Copy
Skolerejser og studieture med fagligt indhold | Unitas Rejser. Se e-mailen i din browser
NYHED! Studietur til mangfoldige Myanmar
En studietur til Myanmar giver et helt specielt indblik i et land i rivende udvikling, endnu ikke overrendt af turisme og for meget påvirkning fra omverdenen. I Myanmar, det tidligere Burma, er der bjerge så langt øjet rækker, tusindevis af templer og guldbelagte pagoder samt en spændende og anderledes kultur i forhold til den, eleverne kender i Danmark. I møder en lokalbefolkning, som er imødekommende og nysgerrig, men hvor der mange steder er brug for hjælp og vejledning. På en studietur til Myanmar har I som skole mulighed for at gøre en forskel for lokalbefolkningen.

Myanmar er det fattigste land i Asien, og en stor del af myanmarerne bor i små landsbyer uden viden og information omkring basale ting som sundhed og personlig hygiejne. Mange har derfor brug for hjælp af den ene eller anden slags, hvilket I som skole har mulighed for at blive en del af. Flere frivillige organisationer arbejder med interkulturel dialog og forskellige workshops. YMCA er en af dem, hvor de på ungdomscentre og væresteder i Yangon hjælper med oplysningsarbejde og engelskundervisning. I har på en studietur til Myanmar mulighed for at deltage i nogle af de forskellige projekter og få et indblik i befolkningens situation, samtidig med at I møder de frivillige fra organisationen og hører om deres dagligdag i Myanmar.

Lige nu er der kampagne på flybilletter til Myanmar (salgsperiode frem til den 17. december 2015). Ring og få en snak med en rejsekonsulent på 8723 1245.


Læs mere om Myanmars mange muligheder
Skolerejse med adrenalinkick i trygge rammer
Action ture med skolen er en succes for rigtig mange elever. Det handler om at rykke grænser, opleve naturen på nærmeste hold og få nogle unikke oplevelser sammen. Og det er der ingen tvivl om, at eleverne gør på en tur til Toscana i Italien. Her er der rig mulighed for at mærke naturen og dens kræfter. Huleklatring, mountain bike og canyoning er bare nogle af de aktiviteter, som en action rejse kan byde på - og her er det rart at vide, at der står professionelle guider bag én, før man tager det sidste skridt ud over kanten. Vores guide Simone er en erfaren adventure instruktør, og hvert år er han ansvarlig for flere danske skolegrupper, der ønsker action på skolerejsen.

Simone har interesseret sig for friluftliv, siden han var barn, og han har altid vidst, at action aktiviteter og friluftsliv skulle være en del af hans liv. Naturen er hans andet hjem, og han kender Montalbano-området som sin egen bukselomme. Området i Toscana byder på flot og udfordrende natur, hvor kløfter, klipper, vandfald og ’skjulte’ grotter præger landskabet – grotterne opdager man nemlig først, når man kender vejen til dem. Da Simone var 15 år gammel, kom han på en af sine mountainbike ture forbi et smukt gammelt landsted, beliggende på en bjergskråning, en perle blandt de mange karakteristiske olivenlunde og vinmarker. Dér blev det første frø sået til drømmen om, at det engang skulle blive hans sted, og det skulle vise sig at gå i opfyldelse. Det er herfra, han i dag driver sine ture og tager skoleelever med på opdagelser, de sent glemmer.

”Det er en stor tilfredsstillelse for mig, når en stille og utryg elev efter et par timer smiler over hele ansigtet og stråler om kap med solen. Så bliver jeg helt varm om hjertet. Jeg er sikker på, at overvindelsen vil have en positiv indvirkning på denne elev lang tid fremover”, fortæller Simone, der selv er far til tre teenagebørn.

Læs hele artiklen om Simone og action ture i Toscana
Studietur til Israel og Palæstina med fokus på kulturforståelse og indsigt i forskellige religioner 
Netop i disse dage har mange skoler og lærere fået en ekstra, aktuel opgave grundet de tragiske begivenheder, der har fundet sted de senere år, senest i Paris. De fleste unge har brug for at få sat ord på de grufulde angreb og en sådan dialog vil uvægerligt let komme til at handle om forskelle i kulturforståelse, religion, politik, menneskesyn og rettigheder.

Når Unitas Rejser arrangerer grupperejser til Israel og Palæstina, er det oftest med en lokal guide med det formål, at give eleverne størst mulig indsigt i de politiske og religiøse konflikter, der præger området og har gjort det i mange år. Der findes vel næppe noget andet sted på jorden, der er mere spændende, interessant og udfordrende – både kulturelt, historisk, arkæologisk, politisk og religiøst på én gang.

I Israel og Palæstina er kontrasterne store. Her er flere tusinde år gamle ruiner næsten væg i væg med moderne nybyggede skyskrabere. Her går den ortodokse jøde på den ene side af gaden og fotomodellen i sidste mode på den anden side. I løbet af få kilometer ændrer landskabet sig fra ørken til frugtbart land, og man får syn for vandets store betydning. Og midt i disse kontraster findes de steder, vi ofte kan læse om i medierne.

Under opholdet i Israel og Palæstina kan et personligt møde med lokale gøre rigtig stort indtryk på eleverne. Der er for eksempel mulighed for, at Unitas Rejser arrangerer et møde og rundvisning med en ultra ortodokse jøde. 'Guiden' tager gruppen med rundt i det ultra ortodokse kvarter i Østjerusalem med besøg forskellige steder fx i en aktiv synagoge, medborgerhus, pigeskole eller et lokalt bageri med smagsprøver af typiske jødiske kager. For at forstå den komplekse kultur er der også mulighed for at gøre stop ved et stort hasidisk bibliotek, som har hundredvis af besøgende dagligt, og hvor der findes en omfattende samling af gamle jødiske tekster og dokumenter. Guiden vil fortælle om de mange betydningsfulde symboler, skikke og seværdigheder, som har været en integreret del af dette samfund i tusinder af år samt forklare om den rolle, som denne sektor spiller i det moderne samfund, og som viser en interessant fortælling om det ultra ortodokse jødiske folk i Østjerusalem.

Få en snak om mulighederne med en vores rejsekonsulenter på tlf. 8723 1245 eller få inspiration til programindholdet her

Se programforslag, priseksempel og praktiske informationer for studieture til Israel og Palæstina
Billeborgskolen: "Vi havde en utrolig vellykket tur"
Hotellet i Spindl og personalet var fantastisk. God mad, god stemning, dejlig udsigt! Dette var helt perfekt for os! Eleverne oplevede aktiviteterne på turen som tilpas udfordrende! Gode guides - fedt at komme i naturen på den måde! Meget positivt. Vi havde god tid i Prag. Restauranten, hvor vi afsluttede (i Prag), står som turens eneste negativ, maden var middelmådig og servicen ringe. Chaufføren (Bo Elkjær) var super flink og imødekommende, vi havde ham med ude til alle aktiviteterne, og han var som en ekstra voksen, meget positivt. 

Alt i alt havde vi en utrolig vellykket tur. Vi var både til lægen og på hospitalet, men takket være vores ekstra forsikring var der ingen problemer. Så mange tak. 

Venlig hilsen 
Steven Westh, Billeborgskolen


Læs om andre skolers oplevelser på forskellige rejsemål
Forsikringer på skolerejsen
Der findes mange forskellige typer forsikringer, og der er ingen grund til at være dobbeltforsikret, men absolut heller ikke underforsikret på skolerejsen.

Du får her en kort oversigt over de forskellige forsikringstyper, som skal med i overvejelserne, når I arrangerer en skolerejse >>> Læs om forsikringer på skolerejsen

Storby

Action og friluft

Ski

Studieture

Share
+1
Forward
Share
Copyright © 2015 Unitas Rejser. All rights reserved.


Afmeld dette nyhedsbrev    Opdater mine informationer