Copy
Hoe rationeel moet je boodschap eigenlijk zijn? Simpele principes die altijd terugkomen.
 
 
Anders dan Plato had gehoopt, zijn we niet in staat tot 100% rationeel denken en handelen. Wel doen we pogingen die ratio voorrang te geven. En dat is een handig gegeven voor de communicatiewetenschap. Heb je een rationele boodschap voor je doelgroep? Plaats je copy dan ook bovenaan in je uiting. Iemand overtuigen op emotie? Plaats dan je copy onderaan en toon eerst je visuele concept. Simpele principes die altijd terugkomen.
 
 
Fotografie NCOI
  Gedeelde ambitie  
 
Het creëren van herkenning is een manier om je doelgroep emotioneel te bereiken. Dat weet ook NCOI Opleidingen (ja, die van die stok). Met hen werkten we binnen het bestaande beeldconcept aan segmentspecifieke fotografie: techniek, zorg en onderwijs. We werkten in een draaiende fabriek en werden vies. We schoten midden in een apotheek tussen potjes en pillen. Draaiden tussen kluisjes en krijtborden in een middelbare school. Hoe herkenbaar wil je het hebben? Bekijk de beelden in ons Facebook-album.
 
Fotografie NCOI bekijken
NCOI
 
 
 
De luie webbezoeker
Je onbewust laten leiden door borden, looproutes, personen of … websites. Het gebeurt vaker dan je denkt. Ons brein vindt die aanwijzingen prettig, want dan hoeven we niet zelf na te denken. User Experience, afgekort UX, is je digitale duwtje in de goede richting.
Nijgh vertelt je elke maand meer over UX
Dat kan in de vorm van online reviews of het noemen van het aantal kopers dat je voorging. Met name belangrijk wanneer je onbekend bent met een product of dienst. Het wekt vertrouwen: positieve reviews bevestigen dat je de juiste keuze aan het maken bent. Social proof, aldus Cialdini. Booking.com is er groot mee geworden. Tip dus: voeg social proof toe aan je website!
 
Meer UX-tips lezen?
 
 
 
Eenmalige waarschuwing
De Drie Dwaze Dagen van Bijenkorf. Op=op-acties. Het tonen van voorraadaantallen. Zodra winkels en webshops de druk opvoeren, gaat ons licht uit en gaat ons koophart sneller kloppen. Hoe dat werkt heeft André in zijn blog uiteengezet. Het is zijn eenmalige waarschuwing aan jou, dus wees er snel bij.
 
Hoe schaarste werkt
 
 
 
 
 
Afmelden
contact   twitter   linkedin   facebook   facebook   facebook