Copy
Nieuwsbrief
filmfestival  Nacht van het Witte Doek/ Cinema Het Witte Doek
jaargang 5 nummer 3 maart 2017


Met in deze editie: zwerf/ruil dvdkast in gebruik genomen, films Cinema maart, terugblik Vriendenfilm, editie 2017, gratis naar Before the Flood.


 
zwerf/ruil  dvd kast in gebruik genomen.

Nieuw initiatief van de NVHWD.
Nog meer voordeel voor Vrienden.
Vlak voor de voorstellingen van de Cinema staat deze kast, gemaakt door de technische commissie, bij de ingang van de filmzaal. Je kunt een dvd kiezen om te bekijken, daarna breng je die weer terug zodat een ander ervan kan genieten. Heb je nog (originele) dvd's die je wilt delen? Er is nog plaats....
Nog meer filmplezier voor Vrienden! 
Nog geen Vriend, meld je dan aan op www.nachtvanhetwittedoek.nl

Cinema het Witte Doek:
Zondag 19 maart  19.30 uur CCMvD
Captain Fantastic

VS 2016   Matt Ross

De anti-autoritaire, maar zelf heel dwingende Ben (Viggo Mortensen) leeft met zijn zes kinderen ver teruggetrokken in de bossen van Noord-Amerika. Wanneer hij hoort dat zijn vrouw, die eerst maanden in een ziekenhuis verbleef, is overleden, trekt hij met zijn kinderen de boze bewoonde wereld in. Om zijn vrouw te beschermen tegen de burgerlijke begrafenis die haar ouders voor ogen hebben. Een vaak erg grappige, tegendraadse film waarin tegen veel heilige huisjes wordt geschopt. Bovendien stelt Ross rake vragen over ouderschap, opvoeding en de huidige consumptiemaatschappij

Benieuwd naar de rest van het programma van de Cinema?

Volle bak tijdens de opening van het nieuwe festivaljaar

Ruim 100 bezoekers mochten we verwelkomen tijdens de Vriendenavond in het Cultuurcentrum.
De door de programmacommissie gekozen film "Elle" van Paul Verhoeven bleek een schot in de roos.
Goede start van het festivaljaar.

Cinema Het Witte Doek presenteert:
Maandag 6 maart 19.30 uur CCMvD

kaarten kosten  6 euro, Vrienden betalen 5 euro kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 19.00 uur bij de kassa.

Chronic

Mexico/Frankrijk 2015   Michel Franco

Ingehouden en observerend drama waarin we David (Tim Roth) volgen, verzorger van zwaar zieke en terminale patiënten. Er zit iets onbestemds in zijn gedrag, al is hij goed in zijn werk en luistert hij altijd naar zijn patiënten. Beetje bij beetje krijgen we meer inzicht in Davids verleden en motieven. Prachtige rol van Tim Roth (bekend van zijn films met Quentin Tarantino). Onheilspellende film die de kijker confuus achter laat.

Filmfestival Rotterdam.
Met dertien Witte Doekers binge watching in Rotterdam, al waren het geen delen van een serie maar heel veel nieuwe films achter elkaar.. 
Ideeën opdoen voor ons eigen festival. Leuke dag!

Editie 2017
Achter de schermen wordt al weer druk gewerkt aan de invulling van het festival van 2017. 
De leden van de sponsorcommissie zullen sponsoren en begunstigers weer benaderen.
We hopen dat we wederom op jullie steun kunnen rekenen,want een goede financiële basis is ons fundament. 
De programmacommissie heeft al een hele lijst met films samengesteld waaruit zonder twijfel weer een prachtig programma groeit.
In samenwerking met de Lions krijgt de Foodmarkt op zondag een vervolg en een stevige kwaliteitsimpuls. CCD, Animato, Leef, KHD  en de NVHWD zijn bezig met de voorbereidingen van een talentenjacht voor basis- en middelbare scholieren,op de zondagmiddag, daarover heel binnenkort meer!
De finmquiz krijgt ook een vervolgdaarvoor kun je je al opgeven via info@nachtvanhetwittedoek.nl  en vanzelfsprekend zal ookhet tafelgesprek niet ontbreken.
Plannen genoeg..
We houden jullie op de hoogte
Gratis naar de klimaatfilm ‘Before the Flood’
 
Op donderdag 16 maart wordt om 20.00 uur de klimaatfilm ‘Before the Flood’ vertoond in het Cultuurcentrum Deurne. In de spraakmakende documentaire wordt acteur Leonardo DiCaprio gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties. De film is voor iedereen gratis toegankelijk.
 
Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’.
 
De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.
 
De film begint voor Brabanders dicht bij huis, met een scene over het schilderij ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch. De drie panelen van het werk: het paradijs, de zondeval en de hel dienen in de film als metafoor voor de richting waarheen de aarde zich begeeft.
 
Gratis tickets aanvragen

De gratis tickets voor de film kunnen aangevraagd worden via de website van het Cultuurcentrum (www.ccdeurne.nl) of de website van de gemeente Deurne: www.deurne.nl > Menu > Actueel > Nieuws > Gratis naar de klimaatfilm ‘Before the Flood’. Daar is ook de trailer van de film te bekijken.
 
Unieke samenwerking
Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic, de gemeente Deurne en de Metropoolregio Eindhoven (MRE) is de film nu éénmalig in het Cultuurcentrum Deurne te zien.
 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2016  nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp