledamot ska få översiktliga kunskaper om sjukdomen, vården, vårdens organisation och vår organisation. Kort sagt lite av varje så att den nye styrelseledamoten får en överblick och lättare kan komma in i sin nya roll. Flera personer kommer att delta och dela med sig av sina kunskaper, bland annat förbundets talesman i vårdfrågor, Calle Waller.

Vi kommer att vara på Lasse Maja Konferens & Fest som ligger vid Barkarby pendeltågsstation, 15 minuter från Stockholms central. Förbundet står för kostnaderna och antalet platser är begränsade. I första hand erbjuds varje förening att skicka en deltagare, men i mån av plats kan vi välkomna ytterligare några representanter.

Mer information och inbjudan skickas ut till föreningarna i början på september

Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 7/2016 on Facebookshare on Twitter


Påminnelse om Datumlotteriet

Här kommer en liten påminnelse om försäljning av Datumlotter vilket är ett perfekt sätt för er förening att få in lite pengar. Er förening erhåller 600 kr per autogirokund som ni rekryterar. Önskar ni informationsfoldrar ska ni höra av er till kansliet. Allt övrigt beställs direkt från Datumlotteriet på bestall@datumlotteriet.se eller gå in på datumlotteriet.se/bropcf

Följande kan ni som förening erhålla då ni rekryterar autogirokunder:
 
  • 1 såld lottprenumeration = 600 kr till föreningen
  • 10 sålda lottprenumerationer = 6 000 kr till föreningen
  • 100 sålda lottprenumerationer = 60 000 kr till föreningen


 
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 7/2016 on Facebookshare on Twitter

Inspiration från andra föreningars verksamhetsberättelser

Känner ni att er förening vill hitta på något nytt för era medlemmar, synas mera eller få in nya medlemmar men har svårt att hitta på saker att göra? På förbundets hemsida under inlogget ligger alla 26 patientföreningars verksamhetsberättelser från 2015. Där kan ni hitta inspiration och nya idéer för aktiviteter och möten som er förening kan göra. Tveka inte heller att höra av er till varandra för att höra hur den föreningen har gått till väga.

På förbundets hemsida håller det även på att göras en lista med kontaktuppgifter till bra talare samt till läkemedelsbolag för eventuell ekonomisk finansiering.
 
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 7/2016 on Facebookshare on Twitter


Föreningshemsidor

I våras hade vi två stycken möten här på kansliet angående era föreningars hemsidor och vi fick in många kloka idéer på förbättringar och jag förde dem vidare till Helena på Föreningssupport som sedan har kommit in med förslag på åtgärder. Vi håller på att gå igenom dem och kommer i dagarna att ta beslut om vad som blir bäst. Helt klart är i alla fall att vi ska se till att det blir en mer markant skillnad på vad som är föreningens hemsida samt när man klickas vidare till förbundets hemsida. Innan september är slut kommer mer information om vad som kommer att ändras.
 
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 7/2016 on Facebookshare on Twitter
Besök vår hemsida här
Share
Tweet
Prostatacancerförbundet är en riksorganisation med 26 regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer. Vi driver även påverkansarbete för en bättre prostatacancervård och stödjer forskning och utveckling genom en egen fond - Fonden mot prostatacancer.
 
Kanslichef: Göran Hellberg, telefon: 08 - 655 44 40
Planering och ledning av kansliet, ekonomi övergripande, verksamhetsutveckling, föreningsfrågor, samarbeten myndigheter och vårdorganisationer samt forskningsärenden.
Kommunikatör: Emma Magnusson, telefon: 08-655 44 42
Marknadsföring, annonser, hemsida, Facebook, nyhetsbrev och webbshop.
Administrativ assisten: Anette Söderberg, telefon: 08-655 44 39
Kontakt för patientföreningar i administrativa frågor, medlemsregister och systemfrågor, IT-frågor.
Gåvohandläggare: Annica Öberg, telefon: 08-655 44 13
Gåvohantering, ändringar i medlemsregister och adressändringar samt handläggning av stipendier.
Ekonom: Mia Sundberg, telefon 08-655 44 65
Ekonomiadministration, fakturafrågor, reseräkningar, budget och bokslut samt ekonomisk analys och kontroll

Kanslitelefon: 08 - 655 44 30
E-post: kansli@prostatacancerforbundet.se

Adress: Barks väg 14
, 170 73 SOLNA