Copy
Werkendam Maritime Industries nieuws

Werkendam: alles aan boord.

Nieuwsbrief  |  oktober 2020 

Topprestaties

De bedrijven in het maritieme cluster van Werkendam en omstreken hebben ondanks de coronaperikelen in de afgelopen maanden op volle kracht kunnen doorwerken. Met inachtneming van de geldende maatregelen is het met elkaar gelukt gezond te blijven en topprestaties te leveren.
Zo zijn er bijvoorbeeld tientallen schepen opgeleverd, in alle soorten en maten. In deze nieuwsbrief geven we een overzicht. In ons unieke maritieme cluster hebben we met elkaar ook andere projecten gerealiseerd én zijn we gestart met de uitvoering van nieuwe opdrachten. Kortom: teveel om op te noemen, daarom komt er binnenkort weer een nieuwsbrief.

Concordia Damen bouwde de casco's en onder regie van CCM3 zijn ze in Werkendam afgebouwd: twee motorschepen van koppelverbanden, twee duwboten en een innovatief containerschip.
 
Diverse WMI-leden werkten mee aan de realisatie van deze schepen: Beerens | CCM3 | Dacom | De Waal | D.O. Service | Europe@work | Hoogendoorn MBI | Kieboom | Liquid Control Trading | Oechies Elektrotechniek | Oonincx Scheepsonderhoud | Van Wijk | Windex

Grace I+II

Grace I+II is het koppelverband dat in opdracht van Grace Shipping in Dordrecht is gebouwd voor het vervoer van kolen van Rotterdam/Amsterdam naar Schmehausen. Schip en bak zijn beiden 86 meter. De bak heeft een eigen voortstuwing, wat handig is bij het passeren van kleinere sluizen.

Reinhold Deymann

Voor Reederei Deymann is het koppelverband Reinhold Deymann inmiddels in de vaart. Ook deze combinatie is speciaal gebouwd voor de Duitse kanalen en vervoert per reis max. 2.950 ton kolen naar Schmehausen aan het Datteln-Hamm kanaal. Het schip is ook geschikt voor het vervoer van andere droge lading, bulk en (koel)containers.  
Video

SWS Endeavour

SWS Endeavour heeft de oversteek naar Engeland gemaakt. Opdrachtgever S. Walsh & Sons exploiteert de duwboot op de Thames voor het milieuvriendelijk vervoeren van grote volumes bouwmaterialen naar Londen, voor de aanleg van een modern rioolsysteem (project ‘Tideway’) onder Londen. De SWS Endeavour neemt op de retourreis bouw- en sloopafval mee.

Pieter van der Wees

Duwboot Pieter van der Wees is opgeleverd aan de Koninklijke Van der Wees Groep. De duwboot van 20 x 10 meter is gebouwd voor het transport van o.a. passagiersschepen en superjachten. Door de geringe diepgang van 1,80-2,00 meter is de vervoerszekerheid voor speciale transporten optimaal. Het meest opvallende aan de duwboot is het stuurhuis met een hefhoogte van 16 meter. 
Video

Nijmegen Max

De Nijmegen Max, de naam zegt het al, is gebouwd voor de vaart van/naar Nijmegen. Het schip, type Sendo Liner (110 x 11,45 m), is door de aangepaste rompvorm 25% zuiniger en kan meer lading mee nemen. Het schip is dieselelektrisch uitgevoerd en op verzoek van opdrachtgevers Nedcargo/BCTN voorbereid om op accucontainers te varen.
Video

Veka Group bouwde in Werkendam drie tankers af, waarvan er twee bijzonder groot zijn: estuaire tankers die dankzij diverse aanpassingen geschikt zijn om langs de zeekust te varen.
Diverse WMI-leden werkten mee aan de realisatie van deze schepen: Beerens | Dik den Hollander Maritiem | D.O. Service | WerkinaWindex

Synergy

De Synergy is de derde estuaire type C-tanker die Veka heeft gebouwd. Naval Inland Navigation heeft het schip (110 x 13,50 meter, 14 ladingtanks, 5.300 m³) onlangs in gebruik genomen voor het vervoer van brandstoffen tussen Rotterdam, Antwerpen en langs de Belgische kust. Omdat het laatste gebied open zee is, moet het schip sterker zijn dan een standaard binnenvaartschip. Een compleet stalen stuurhuis, een verhoogde boeg en dek zijn enkele eigenschappen van dit schip.

Mabel

Veka leverde voor Burando Barging de type C-tanker Mabel op (110 x 11,45 meter), met een laadvermogen van ruim 3.000 m³ in 8 tanks. Het schip is uitgerust met een semi-dubbel leidingwerk, dat VEKA in samenspraak met de opdrachtgever ontwierp. De thermische olie­leidingen op het tankdek zijn van roestvaststaal. De Mabel is efficiënt: door de (romp)vorm heeft zij meer laadvermogen en is er sprake van een brandstofbesparing tot ca. 20 procent.

Onion

Voor INEOS heeft Veka de kleurrijke Onion gebouwd. Het casco van de tanker werd gebouwd op de VEKA-werf in Lemmer en afgebouwd in Werkendam. Het 110 bij 17,50 meter grote schip telt 6 tanks en is met een laadvermogen van 5.538 m3 de grootste gastanker op de Rijn. De Onion vervoert butaangas vanuit Amsterdam/Rotterdam/ Antwerpen naar de ethyleenkraker van INEOS in Keulen.   

Asto Shipyard in Raamsdonksveer heeft vier tankers opgeleverd. De tankers zijn gebouwd voor verschillende opdrachtgevers en variëren in laadvermogen van 2.200 tot maar liefst 8.500 ton.

Diverse leden van het Werkendamse maritieme cluster leverden een bijdrage aan de afbouw van de schepen: BeerensCCM3De Waal | Dik den Hollander MaritiemD.O. Service | Hoogendoorn MBI | Kieboom | Liquid Control Trading | Veka Group | WerkinaWindex

 

RPG Oslo

Asto Shipyard heeft de tanker RPG Oslo voor Plouvier Transport en zusterbedrijf Intertrans Tankshifffahrt afgebouwd. Deze LNG aangedreven tanker van 110 x 11,45 meter heeft een laadvermogen van 2.600 ton en is de vierde uit een serie van dual fuel-schepen (LNG en gasolie).
Video

Marco Polo

In opdracht van Gebr. Van de Wijgaart heeft Asto Shipyard mts. Marco Polo afgebouwd. Tijdens de afbouw hebben Gebr. van de Wijgaart het schip verkocht en bij oplevering overgedragen aan de nieuwe eigenaar, GEFO. De tanker is 110 x 11,45 meter en heeft een laadvermogen van 2.760 ton.
Video

Huygens

Voor Interstream Barging bouwde Asto Shipyard mts. Huygens af. Het is een rvs chemietanker van 110 x 11,45 meter met een laadvermogen van 2.200 ton. De Huygens is een zusterschip van mts. Spinoza, dat Asto eerder dit jaar aan Interstream leverde.
Video

My Way

Maar liefst 8.500 ton, dat is het laadvermogen van mts. My Way, het schip van 135 x 17,50 meter dat Asto Shipyard voor de familie Schot heeft afgebouwd. De My Way heeft 12 ladingtanks, voorzien van krachtige centrifugaalpompen. Dankzij spudpalen kan het schip eenvoudig afmeren.
Video

Oonincx Scheepsonderhoud (OSO) heeft als onderaannemer en als projectleider gewerkt aan de afbouw van 6 tankers en koppelverbanden.
OSO werkte daarbij samen met zusterbedrijf Dutch Well Pumps en diverse leden van het Werkendamse maritieme cluster: BeerensCCM3 | DacomDe Waal | D.O. Service | Europe@workKieboom | Liquid Control Trading | Van Wijk
 
 

Noordpark, Solution, Provider, Grace I, Reinhold Deymann I


Op een afbouwlocatie in Rotterdam verzorgde OSO de afbouw van de machinekamers en de bouw van het complete tankdek van mts. Noordpark (135 x 17,50 m). Ook werkte OSO in Rotterdam aan de afbouw en het leidingwerk van mts. Solution (135 x 17,50 m) en in Werkendam aan de afbouw en het leidingwerk van mts. Provider (110 x 13,50 m). Tegelijkertijd werd In Werkendam de afbouw van de bakken voor de koppelverbanden Grace I-II en Reinhold Deymann I-II verzorgd.

