Copy
Nieuwsbrief  filmfestival De Nacht van het Witte Doek en Cinema Het Witte Doek. augustus 2018
Zomeravondfilms

Zoals in de vorige nieuwsbrief te lezen was worden aan de vooravond van het filmfestival in de tuin van de Wieger een aantal films vertoond. Op zaterdag 4 en 11 augustus draaien op deze mooie locatie de films 'Volver' en 'Hable con Ella'. Beide films starten om 21.30 uur. De kaartverkoop zal alleen aan de kassa zijn. Reserveren kan niet. Vrienden betalen E5,50, anderen E6,50. Er liggen ook inschrijfformulieren om je als Vriend in te schrijven. Zie voor meer info het programma van De Wieger of kijk op www.nachtvanhetwittedoek.nl

Wanneer: zaterdag 4 + zaterdag 11 augustus
Tijd: 21:30u
Waar: tuin de Wieger
Kosten: E5,50/E6,50
 
Alptax Taxiservice werkt mee aan pendeldienst naar Vlierden.
 
In samenwerking met Alptax Taxiservice en All-in Autoverhuur wordt op zaterdagavond een pendeldienst georganiseerd van en naar het melkveebedrijf Schooteindhoeve in Vlierden waar een avondvullend programma wordt georganiseerd rond de film "Le Petit Paysan". Voorafgaand aan de film is er een wandeling over het bedrijf, waar melkveehouderij, recreatie en cultuur samen komen. De wandeling eindigt met een melkproeverij. Tussen de kalveren en het hooi wordt aansluitend de film vertoond. Deze samenwerking, met ondermeer ZLTO Deurne, is een uitwerking van het thema 'Deurne viert eten' met extra aandacht voor voeding en voedselproducite.
De taxibusjes vertrekken vanaf de markt ter hoogte van Bakkerij Van Ham tussen 19.00 uur en 19.30 uur. Direct na de film brengen ze de gasten weer terug naar de markt.De inloop op de Schooteindhoeve is vanaf 19.30 uur en de film zal gestart worden  rond 21u. Mocht het ’s avonds wat kouder worden, dan zijn er fleece dekens beschikbaar.
Kunst op Straat en film

Wanneer: Zaterdag 25 augustus
Tijd: 13.00 uur tot 14.45 uur : Kunst op straat // 15.15 tot 16.45: Filmvoorstelling 

Mede dankzij een samenwerking met 17 ondernemers uit het centrum organiseert Nacht van het Witte Doek ook dit jaar weer een creatief evenement voor kinderen. Onder leiding van Jeanne Melief kan er getekend worden met stoepkrijt, geschilderd worden op doek en er kunnen maskers versierd worden op de Wolfsberg en in de Torenstraat. Na de workshop wordt in optocht naar het pand van (voorheen) De Schoenenreus aan het Martinetplein getrokken. Daar draait om 15.15 uur een mooie familiefilm. Vriendjes en familieleden zijn ook welkom.

 
Interviewprogramma De Nacht Draait Door

Wanneer: Zaterdag
Tijd:19.00uur tot 20.30uur
Waar: Plein 5 aan de markt.

In de vierde editie van De Nacht Draait Door worden gasten geïnterviewd die op enigerlei wijze betrokken zijn bij de programmering van deze editie van het filmfestival. De vijf genodigde gasten zijn: Setareh Goodarzi (de enige Nederlandse schilder/kunstenaar die mee heeft geschilderd aan het filmproject 'Loving Vincent'),  Mirjam Oomkes (scenarioschrijfster van ondermeer Dikkertje Dap), Daan Jongbloed (regisseur van documentaire 'Boer Peer'), Catharina Jansen (sopraan die zal zingen bij film The Phantom of the Opera) en Gerlinda Heywegen (filmrecensent Eindhovens Dagblad). De interviews worden ondersteund met foto’s en  filmbeelden. Halverwege de interviews speelt Marcel Rutten, pianist uit Deurne, een eigen compositie op piano waaronder enkele filmfragmenten van vertoonde films tijdens het weekend.

 
Vriendenfilm "The Killing of a Sacred Deer"

Wanneer: zaterdag 18 augustus
Tijd: 21:00u: inloop met muziek, 22:00u: start film
Waar: tuin de Wieger

Over enkele weken begint de 27e editie van het filmfestival. Om de voorpret te delen wordt er voor de vrienden van het Witte Doek de film “The Killing of a Sacred Dear” vertoond op zaterdag 18 augustus in de tuin van De Wieger. Dit jaar dus niet tijdens het festival maar de zaterdag ervoor! Vanaf 21u uur kan iedereen genieten van muziek waarna rond  22u uur de film wordt gestart. Mocht de kou toeslaan dan zijn er voor de mensen die dat willen dekentjes aanwezig. Op deze avond zullen we kort het festivalprogramma toelichten.

De film is van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos, die bekend is van absurdistische pareltjes als Dogtooth en The Lobster. De film "The Killing of a Sacred Deer" kent vele kenmerken van een klassieke Griekse tragedie. Ook de titel is een verwijzing naar het mythologische verhaal over het offer van Iphigenia.De film laat je lachen, huiveren, walgen en je flink ongemakkelijk voelen terwijl je de personages volgt die gedwongen worden tot het maken van lastige of immorele keuzes. Een recensent van het NRC noemde de film briljant. De hoofdrollen worden vertolkt door Colin Farrell en Nicole Kidman.

Culinair evenement Taste Sensation

Wanneer: Zondag 26 augustus
Tijd: 12.00 uur tot 17.30 uur
Waar: Markt, Terruweplein, Martinetplein

De nieuw opgerichte Stichting Taste Sensation organiseert in samenwerking met de Nacht van het Witte Doek op zondag 26 augustus een culinair evenement in de straten tussen de Markt, het Terruwe plein en Martinetplein. Dit jaar perfect passend bij het thema “Smullen van De Nacht” en “Deurne viert eten”. Een groot aantal kramen en foodtrucks laten bezoekers kennis maken en proeven van gezonde en lekkere hapjes. Daaronder ook de winnaars van Chef’s Battle, restaurant Clouds, SOEPlesse en Kookpunt/Marielle van Lieshout.

Fotocollage wedstrijd AlertShop.

Hoofdsponsor van Nacht van het Witte Doek, AlertShop in Deurne, looft drie vouchers van € 250 uit voor de drie meest originele en mooiste fotocollages, waarop minstens twee of meer billboards van Nacht van het Witte Doek staan. De vouchers kunnen besteed worden in de webwinkel van AlertShop.

Aan de vijf invalswegen naar/van Deurne staan in totaal vijf billboards van het filmfestival Nacht van het Witte Doek. Fotocollages kunnen tot 23 augustus worden gemaakt en ingestuurd naar info@nachtvanhetwittedoek.nl.

De drie winnaars worden bekend gemaakt tijdens de opening van het festival op vrijdagavond 24 augustus om 21.15 uur op de markt van Deurne.
Grote terrasquiz.

Doe je mee aan Deurne Wittut?
Tijdens de terrasquiz op donderdagavond en op de openingsavond  zijn er hints verstopt in het programma. Mis het niet!!

Wanneer: donderdagavond 23 augustus
Tijd: 20:00u
Waar: Grote Markt Deurne
Alvast genieten van alle trailers van hele festivalprogramma bij elkaar??
klik hier,
Deurne's Got Talent

Wanneer: zondag 26 augustus
Tijd: 13:00u tot 16:30u
Waar: grote zaal van het Cultuur Centrum

Na twee zinderende halve finales in juni zijn er 10 finalisten die voor de prijzen gaan op zondagmiddag 26 augustus. Dit talentenprogramma is na enkele succesvolle edities weer opgenomen in het programma. Ook deze editie is tot stand gekomen in samenwerking met meerdere Deurnese partijen: Lionsclub Deurne, Leef, Animato, DMG en de Nacht van het Witte Doek. De baten van sponsoren en de entree gaan naar Energy4All. Jochem van Gelder tekent weer voor een enthousiaste presentatie, dit keer samen met Tim van Weerden van DMG.
kaarten zijn verkrijgbaar via de bestelsite van het CCD prijs €3,00
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2018 nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp