Copy
Nieuwsbrief  Nacht van het Witte Doek,
Cinema Het Witte Doek
jaargang 4 nummer 4
maart 2016


Met:
Reminder Cinema Het Witte Doek Dheepan, Hoofdfilm op herhaling, stem mee! Jubileumfeest 21 mei
In memoriam Wim van de Potdeksel.
Reminder Cinema Het Witte Doek:  Dheepan
maandag 21 maart  19.30 uur
zaal open om 19.00 uur
Cultuur Centrum Martien van Doorne
Kaarten 6 euro, vrienden van de Nacht van het Witte Doek 5 euro.
Reserveren is niet mogelijk. 
 

Tamil Tijger Sivadhasan weet dat de bloedige burgeroorlog op Sri Lanka voor het rebellenleger van de Tijgers verloren is en besluit te vluchten. In het vluchtelingenkamp steelt hij de identiteit van iemand die al dood is: Dheepan.  En zijn vrouw heet geen Yalini – sterker nog: ze is zijn vrouw niet, ze kennen elkaar niet eens. De negenjarige 'Illayaal' is dus ook niet hun dochter, maar een onbekend weesmeisje. Omdat gezinnen meer kans maken om asiel te krijgen in Europa, besluiten de drie Sri Lankanen samen op de vlucht te slaan. Na wat omzwervingen komen ze terecht in een louche flat in een buitenwijk van Parijs.
Langzaamaan ontstaat een verstandshouding tussen Dheepan, Yalini en het kind. Intussen voert regisseur Audiard de spanning op met het geweld rond de drugshandel. Het geweld wordt nauwelijks expliciet in beeld gebracht, maar laat toch een diepe indruk achter.
Frankrijk, 2015  
 
Winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.
Bekijk de trailer. 
Wim van de Potdeksel overleden
Eén van de steunpilaren vanaf  het allereerste uur van de Nacht van het Witte Doek, is er niet meer.
Dank je wel Wim voor 25 jaar gastvrijheid en steun! Wij wensen Marjo, familie en het potdekselteam veel sterkte toe.

Bestuur en vrijwilligers NVHWD.
Stem mee
The Blues Brothers was de titel van de eerste hoofdfilm die vertoond werd op de NVHWD. In de jaren daarna genoten duizenden  bezoekers van veel andere prachtige films op het grote scherm. Welke hoofdfilm maakte de meeste indruk en wil jij in augustus nog eens zien? Stem mee op www.nachtvanhetwittedoek.nl.
bekijk de trailer
Nacht van het Witte Doek viert jubileum
 
Met verrassend programma i.s.m. Koninklijke Harmonie Deurne en The Gentlemans Agreeband.
 
Op zaterdag 21 mei viert de Nacht van het Witte Doek met alle medewerkers, vrijwilligers, relaties en sponsoren van de laatste 25 jaar haar zilveren jubileum. De Nacht is een fantastisch evenement, dat al 25 jaar in staat is een mooi programma te brengen voor een groot publiek met iedere keer weer nieuwe elementen. Daar zijn we trots op en dat willen we vieren met iedereen die daaraan ooit heeft meegewerkt. Met het thema “De Nacht is zilver, 25 jaar passie voor film” gaat de Koninklijke Harmonie Deurne tegen de achtergrond van 6 eerder getoonde films de filmmuziek spelen. In het programma zit nog een verrassende act, die we tot het laatst geheim houden. Na het optreden van KHD speelt de jongste boysband van Deurne, The Gentlemans Agreeband, haar ballads, blues en rock nummers. En natuurlijk is er tijd om na te praten en te toasten. Iedereen die op welke manier dan ook betrokken was bij De Nacht, is met partner welkom op zaterdagavond 21 mei, vanaf 20.00 uur in het Cultuur Centrum Deurne. De entree is vrij. Inschrijven kan binnenkort via de website www.nachtvanhetwittedoek.nl. Noteer de datum al vast in je agenda.
 

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2015  nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list