Copy
Nieuwsbrief
filmfestival  Nacht van het Witte Doek/ Cinema Het Witte Doek
jaargang 7 nummer 2 februari 2019.
Met in deze editie: onderscheiding Jan Verleijsdonk, Hondekop naar Deurne, Cinemafilms van februari 2019


 

Vriendenfilm met hoogtepunt - Lintje voor Jan Verleijsdonk

Op 27 januari hebben we op onze jaarlijkse vriendenavond ruim 130 vrienden, vrijwilligers, sponsoren en relaties ontvangen in de grote zaal van CCDeurne. Zoals alle jaren openen we zo de nieuwe editie van Nacht van het Witte Doek; dit jaar met als thema “De Nacht Wacht niet”. Dit jaar kende de vriendenavond een bijzonder hoogtepunt. Burgemeester Hilko Mak, die als gast al in de zaal zat, kwam aan het eind van de film naar voren. Hij nodigde ons bestuurslid Jan Verleijsdonk uit om door hem de versierselen opgespeld te krijgen ven een mooie Koninklijke onderscheiding. Dat kreeg Jan voor 25 jaar werken aan vele festival edities en voor nog een aantal andere vrijwilligers activiteiten. Jan was totaal verrast en genoot zichtbaar van de waardering, die hij zo kreeg. Ook voor onze organisatie is het een hele eer, dat op deze manier iemand uit ons midden gewaardeerd wordt.

De ruim 130 aanwezigen hebben als start van de nieuwe editie gekeken naar de film “Tully”, geluisterd naar de muziek van Willem & Joosten en getoast op Jan en de weer een volgend festival. Een mooiere start was niet denkbaar.

Voor degenen die nog geen nieuw vriendenpasje hebben - deze kunnen afgehaald worden voorafgaand aan de Cinema film.

De hondekop komt terug naar Deurne... Deurne kleurt groen.

In het kader van “Deurne 75 jaar bevrijding” haalt Nacht van het Witte Doek de historische groene Hondekop trein naar Deurne. Dit type trein was betrokken bij de Molukse kaping bij De Punt in 1977. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog stuurde Nederland militairen naar Nederlands-Indie; later leidde dit tot een zelfstandig Indonesië en werden grote groepen bewoners van de Molukken gedwongen naar Nederland uit te wijken. De gevolgen zouden voor alle betrokkenen groot zijn; de komst van de oude Hondekop trein naar Deurne geeft ons de mogelijkheid deze geschiedenis opnieuw in herinnering te brengen. De trein gaat op zaterdag en zondag 24/25 augustus een pendeldienst uitvoeren tussen Deurne-Helmond-Eindhoven. In de trein worden historische films gedraaid over Deurne, de oorlog en de bevrijding. Aan de organisatie van dit gebeuren wordt in samenwerking met NS, de Stichting Hondekop en Coöperatie Stationspark nog hard gewerkt. De financiering is bijna rond en afspraken met de NS worden gemaakt.

Op zaterdagavond zal er een verhalenbijeenkomst zijn voorafgaand aan de buitenfilm op het Stationsplein. Voor de verhalen over de oorlog, de bevrijding en de Molukse geschiedenis worden overlevenden of hun kinderen gevraagd deze te vertellen. Op het plein wordt in de openlucht de film “De Punt” vertoond. Bij het maken van deze film werd de aanwezige Hondekop trein ingezet. Ondertussen kunnen bezoekers van het festival en iedereen, die nog eens in deze trein wil zitten, gebruik maken van de pendeldienst tussen Deurne en Eindhoven.

Cinema presenteert
Figlia Mia


Zondag 10 februari
19:30u CCD
2018 Italië
97 minuten 

De bijna tienjarige, roodharige Vittoria blijkt twee moeders te hebben: de vrome, gelovige Tina die haar heeft opgevoed, en de losbandige, drankzuchtige Angelica die haar als baby heeft afgestaan. Vittoria zoekt haar weg tussen twee moeders. Langzaam durft zij meer van zichzelf te laten zien, langzaam ook neemt haar zelfvertrouwen toe.

Fraai coming of age-drama met krachtig spel van debutante Sara Casu als Vittoria. Een verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden in een indrukwekkend Sardijns landschap.

kaarten te bestellen via de 
bestelsite ccd   of aan  de kassa voor de voorstelling.

Cinema presenteert
Den Skyldige


Maandag 25 februari
19:30 CCD
2018 Denemarken
85 minuten

 

De gedegradeerde politie-inspecteur Asger Holm zit verveeld telefoontjes te beantwoorden in een 112-meldkamer. Dan krijgt hij een jonge vrouw aan de lijn die gekidnapt wordt. Zij belt vanuit de auto van haar ontvoerder. Holm doet alles wat hij kan om haar te redden, met zijn telefoon als enige wapen.

Spannende thriller in real time die zich volledig afspeelt op één locatie.

kaarten bestellen via de bestelsite van het ccd, of verkrijgbaar aan de kassa voor de voorstelling.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2018 nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp