Copy
De DCMR Virtual Reality game is een feit!
Teamwork makes the dream work
 
 
 
Wij gaan natuurlijk al een tijdje samen … maar we zijn de afgelopen tijd met een paar mooie projecten nog dichter naar elkaar toe gegroeid. En daar draait het natuurlijk ook om, samen mooie dingen maken. Maar zo makkelijk is dat nog niet. Zo kijkt design heel anders naar ontwerp dan development. Hoe zorg je ervoor dat je elkaars taal begrijpt en elkaar sterker maakt?

In deze nieuwsbrief nemen we je mee in ons proces, samenwerking en het gave VR-project dat wij voor de DCMR mochten maken. UX design development!
 
 
UX design <3 development
 
 
Beleef de DCMR in Virtual Reality
 
Dat DCMR Milieudienst Rijnmond zich bezighoudt met milieukwesties mag wel duidelijk zijn, maar veel mensen onderschatten ook de breedte van het werkveld. Nijgh en Xim ontwikkelden de VR game: DCMR@WORK, om te laten zien hoe uitdagend en gevarieerd werken bij de DCMR is.

Tijdens de game kruip je in de huid van een milieu-inspecteur. Je gaat mee op inspectie en krijgt de opdracht om vijf verdachte situaties te onderzoeken op een fabrieksterrein op Heijplaat. In de interactieve 360 graden omgeving kun je met je ogen objecten selecteren.
Weet jij het gevaar goed in te schatten?

Zelf de DCMR@WORK game spelen? Morgen en zaterdag (23 en 24 november) staat de DCMR met de VR-game bij de Nederlandse Carrièredagen. Vanaf december kun je de game downloaden in de App Store en Google Play Store.

Wat voorafging kun je zien in de behind-the-scenes van de gebruikerstest!
 
Bekijk de behind-the-scenes
 
De VR experience
 
 
Hoe zorg je voor samenhang in een team van designers en developers?
 
Digitale projecten vragen om een heldere workflow. Xim doet dit al een tijdje volgens de scrum-methode en maakt daarbij gebruik van handige tools zoals GIT, Jira, Slack, Docker en Capistrano. Onlangs is het creatieteam van Nijgh ook begonnen met scrummen. En dat versterkt de samenwerking tussen design en development.

Darlene is hierin een belangrijke schakel en heeft hierover een blog geschreven. Benieuwd naar hoe wij dat aanpakken in ons proces, onze tools en workflow?
 
Darlene in actie
 
 
 
Ben jij klaar voor de wereld van morgen?
 
De toenemende digitalisering verandert het werk van de financieel dienstverlener. Denk aan fintech, big data en artificial intelligence. Daarom introduceert NIBE-SVV, opleider voor de financiële dienstverlening, NEXT Academy. Een ruim aanbod aan trainingen en opleidingen voor elke financieel dienstverlener die future proof wil zijn. Om Next Academy onder de aandacht te brengen ontwikkelde Nijgh de drie grafische animaties die op social media zijn ingezet.
 
Bekijk de animaties
 
 
NIBE-SVV NEXT Academy animatie
 
 
 
Afmelden
contact   Twitter   LinkedIn   Facebook   YouTube   Instagram