Copy
Nieuwsbrief
filmfestival  Nacht van het Witte Doek/ Cinema Het Witte Doek
jaargang 7 nummer 7 maart 2019.
Met in deze editie: facebookactie met gratis cinemakaartjes, filmvertoningen Cinema, Rabobank Clubkas Campagne.


 

GRATIS CINEMA KAARTJES!

Carnaval is voorbij. Ook zo'n #fijnfisje gehad? Volgens ons was iedereen in het dorp en is het nu tijd voor 'Niemand in de stad'. Zondag 10 maart te zien in het Cultuurcentrum Deurne. En omdat de afgelopen dagen al genoeg gekost hebben verloten we twee vrijkaarten voor deze film onder de delers en likers van dit bericht!
 Dit is je laatste kans, dit is je moment….


Let op deze actie loopt tot en met zaterdag op onze Facebookpagina.

Cinema presenteert 'Niemand in de stad'

Zondag      10 maart 19:30u
Regisseur:  Michiel van Erp
Duur:          102 minuten
Jaar:           2018
Land:          Nederland

Gelauwerd documentairemaker Michiel van Erp grijpt voor zijn speelfilmdebuut 'Niemand in de Stad' terug op beproefde thematiek: de strubbelingen tussen vaders en zonen. Het drama neemt behoorlijk de tijd om dat duidelijk te maken. Eerst lijkt de verfilming van Philip Huffs gelijknamige roman uit 2012 over uitspattingen in het Amsterdamse Studentencorps te gaan. Daar zou alle reden toe zijn geweest. De brallerige corpora in het land staan al jaren bekend om hun psychisch en fysiek gewelddadige ontgroeningen.Poseert’ is het sleutelwoord. Huff, die onomwonden inspiratie zocht bij Nescio (TitaantjesDe uitvreter), liet in zijn roman zien hoe iedereen een masker draagt. En vooral: hoe makkelijk het is om weg te lopen voor problemen, om nergens verantwoording voor af te leggen. Zeker wanneer je je kunt verschuilen in de afgeschermde wereld van het corps.

Maar behalve dat er in de film flink gedronken en gevreeën wordt en geëxperimenteerd met drugs, kampen corpsleden Philip, Matt en Jacob vooral met vaderproblemen. Het studentenhuis en de sociëteit zijn het decor van hun worsteling met familie en identiteit, liefde en vriendschap. Jonge vrouwen hebben daarin slechts bijrolletjes als opgeruimde huwelijkskandidate of stoere stoeipoes.
Het draait, kortom, om volwassenwording. Maar ook om meer filosofische vraagstukken: hoe kunnen we elkaar kennen? Wanneer ben je een goed mens? Of op zijn minst een beetje aardig?
Niemand in de stad is een soms lyrisch, soms melancholiek groepsportret over vriendschap en volwassen worden: wat je leert en wat je verliest. Van Erp richt zich niet gemakzuchtig op het defensieve mannetjespantser, maar stoot door naar de boterzachte, twijfelende jochies daaronder. Want niemand is wie hij lijkt te zijn uiteraard. Een knappe film (recensie NRC).

Cinema presenteert 'On Body and Soul'.

Maandag    25 maart
Regisseur:   Ildikó Enyedi.
Duur:           116 minuten
Jaar:            2017
Land:           Hongarije

On Body and Soul’ vertelt het verhaal van twee eenzame zielen, schuchtere mensen die elkaars spiegelbeeld lijken te zijn, zelfs in hun dromen. Het is een betoverende liefdesgeschiedenis die zich afspeelt in een slachthuis. Twee medewerkers – financieel directeur Endre en kwaliteitscontroleur Mária – raken verliefd op elkaar. Bepaald soepel gaat hen dat niet af: sinds vijftiger Endre gehandicapt is geraakt aan één arm durft hij niet meer te vertrouwen op zijn aantrekkingskracht. De jonge Mária is opmerkzaam, maar dodelijk verlegen tussen andere mensen. En zo schutteren ze wat af in de bedrijfskantine – het dagelijkse ontmoetingspunt. Tot ze bij toeval ontdekken dat ze ’s nachts dezelfde droom delen, waarin ze als vrije herten rondwaren in een bos. Dit is zo’n zeldzame film waar alles klopt.
De Berlijnse jury van het Berlinale liet onder aanvoering van Paul Verhoeven weten verliefd te zijn geworden op de film, ‘omdat hij mensen herinnert aan iets dat in het hedendaags leven te vaak wordt vergeten: compassie.
Start van de Rabobank Clubkas Campagne
Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne kunnen leden van Rabobank Peelland Zuid hun stem uitbrengen op de verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze club ontvangt. Dit jaar heeft de Rabobank € 275.000,- te verdelen. Er kan ook gestemd worden op ons prachtige filmfestival. Wij hopen natuurlijk dat dat in grote aantallen zal gaan gebeuren. De stemperiode is van 1 -30 april 2019. Alvast onze hartelijke dank!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2019 nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp