Copy
Nieuwsbrief
filmfestival  Nacht van het Witte Doek/ Cinema Het Witte Doek
jaargang 5 nummer 1,  januari 2017


Met in deze editie: thema festival 2, uitnodiging Vriendenfilm, films Cinema januari,in memoriam Piet van de Wal

 

De Nacht klinkt.. in 2017
Het bestuur en de vrijwilligers van De Nacht Van Het Witte Doek wensen iedereen een spetterend 2017, Een jaar waarin we samen weer van veel prachtige films hopen te kunnen genieten!

Na onze jubileumeditie van vorig jaar worden er al weer volop voorbereidingen getroffen voor de 26ste editie.

Het thema van dit jaar is De Nacht klinkt, hiermee sluiten we aan bij het thema  muziek, dat de VVV gekozen heeft voor de activiteiten van 2017. We hopen dat het weer een geweldig evenement gaat worden, met jullie steun, enthousiasme en bezoek gaat dat zeker lukken.

De aftrap geven we op zondag 29 januari om 20.00 uur in het CCD, (inloop vanaf 19.30 uur) met onze Vriendenfilm Elle van Paul Verhoeven.

De film is voor sponsoren, relaties, Vrienden en vrijwilligers gratis toegankelijk, introducees betalen 6 euro.

Aanmelden is niet nodig, maar wordt op prijs gesteld, dat kan via info@nachtvanhetwittedoek.nl .

We hopen jullie daar te mogen begroeten.

Willy, Jan, Bert, Lindy, Maria.

bestuur van De Nacht Van Het Witte Doek

De Nacht klinkt
De Nacht van het Witte Doek is niet meer weg te denken uit Deurne. Binnen het Palet van de Peel hoort het  filmfestival beslist thuis. Een palet wat uit een enorme varieteit aan mensen, activiteiten, festivals, verenigingen en meer bestaat. Deze zomer zal de Nacht van het Witte Doek voor de zesentwintigste keer de filmschermen opzetten op de Markt in Deurne.  Het afgelopen jaar heeft  het festival  in het teken gestaan van het jubileum. Eveneens is er aandacht geweest voor het Toon Kortoomsjaar. Dit jaar staat Deurne, Palet van de Peel in het teken van Muziek. Muziek in de breedste zin van het woord. 
Het Witte Doek wil dit jaar weer nadrukkelijk aansluiten bij het thema. Omdat het festival haar stevige basis heeft in het Deurnese en onderdeel wil zijn van het Palet van de Peel. Het festival staat als een huis en het festival klinkt als een klok. Zie daar de link met muziek. Het festival klinkt niet alleen als een klok, maar ook “klinkt” het festival in de betekenis van het zichzelf iedere zomer opnieuw weer laten  horen. Maar ook “klinkt” het festival in de betekenis van het kunnen verbinden van verschillende delen.  Bovenal  “klinkt” het festival in de betekenis van het uitbrengen van een heildronk of een toost. Er zit kortom een rijkdom aan betekenissen in het woord “klinkt”.  Een rijkdom die op een goede manier richting zal kunnen geven aan de programmering van het filmfestival deze zomer. Het thema van dit jaar zal dan ook zijn ”De Nacht klinkt...”
Voor dit moment willen we vooral klinken op het nieuwe jaar. In alle statistieken staat Nederland in de bovenste regionen, de gemeenschap van Deurne blijkt zichzelf te onderzoeken en realiseert zich trots te kunnen zijn op zichzelf. Het kan niet anders of dit wordt een mooi (festival-)jaar. Graag maken we de
trouwe bezoekers van het festival, de bezoekers van de filmliga en iedere filmliefhebber in de Peel weer warm voor ons mooie festival in het laatsteweekend van augustus.

In memoriam
Piet van de Wal.

Op Dinsdag 13 december  bereikte ons het droevige bericht dat Piet van de Wal, na een korte ziekte, was overleden.
Piet droeg filmfestival De Nacht Van Het Witte Doek een warm hart toe.
Al vele jaren steunde  de firma Holten van de Wal ons evenement. Daarvoor zijn we hem zeer erkentelijk.
Wij wensen zijn vrouw, kinderen,kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe in deze zware tijd.

vriendenfilm 29 januari
20.00 uur CCMVD inloop vanaf 19.30 uur
Elle

Elle  is een Frans Duitse  film, geregisseerd door Paul Verhoeven gebaseerd op het boek 
Oh… van Philippe Dijan. De film ging op 21 mei 2016 in première op het filmfestival van Cannes  in de competitie voor de Gouden Palm.
Michelle is de directrice van een bedrijf dat videogames ontwikkelt. Op een dag wordt ze thuis aangerand maar ze blijft gewoon met de dezelfde ijzige onverschilligheid met haar leven doorgaan. Ze heeft een aantal familiecrises te bedwingen, zoals een 75-jarige moeder die nog handelt als een stoeipoes, een vader die wegens massamoord opgesloten zit, een verwende zoon, een ex-echtgenoot en een minnaar. Het blijkt dat haar aanrander nog niet klaar is met haar en haar begint te stalken. Wanneer deze mysterieuze man haar opnieuw lastig valt begint zij hem op haar beurt te stalken, een begin van een gevaarlijk kat-en-muisspel.
 
Regisseur:        Paul Verhoeven
Scenario:          David Birke
Verhaal:            Phillipe Dijan
Muziek:            Anne Dudley
Jaar:                 2016
Land:                Frankrijk/Duitsland
Speelduur:        130 minuten
Genre:              Thriller
Acteurs:           Isabelle Hupert, Virginie Efira, Laurent Lafitte, Anne Consigny, Alice Isaaz
Cinema Het Witte Doek presenteert.
Maandag 9 januari CCMVD 19.30 uur.
kaarten 6 euro vanaf 19.00 uur aan de kassa
Vrienden betalen 5 euro
Land of Mine
Denemarken/Duitsland 2015  Martin Zandvliet
 
Gebaseerd op historische gebeurtenissen. Kort na de Tweede Wereldoorlog moeten 2000 Duitse krijgsgevangenen in Denemarken achterblijven om 2 miljoen landmijnen op te ruimen. Sergeant Rasmussen krijgt steeds meer medelijden met het groepje dat hij onder zijn hoede heeft. Begrijpelijk, want dat zijn uitsluitend jongemannen, kinderen soms, de jongste is vijftien jaar. Drama met een mix van spanning, emotie en verontwaardiging.
Cinema het Witte Doek presenteert..
Zondag 22 januari
The Idol
Palestina 2015   Hany Abu-Assad
Melodrama over het leven van Arab-Idols winnaar Mohammad Assaf. Tijdens zijn jeugd in het van de buitenwereld afgesloten Gaza zingt hij samen met zijn zus en twee vriendjes op bruiloften en partijen. Halverwege springt de film naar 2013 en zien we hoe taxichauffeur Assaf de finale van Arab-Idols bereikt,  met een vals paspoort de grens naar Egypte oversteekt en heel Palestina op z'n kop weet te zetten. Fraaie feelgoodfilm van de Nederlands-Palestijnse maker van Paradise Now en Omar.
Cultuurcentrum Deurne
 
Martinetplein 1
Deurne
19.30 uur
 Entree: € 6.00
Vrienden van Het Witte Doek: € 5.00
Kaartjes vanaf 19.00 uur aan de zaal

Filmbeschrijvingenkun je vinden op: www.cinema.nl en www.volkskrant.nl/recensies
Bij van het samenstellen van dit programma was niet van alle films de dvd-release datum definitief bekend. Eventueel noodzakelijke mutaties zullen wij communiceren via de website, deze nieuwsbrief en via  www.ccdeurne.com
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2016  nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp