Copy
Nieuwsbrief filmfestival Nacht van Het Witte Doek/ Cinema Het Witte Doek.
Jaargang 6, nummer 8 september 2018.
 

Nacht van het Witte Doek was om van te smullen!
Het weekend van 23/24/25/26 augustus was ondanks de koude zaterdagavond een groot succes. Met op donderdagavond een geslaagde eerste uitvoering van De Grote Terras Film Quiz in samenwerking met Deurne Wittut en de Gezamenlijke Horeca Markt. Vanaf vrijdag zijn in totaal 24 films vertoond op 13 plekken, waar maar liefst 3500 bezoekers van hebben genoten.
Een bijzondere locatie in het kader van “Deurne viert eten” was de Schooteindhoeve in Vlierden waar 130 bezoekers tussen het melkvee genoten van een bijzondere Franse film over een kleine boer in problemen. Verder trok de stomme film “The Phantom of the Opera” met sopraan zangeres Catharina Jansen en organist Joost Langeveld 190 bezoekers. Ook op andere locaties was het dringen geblazen. De belangstelling was soms zo groot dat er stoelen bijgezet moesten worden of dat we bezoekers moesten teleurstellen.
Met ons thema “Smullen van De Nacht” hebben we goed kunnen inspelen op jaarthema “Deurne viert eten”. We hebben gekozen voor films en activiteiten waar voedsel- en voedselproductie aandacht hebben gekregen. Van verschillende kanten hebben we enthousiaste reacties ontvangen over het sterke en veelzijdige programma. Met de tips en suggesties die we hebben gekregen gaan we aan de slag. Dank aan alle sponsoren, vrienden en partners; zonder hen is het onmogelijk Nacht van het Witte Doek zo te organiseren. En vooral dank aan al onze vrijwilligers, die er vele uren en veel energie in hebben gestopt en nu kunnen terugkijken op een mooi resultaat. We kijken al weer uit naar het festival in 2019.

Namens alle vrijwilligers, het bestuur Willy Koppens, Jan Verleijsdonk, Jan Berkers, Bert van den Eijnden, Lindy Knoops en Maria van den Eijnden.

 

Belangrijke informatie voor iedereen die wil reserveren.

Omdat het CCD voor een ander reserveringssysteem heeft gekozen, kun je op dit moment nog geen toegangskaarten kaarten met korting reserveren. Ze zijn uiteraard wel gewoon te koop aan de kassa. De Vriendenpassen moeten worden aangepast, binnenkort krijgt iedereen een nieuwe unieke code. Die code wordt op de bestaande pas geplakt, dus bewaar die goed. De reserveringskosten van het CCD gaan naar €1,00 maar gelden voor een deal.  Als je  met meerderen tegelijk bestelt of alvast kaarten voor de volgende films koopt, kun je op de kosten besparen.

De data voor de najaarscyclus van 2018 zijn bekend

Voor een trailer overzicht van alle films kijk dan hier.

Cinema Het Witte Doek: Jusqu'à la garde

Wanneer: maandag 3 september 2018
Tijd: 19:30u
Waar: CCD
 
Volgens de Volkskrant die de film 5 sterren gaf, is deze film een wurggreep van een film. Uit de recensie van de Volkskrant (28-02-2018): "De emoties van een vechtscheiding worden bijna ondraaglijk echt in beel gebracht. Vooral de door verdriet verteerde vader wordt fenomenaal gespeeld. Wat is-ie gewiekst, de openingsscene van het Franse echtscheidingsdrama Jusqu'à la garde. Beginnend in de werkkamer van een rechter lijkt de film haar als hoofdpersonage te kiezen. Ze neemt nog even rust voordat ze zich op de volgende zaak werpt: een stukgelopen huwelijk, waarbij de moeder wil dat de vader zijn zoon en dochter niet meer mag zien.
Julien (12) en Joséphine (17) willen zelf niets meer met hun gewelddadige vader te maken hebben, beweert hun moeder. Onzin, protesteert haar aanstaande ex; hij zou zijn kinderen nooit kwaad doen. Hoe bepaal je dan, als rechter, wie liegt en wat voor de kinderen het beste is? Op eerste indrukken komt het aan, op argumenten en oogcontact; veel méér is er niet. Door je aan het perspectief van de rechter te koppelen - de camera volgt haar, de ouders komen pas na een tijdje in beeld - dwingt debuterend schrijver-regisseur Xavier Legrand je ook zelf over zulke zaken na te denken.
Vervolgens doet Jusqu'à la garde ('Tot het uiterste') een meesterlijke zet. Zoals de ouders voor altijd uit het leven van de rechter verdwijnen, zo verdwijnt de rechter voor altijd uit de film. Alleen wij krijgen de verregaande consequenties van haar vonnis mee. Nu zijn wij de rechter".
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2018 nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp