Copy
Nieuwsbrief filmfestival Nacht van Het Witte Doek/ Cinema Het Witte Doek.
Jaargang 7, nummer 1 november 2018.
 
Opletten voor Vrienden van het Witte doek:
Half november wordt weer voor het nieuwe seizoen geïncasseerd!

CINEMA CULINAIR

In het kader van het thema “Deurne viert eten” presenteert Cinema Het Witte Doek een filmmarathon in het CCD op zondag 18 november van 14.00 tot 22.00 uur.

Er worden 3 films geserveerd over koken, bakken en eten waarbij men tussendoor kan men genieten van een smakelijk 3-gangen menu en de livemuziek van Out of Nowhere voor € 39,50 pp.

Kaartjes zijn te verkrijgen op maandag 29 oktober en zondag 11 november aan de kassa bij de vertoning van de Cinemafilms en via de website van het CCD. Bij aankoop graag eventuele allergie en wensen voor vegetarisch eten doorgeven.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het filmprogramma:

Chef
2014 USA Jon Favreau

De succesvolle chef-kok Carl Casper ontvangt een vernietigende recensie op zijn risicoloze kookkunst. Hij reageert met een woedende tweet en veroorzaakt daarmee zijn eigen ondergang als chef. Tijdens een louterende tocht in een foodtruck van Florida naar Los Angeles hervindt hij zijn plezier in het koken. En passant verbetert hij ook de relatie met zijn zoon.

Ontspannen roadmovie/feelgoodkomedie als opening van onze filmmarathon.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

The Cakemaker
2017 Duitsland/Israël Ofir Raul Graizer

Thomas is taartmaker van café-patisserie Kredenz in Berlijn. Maandelijks krijgt hij bezoek van de Israëlische zakenman Oren, die zijn taartjes erg lekker vindt. Zij krijgen een relatie. Dan ontvangt Thomas het bericht dat Oren overleden is. Hij neemt het vliegtuig naar Israël en gaat op bezoek in het koosjer restaurant van Orens weduwe Anat. Zij weet niets van het dubbelleven van haar overleden echtgenoot.

Subtiel en ingetogen drama over verlies, rouw en menselijke veerkracht. Mocht u tijdens het kijken zin krijgen in Schwarzwälder-Kirschtorte dan bent u bij ons aan het goede adres. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Estomago
2007 Brazilië Marcos Jorge

Arne sloeber Raimundo heeft in een eettentje gegeten maar kan niet betalen. Dus moet hij afwassen. Dan blijkt dat hij goed kan koken. Parallel daaraan zien we dat Raimundo in de gevangenis arriveert. Het blijft lang onduidelijk wat hij op zijn kerfstok heeft. Wel zien we dat hij dankzij zijn kookkunst zowel buiten als binnen de gevangenis zijn status verhoogt.

Terugblik op “Smullen van De Nacht” en evaluatie.

We kijken terug op een zeer geslaagd festival 2018 waar ondanks de koude zaterdagavond in totaal ca 3500 bezoekers op af zijn gekomen. Velen hebben de enquête ingevuld en het festival wordt wederom gewaardeerd met een cijfer van 8, gelijk aan dat van 2017. Op zondag werd er succesvol samengewerkt met Taste Sensation (vooral de Boerenmarkt op het Martinetplein) en met Deurne’s Got Talent in het CCD. De evaluatie van het festival is gebaseerd op de enquête, 23 interne rapportages per activiteit en verschillende reacties van bezoekers en partners.

Opvallende positieve reacties:
* Sterke programmering films in Cultuur Centrum Martien van Doorne.
* Indrukwekkende “Phantom of the Opera” in de kerk met sopraan en organist.
* Bijzonder programma met film “Petit paysan” op Schooteindhoeve in Vlierden.
* Drukbezochte kinderfilms in Schoenenreus, Plein5 en Potdeksel.
* Trekker “Django”in een bomvol muziekcafe Tam Tam.
* Populaire documentaires “Boer Peer” bij Holtens Molen en “Loving Vincent” in De Wieger.
* Geslaagde pilot De Grote Terras Film Quiz verdient vervolg.
* Geslaagde vertoning “Dat doet zeer” in SCC Den Draai.