Amoureus


Voor Oonincx Scheepsonderhoud was koppelverband Amoureus een bijzonder project. Hierbij werd een droge ladingschip van 135 meter omgebouwd tot een koppelverband van 172 meter, met een laadvermogen van 5.100 ton. Het droge ladingschip is in Hardinxveld-Giessendam in tweeën gebrand, waar beide delen zijn gecombineerd met een nieuw deel. Het oorspronkelijke achterschip heeft een nieuw voorschip gekregen en het oude voorschip vormt samen met een nieuw achterschip de duwbak. OSO heeft het schip in Werkendam voorzien van nieuwe machinekamers en zorg gedragen voor hermotorisering.
De Holland Shipyards Group heeft zich in Hardinxveld-Giessendam en Werkendam bezig gehouden met de bouw van veerponten, een diepwinzuiger.en de conversie van een vrachtschip. Diverse leden van het Werkendamse maritieme cluster leverden een bijdrage aan de afbouw van de schepen:
Cornet Group | De Waal | D.O. Service | Europe@work | Hoko | Hoogendoorn MBI | JC Straaltechniek | Kieboom Oechies ElektrotechniekWindex
 

IJveer 64 & IJveer 65

Voor GVB Amsterdam bouwde Holland Shipyards ‘IJveer 64’ en de ‘IJveer 65’. Het aantal hybride ferry’s dat de Holland Shipyards Group aan GVB heeft geleverd, komt hiermee voorlopig op zes; nummer 7 is in aanbouw. De instroom van de nieuwe, duurzame IJveren passen bij de ambitie van de Gemeente Amsterdam en GVB om de veren verder te verduurzamen, uitstootvrij te maken en om meer capaciteit te realiseren voor de groeiende stroom reizigers.
Video

Gaarden

Onlangs verliet de ‘Gaarden’ de werf van Holland Shipyards. De veerboot, 32 m lang en 8 m breed, is de eerste hybride ferry voor de stad Kiel (Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel mbH). Inmiddels bouwt Holland Shipyards Group ook aan de tweede, volledig elektrische, ferry voor SFK.
Video

Vrouwezand

TV Dredging, onderdeel van Holland Shipyards Group, heeft de elektrische, stationaire diepwinzuiger ‘Vrouwezand’ opgeleverd aan Koninklijke Smals. Het vaartuig (22 x 7,51 meter) wordt ingezet voor zandwinning tot een diepte van 27,30 meter.  De zuiger is modulair ontworpen zodat hij snel ge(de)mobiliseerd en per vrachtwagen getransporteerd kan worden naar andere zandwinlocaties.

Schenge

In juni van dit jaar is de ‘Schenge’ van Faasse Dredging in de vaart gekomen. Holland Shipyards Group heeft het voormalige vrachtschip omgebouwd tot een sleephopperzuiger. Het schip wordt ingezet voor zandwinning en overslag naar binnenvaart-schepen. HSG heeft een gezamenlijk ontworpen baggersysteem gebouwd. De laadcapaciteit van het schip is ca. 2.600 m³.
Video

Scheepswerf De Werken:        B & V IV

Scheepswerf De Werken bouwde de duwbak B & V IV (40 x 9 meter) in opdracht van Bek & Verburg, de grootste maritieme afvalverzamelaar van Nederland. Aan de realisatie van het vaartuig werkten o.a. WMI-leden Cornet GroepEurope@work B.V. en Machinefabriek en Scheepsreparatiebedrijf Van Wijk B.V. mee.

Hoogendoorn MBI: Kalmar

Hoogendoorn MBI verzorgde een refit van accommodatieschip 'Kalmar'. Dit zeewaardige schip fungeert voor de kust van Mozambique als comfortabele rust- en verblijfplaats voor mensen die daar in de offshore gasindustrie werken. Aan de refit werd o.a. bijgedragen door Dream Well en D.O. Service

Euro Offshore: brandweerboot en oil response vessel

Euro Offshore bouwde en leverde een boot voor de brandweer Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Ook bouwden zij een oil response vessel voor een klant in Polen. 

De 42 leden van Werkendam Maritime Industries:

LinkedIn
Instagram
Facebook
YouTube
Twitter
Website
Email
Met deze Nieuwsbrief, die ca. 3x per jaar verschijnt, houden wij u graag op de hoogte van het reilen en zeilen van Werkendam Maritime Industries (WMI). WMI is in 2014 opgericht door de toenmalige Scheepsgroep Werkendam en de gemeente Werkendam (sinds 2019 gemeente Altena). De gemeente Altena, de provincie Noord-Brabant en het maritieme bedrijfsleven in Werkendam e.o. trekken gezamenlijk op als het gaat om de promotie van het maritieme cluster en het leggen en onderhouden van verbindingen tussen Onderwijs, Overheid en Ondernemers.

Copyright © 2020 Werkendam Maritime Industries (WMI)

U krijgt deze e-mail omdat u een contact van Werkendam Maritime Industries bent.

Deze Nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Regionaal Economisch Actieprogramma (REAP) West-Brabant.

Uitschrijven    Instellingen veranderen

Email Marketing Powered by Mailchimp