Copy
View this email in your browser
Tillsammans kan vi besegra prostatacancern 

NYHETSBREV 3/2016Vi på kansliet önskar er en Glad Påsk
Kansliet kommer att vara stängt över Långfredagen och Annandag påsk och är åter öppet igen tisdagen den 29 april.

På ordförandekonferensen den 11-12 april blir vi 61 engagerade deltagare och handlingarna skickades ut i v. 10 men vi har haft lite problem med posten under våren där brev inte kommit fram som de ska. Så är det någon som ska med på ordförandekonferensen och som inte har fått handlingarna får ni gärna höra av er till mig, emma@prostatacancerforbundet.se så skickar jag er ett ex till. 

I detta nyhetsbrev kan ni läsa om:
- Göran Hellberg blir ny kanslichef
- Inbjudan till utbildning och vidareutveckling av föreningarnas hemsidor


Trevlig läsning!Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 3/2016 on Facebookshare on Twitter
Göran Hellberg blir ny kanslichef

Då vår nuvarande förbundsdirektör Torsten Tullberg fyller 65 år i maj kommer Göran Hellberg ta över rollen som kanslichef från och med den 1 april. Torsten Tullberg kommer fortfarande vara kvar inom förbundet som kampanjledare för Mustaschkampen.

Jag har bett Göran att skriva ett par rader om sig själv och sin bakgrund:

"Jag heter Göran Hellberg och är 57 år och tycker det är en fantastiskt rolig utmaning att få vara med och utveckla ett framgångsrikt förbund tillsammans med medlemmar, förtroendevalda och anställda, för en viktig sak. Min yrkesbakgrund är ganska bred: revisor, ekonomichef i finansiellt börsbolag, facket (Jusek), VD för advokatbyrå, regionchef inom Hyresgästföreningen mm. Från att ha arbetat i det privata näringslivet har jag insett att det är mer stimulerande och roligt att arbeta  i organisationer med många människor. Just nu håller jag på och sätter mig in förbundets verksamhet och det är omfattande som ni vet. Ibland blir jag lite förvirrad, men det mesta har sin förklaring. Ser fram emot ordförandekonferensen då jag får möjlighet att träffa många aktiva.
För att jag ska lära känna organisationen och ni mig besöker jag gärna region-/föreningsmöten. Som alltid är tiden en trång sektor men hör gärna av er så stämmer vi av kalendern. 
 
Privat är jag gift och har två barn. Min fritid ägnar jag åt umgås, dotterns ridning och vårt landställe."


Görans kontaktuppgifter är:
Mail: goran@prostatacancerforbundet.se
Tele: 070 280 10 83Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 3/2016 on Facebookshare on Twitter
Inbjudan till utbildning och vidareutveckling av era föreningars hemsidor
Det är nu 16 föreningar som har anslutit sig till förbundets modell av hemsida och de ser riktigt fina ut allihopa. I vår kommer förbundet att anordna två stycken kursdagar för de i föreningarna som ansvarar för respektive hemsida. Dagarna är även till nytta för de föreningar som har tankar på att vilja ansluta sig till den gemensamma hemsidan. Helena från Föreningssupport kommer att medverka och även Preben Madsen, i pcf Viktor Blekinge som varit till stor hjälp för många föreningar vad gäller hemsida och logotyper.

Datumen är:
Tisdagen den 26 april och tisdagen den 17 maj kl 10.00 - 16.00. Vi bjuder på fika och lunch.

- Den ena dagen, den 26 april,  går vi gemensamt igenom funktionerna på föreningarnas hemsidor och hur de korrelerar med förbundets hemsida. Dagen är riktat till dem som känner att de skulle vilja bli bättre på att hantera hemsidan vad gäller att till exempel lägga in nyheter, bilder och aktiviteter m.m.

- Den andra dagen, den 17 maj, går ut på att komma på förbättringar och ändringar av hemsidorna. Jag vet att många av er har synpunkter på hur hemsidorna kan fungera bättre, därför kan vi gå igenom det gemensamt med Helena från föreningssupport om vilka ändringar som kan vara möjliga.

För att kurserna ska bli värdefulla för er och för att ni ska få ut så mycket som möjligt av kurserna vill jag tillsammans med er anmälan ha in synpunkter om vad ni vill få ut av kurserna och vad ni vill ha en genomgång av. T. ex nyheter, bilder, kalendariet, byte av kontaktuppgifter till styrelsen m.m. Samt även synpunkter på förbättringar och andra kommentarer.

Förbundet står för utbildningen, lunch och fika medan er förening får stå för resekostnaderna.

Jag vill ha in er anmälan och synpunkter senast: Fredagen den 15 april. Det går bra att anmäla sig till bara en dag också.
Anmälan skickar ni till mig: emma@prostatacancerforbundet.se
 
Like Nyhetsbrev från Prostatacancerförbundet nr 3/2016 on Facebookshare on Twitter
Besök vår hemsida här
Share
Tweet
Prostatacancerförbundet med 26 föreningar erbjuder stöd till drabbade och anhöriga. Vi arbetar för ökad respekt för och kunskap om sjukdomen, för bättre vård och mer resurser till forskningen. Symbolen för kampen mot prostatacancer är Blå bandet.

Förbundsdirektör: Torsten Tullberg, telefon: 08-655 44 30, 0769-48 83 00
Ledning, ekonomi, verksamhetsutveckling, samarbeten, forskning, nya föreningar
Kommunikatör: Emma Magnusson, telefon: 08-655 44 30
Marknadsföring, annonser, hemsida, Facebook, nyhetsbrev och företagskampanjer
Administrativ assisten: Anette Söderberg, telefon: 08-655 44 39
Administration, Ekonomiadministration, kontakt för patientföreningar, Medlemsregister
-systemfrågor
Gåvohandläggare: Annica Öberg, telefon: 08-655 44 13
Gåvor till Fonden mot prostatacancer, ändringar i medlemsregister

Telefontid: Måndag-torsdag kl 10-15.
 Avvikelser kan förekomma på grund av möten och externa aktiviteter.
Vid akut behov kan du nå Torsten Tullberg på hans mobil.
E-post: kansli@prostatacancerforbundet.se

Adress: Barks väg 14
, 170 73 SOLNA