Wat kan beter of wordt aangepast:
* Beeld- en geluidskwaliteit en inzet operators.
* Sterker profiel publieksfilm programma op de markt.
* Randprogramma bijsturen, in het bijzonder “De Nacht Draait Door”.
* Aanpassen enquêteren publiek met als doel een grotere respons.

Vooruitkijkend naar 2019 hebben de vrijwilligers al de blik gericht op een nieuw thema. Voor Deurne zal dat zijn “”Deurne uit de Kunst” en provinciaal “Crossroads, Noord-Brabant 75 jaar bevrijding”. Het nieuwe 29-ste festival openen we met een Vriendenfilm op zondag 27 januari in het CCD.

Graag maken wij de winnaars van de terrasquiz en de winnaars van de enquête bekend. De winnaars zijn zelf reeds op de hoogte gesteld. 

Winnaars terrasquiz:
Annemie Poels 
Carla Hikspoors
Robin Verberne 
CPM van der Heijden 
Peter de Wit 

Winnaars enquête:
B. Mastbroek 
Anne Rosmulder 

Belangrijke informatie voor iedereen die wil reserveren.

Omdat het CCD voor een ander reserveringssysteem heeft gekozen, kun je op dit moment nog geen toegangskaarten met korting reserveren. Ze zijn uiteraard wel gewoon te koop aan de kassa, daar kun je ook je korting terugvragen als je toch zeker wil zijn van je plaats. De passen kunnen pas in het nieuwe jaar uitgegeven worden.  De reserveringskosten van het CCD gaan naar €1,00 maar gelden voor een deal.  Als je  met meerderen tegelijk bestelt of alvast kaarten voor de volgende films koopt, kun je op de kosten besparen. Onze excuses voor het ontstane ongemak.

Cinema het Witte Doek in november

Film: Call Me By Your Name
Wanneer: zondag 11 november om 19.30 in het CCD

In Call Me By Your Name, dat wijd en zijd wordt getipt als een serieuze kanshebber bij de Oscars, keert de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino terug naar zijn favoriete film-setting: een vakantiehuis. De 24-jarige Amerikaanse onderzoeksassistent Oliver komt in 1983 naar Noord-Italië om professor Perlman bij te staan. Hij maakt grote indruk op diens zeventienjarige zoon Elio, die tot zijn eigen schrik en verbazing verliefd wordt op Oliver. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van André Aciman. Mooi gefilmd, traag verlopend coming-of-age verhaal. Sprankelend, intiem en eerlijk.

Film: Aus Dem Nichts
Wanneer: maandag 26 november om 19.30u in het CCD.


Politiek drama van de Duits-Turkse regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand) geïnspireerd door de moorden op vooral Turkse Duitsers door terreurgroep Nationalsozialistischer Untergrund (NSU) tussen 2000 en 2007. De NSU bleef lang onbestraft omdat de Duitse politie de daders hardnekkig in Turkse criminele kring zocht. De film gaar over een Duits-Turks gezin, dat bestaat uit de blonde, blauwogige Katja (geen toeval volgens de regisseur), de Turkse ex-crimineel Nuri Sekerçi en hun zoon Rocco. Wanneer vader en zoon 'uit het niets' slachtoffer worden van een bomaanslag, wijst de politie automatisch op Nuri's drugsverleden. Maar Katja weet beter in deze aangrijpende film over verdriet, vooroordelen en gerechtigheid. Ze besluit geen genoegen te nemen met dit onrecht. Kruger (in haar eerste Duitse film) is fantastisch als de getraumatiseerde Katja en won op Cannes 2017 terecht de prijs voor beste actrice.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2018 nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp