Copy
View this email in your browser
Tillsammans kan vi besegra prostatacancern 

NYHETSBREV 10/2016God Jul och Gott Nytt År!

November sprang förbi med stormsteg och nu är vi halvvägs in i december. På kansliet arbetar vi på för fullt med att slutföra allt som vi påbörjat under året. Mustaschkampen som varit en huvudaktivitet under hösten har resulterat i stor uppmärksamhet och mycket insamlade medel till Fonden mot prostatacancer. Det har även inkommit en rad spännande ansökningar om forskningsmedel som ska beslutas och delas ut i början på nästa år.

Under julveckorna kommer kansliet att vara öppet som vanligt men stängt under julhelgerna. Vi hoppas ni alla har haft ett bra år och önskar er en god jul och ett gott nytt år!


I detta nyhetsbrev kan ni läsa om:
- Föreningarnas nya hemsidor
- Artikelserie om prostatacancer
- Till sist, ett litet tips


Trevlig läsning!Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 10/2016 on Facebookshare on Twitter

Föreningarnas nya hemsidor

Arbetet med era nya hemsidor pågår, kanske i ett litet långsammare tempo än planerat. Vi har tagit hänsyn till alla kloka förslag på förbättringar och tillägg som inkommit. De nya hemsidorna kommer även att vara responsiva så att de ska se snygga ut i mobilen och på surfplatta.

I början på nästa vecka kommer det att gå ut ett mail till er som ansvarar för respektive förenings hemsida och efter det ska hemsidorna med nytt utseende och nya knappar vara uppe och rulla.Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 10/2016 on Facebookshare on Twitter

Artikelserie om prostatacancer

Under året har prostatacancer uppmärksammats för fullt i medier. Det har handlat om allt ifrån den nya STHLM3-studien till robotassisterade operationer och de fortsatt långa väntetiderna inom prostatacancervården.

Aftonbladet hade i månadsskiftet november-december en stor artikelserie om prostatacancer och lokalt har vi även sett många intressanta artiklar om era föreningars arbete.


Intressanta artiklar som publicerats under året
Nedan har jag samlat fem artiklar som handlar om erat arbete under året och som uppmärksammats i lokala medier. Vet att det finns många fler men då skulle detta nyhetsbrev bli alldeles för långt. Det är inte heller alltid de största och mest märkvärdigaste sakerna som det skrivs om men huvudsaken är att vi syns. Har ni någonting som ni vill att er lokala tidning, radio eller TV ska ta upp får ni gärna kontakta mig så kan jag hjälpa till med kontakter, material och pressmeddelande. emma@prostatacancerforbundet.se

NWT.se uppmärksammade Håkan Florin och Kjell Platon i Pcf Värmland som körde genom hela Värmland med husbil för att uppmärksamma och sprida kunskap om prostatacancer. "På turné mot prostatacancer"

SVT och P4 Västerbotten med flera uppmärksammade Guldgubben i Skellefteås PSA-testning under Matfesten i Skellefteå. "Gratis PSA-testning på matfesten i Skellefteå"

Dala-Demokraten uppmärksammade Jan Holgerssons, ProLiv Dalarna, insändare om att det Blå bandet kommer att säljas i de flesta matvarubutiker i länet. "Har du sett det Blå bandet?"

Kristianstadsbladet har skrivit flera artiklar om orättvisorna Region Skåne vad gäller prostatacancervården och Jan Frick, ordförande i ProVitae har skrivit flera debattartiklar gällande robotar till CSK. "Vad döljer sig bakom oviljan att satsa på en robot på CSK?"

Smålandsposten uppmärksammade ProLivskvalitets svar på Moderaternas debattartikel om de orimligt långa väntetiderna för prostatacancerpatienter. "Moderaterna vill ha svar om cancerväntetider"

 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 10/2016 on Facebookshare on Twitter


Till sist ett litet tips

Det här nyhetsbrevet är lite kortare än vanligt men misstänker att ni har lite annat att göra nu inför julen. För den som känner sig extra pysslig kan man numera montera sin egen gran.

Hoppas ni alla får en riktigt god ju och ett gott nytt år önskar vi på Prostatacancerförbundets kansli.


 
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 10/2016 on Facebookshare on Twitter
Besök vår hemsida här
Share
Tweet
Prostatacancerförbundet är en riksorganisation med 26 regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer. Vi driver även påverkansarbete för en bättre prostatacancervård och stödjer forskning och utveckling genom en egen fond - Fonden mot prostatacancer.
 
Kanslichef: Göran Hellberg, telefon: 08 - 655 44 40
Planering och ledning av kansliet, ekonomi övergripande, verksamhetsutveckling, föreningsfrågor, samarbeten myndigheter och vårdorganisationer samt forskningsärenden.
Kommunikatör: Emma Magnusson, telefon: 08-655 44 42
Marknadsföring, annonser, hemsida, Facebook, nyhetsbrev och webbshop.
Administrativ assisten: Anette Söderberg, telefon: 08-655 44 39
Kontakt för patientföreningar i administrativa frågor, medlemsregister och systemfrågor, IT-frågor.
Gåvohandläggare: Annica Öberg, telefon: 08-655 44 13
Gåvohantering, ändringar i medlemsregister och adressändringar samt handläggning av stipendier.
Ekonom: Mia Sundberg, telefon 08-655 44 65
Ekonomiadministration, fakturafrågor, reseräkningar, budget och bokslut samt ekonomisk analys och kontroll

Kanslitelefon: 08 - 655 44 30
E-post: kansli@prostatacancerforbundet.se

Adress: Barks väg 14
, 170 73 SOLNA


This email was sent to emma@prostatacancerforbundet.se
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Prostatacancerförbundet · Barksväg 14 · SOLNA 17073 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp