Copy
Nieuwsbrief
filmfestival  Nacht van het Witte Doek/ Cinema Het Witte Doek
jaargang 5 nummer 4 april 2017


Met in deze editie: films Cinema april, Film food, talent in augustus 2017, Deurne's got talent,Rabo clubkas campagne
Cinema  Het Witte Doek presenteert:
Maandag 3 april
Tonio
Nederland 2016   Paula van der Oest
 
Geslaagde verfilming van A.F.Th van der Heijdens roman over de dood van zijn 22-jarige zoon Tonio, die in 2010 verongelukte na een avond stappen met vrienden. De film maakt het peilloze verdriet van de ouders voelbaar. Dit dankzij de fraaie filmische manier van vertellen, maar vooral dankzij het geweldige acteren van Pierre Bokma en Rifka Lodeizen.
In verband met de verwachte belangstelling, is deze film 2 keer te zien. 
om 19.30 uur en om 21.30 uur. Reserveren is niet mogelijk.


 
Cinema Het Witte Doek presenteert:
Zondag 23 april
The Light between Oceans
VS/Nieuw Zeeland 2016   Derek Cianfrance
Eerste Wereldoorlog-veteraan Tom neemt een baan aan als vuurtorenwachter op een verlaten eiland. De Grote Oorlog heeft hem gebroken, maar de levenslustige Isabel weet zijn hart te raken en voegt zich al snel bij hem. De twee willen dolgraag een gezin stichten, maar dat wil niet erg vlotten. En dan spoelt een reddingssloep met een dode man en een levende baby aan op het eiland... Superieur melodrama.

 
Rabobank Clubkas Campagne
Steun De Nacht van het Witte Doek tijdens de Rabobank clubkascampagne  van 201!.
Van 6 tot en met 30 april, kunnen leden van de Rabobankper persoon  5 stemmen uitbrengen.(een stem per vereniging.) Elke stem levert een bedrag op voor ons festival, dus doe mee!!
De Nacht van het Witte Doek
De Ossenbeemd
Koninklijke Harmonie Deurne
Groei en Bloei Deurne
Bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius Peelland
Zijn erg blij met jullie steun. Elke stem telt....dus doe mee!
 
FILM-FOOD-TALENT.
De voorbereidingen van de Nacht van het Witte Doek 2017 zijn in volle gang. Langzamerhand begint het filmfestival voor komende zomer vorm te krijgen, maar deze week blikken we eerst nog terug op de jubileum-editie van vorig jaar. Ter ere van het 25-jarig bestaan heeft beeldend kunstenaar Heleen Jurgens een prachtige tegel gemaakt. Deze tegel werd verleden jaar getoond tijdens de openingsceremonie en is op zaterdag 25 door wethouder Marinus Biemans in het bijzijn van verschillende betrokkenen, onthuld.
Naast informatie over het filmfestival door het bestuur van De Nacht van het Witte Doek, lichtten vertegenwoordigers van de Lionsclub “Taste Sensation 2017”toe.
een vervolg op het food-event van vorige editie met een groot bedrag aan  prijzengeld voor het lekkerste en gezondste gerecht. Verder kondigden initiatiefnemers van “Deurne’s got talent”, hun talentenjacht aan,  waarvan de finale op de zondag van het festival zal zijn. De gedenktegel zal een prachtig aandenken zijn aan 25-jaar Nacht van het Witte Doek in Deurne en zal het bestaan van dit unieke festival met recht verankeren in de vloer van de Markt van Deurne.
Films van Cinema Het Witte Doek worden vertoond in CCMvD om half 8.
Kaarten a 6 euro (voor Vrienden 5 euro) zijn een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de kassa. Nog geen Vriend en wil je dat wel graag worden? schrijf je dan in bij kassa voor de voorstellingen of via www.nachtvanhetwittedoek.nl. 
Dit zijn al weer de laatste films van de voorjaarscyclus. We horen graag wat jullie van de filmkeuze vonden. Je kunt je bevindingen of suggesties kwijt via info@nachtvanhetwittedoek.nl
Verleden jaar werd tijdens de Nacht van het Witte Doek duidelijk hoeveel filmtalent er op de Deurnese basisscholen rondloopt. Tijdens het Kindergala, wat door Jochem van Gelder werd gepresenteerd, hebben de leerlingen van de basisscholen hun talent op onder meer het groene doek  vertoond.
Dit jaar hebben verschillende Deurnese organisaties besloten dit Kindergala een vervolg te geven en wel in de vorm van een talentenjacht.  Het idee voor een “Deurne’ s got talent” werd geboren tijdens een bijeenkomst van Deurne Palet van de Peel in september vorig jaar.  Van daaruit zijn de desbetreffende Deurnese organisaties samengebracht.
Verwacht wordt dat er op meer terreinen dan alleen op het filmdoek, talent bestaat in Deurne. In aansluiting bij het muziekthema van  Deurne Palet van De Peel (Klanken kleuren 2017) is besloten om de Deurnese jeugd (4jr – 18jr) uit te dagen hun talenten te vertonen. Iedereen met een (muzikale-) act kan meedoen. Kun je zingen, dansen, bespeel je een instrument of heb je een ander talent, dan ben je van harte uitgenodigd om mee te doen. Deelname kan als solist, duo of in een groep. Om richting te geven aan de acts zal naast het thema muziek, het thema film centraal staan. Het is aan de deelnemers om deze thema’s binnen hun act creatief vorm te geven. De act mag maximaal 5 minuten duren.
De voorronde zal plaatsvinden op zondag 11 juni in de Harmoniezaal van de Koninklijke Harmonie Deurne. Deurne’s got talent beleeft zijn finale tijdens de zondagmiddag van het filmfestival het Witte Doek eind augustus.
 
De samenwerkende organisaties zijn Stichting het Witte Doek, Leef Deurne!, zangvereniging Animato, Cultuurcentrum “Martien van Doorne” en Koninklijke Harmonie Deurne met de ondersteuning van Deurne Media Groep en de Lionsclub Deurne.
 
Voor meer informatie wordt verwezen naar facebookpagina Deurne’s got talent.
 
Aanmelden  kan via aanmelden.dgt@gmail.com.
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2016  nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp