Copy
Nieuwsbrief
filmfestival  Nacht van het Witte Doek/ Cinema Het Witte Doek
jaargang 7 nummer 5 januari 2019.
Met in deze editie: uitnodiging vriendenfilm, bekendmaking thema filmfestival, films in januari,  stijging entreeprijzen, informatie over de pasjes.


 

Beste wensen voor 2019!
Bestuur en vrijwilligers wensen onze vrienden en relaties een mooi 2019. Samen gaan we voor weer een nieuw jaar met mooie films en ontmoetingen. Cinema Het Witte Doek en Festival Nacht van het Witte Doek hebben plannen klaar staan voor weer een spannend en ontspannend film jaar. Dat doen we graag samen met anderen. Zoals we vorig jaar enkele verrassingen in petto hadden, zal dat in 2019 weer zo zijn. We zullen op zondagavond 27 januari een paar tipjes van de sluier  oplichten zonder alles te verklappen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Uitnodiging vriendenfim "Tully.

Vrienden sponsoren, relaties en vrijwilligers willen wij hierbij uitnodigen om samen met ons het nieuwe filmjaar te openen. Op zondag 27 januari om 19.30 u zullen wij de film "Tully" vertonen. Wij verwelkomen jullie graag vanaf 19:00u. 
Willy, Jan, Jan, Bert, Lindy, Maria (bestuur NVHWD).

De film "Tully" is volgens de recensies een snijdende komedie over het moederschap, maar tegelijkertijd ook een empathische ode aan het moederschap, waarbij bijtende humor samengaat met meedogenloze eerlijkheid. 

Film:           Tully

Jaar:           2018
Land:          Verenigde Staten
Genre:        Tragikomedie
Regisseur:  Jason Reitman
Filmlengte:  94 minuten
Acteurs:       Charlize Theron, Mackenzie Davis, Mark Duplass

Marlo (Charlize Theron) heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu het gezin een derde kind heeft, wordt het haar allemaal wat teveel. Wanneer Marlo’s rijke broer voorstelt om een nanny te betalen om zich ’s nachts over het kind te ontfermen, lijkt het een voorstel dat ze onmogelijk kan weigeren. De beeldschone Tully (Mackenzie Davis) blijkt bovendien de beste nachtnanny die elke moeder zich kan wensen. Marlo komt langzaam weer tot leven en er ontstaat een intense band tussen haar en Tully. Het blijkt dat ze toch meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie dacht…

Dit is in het kort het verhaal. De film verbeeldt vooral schaamteloos en geestig het ouderschap. We zien een keiharde overlevingsstrijd waarin Marlo probeert te dealen tussen een zoon met gedragsproblemen, een verwaarloosde dochter een ongepland kind en een echtgenoot die er zelden is en gamen belangrijker schijnt te vinden dan seks. Tully is de antithese van de roze wolk.

Thema filmfestival 2019

De voorbereidingen voor de 28ste editie van de Nacht van het Witte Doek zijn weer in volle gang. Een belangrijke stap is gezet: het thema is namelijk bekend. We sluiten wederom aan bij het Deurnese thema dat in 2019 “Uit de Kunst” zal zijn. Tevens proberen wij aan te sluiten bij het provinciale thema “75 Jaar Vrijheid”.Ons thema zal dit jaar zijn:

De Nacht Wacht Niet

Nederlands beroemdste schilderij De Nachtwacht (1642) past natuurlijk uitstekend bij de naam van ons festival “Nacht van het Witte Doek” in de volksmond “De Nacht” genoemd.
De schilder van “De Nachtwacht”, Rembrandt van Rijn, bracht met zijn schilderijen en met name met dit schilderij, enorme vernieuwingen in de schilderkunst inzake het gebruik van licht en de effecten hiervan.
De letterlijke betekenis van Nachtwacht heeft met de veiligheid (en de verdediging) van de stad Amsterdam te maken. Het was de Burgerwacht die door Rembrandt werd vereeuwigd. De 80 jarige oorlog sleepte zich voort en de vrede werd 6 jaar na voltooiing van het schilderij, op 15 mei in 1648 in Münster, getekend. Overigens was de Gouden Eeuw in Holland al op haar hoogtepunt omdat de oorlog met Spanje in die fase vooral in Brabant en Gelderland werd uitgevochten. Een schilderij dus dat in oorlogstijd is gemaakt.

We hebben gekozen voor de toevoeging van het woordje Niet omdat wij een festival zijn dat, analoog aan Rembrandt, vernieuwend wil zijn en dit ook elk jaar wil laten zien en zeker niet in de “wachtstand” staat.

Film "Louïse en Hiver"
in parochicentrum van de Willibrorduskerk


Zondag 13 januari om 20:00u wordt in het Parochiecentrum, Visser 2, de animatiefilm "Louïse en hiver" vertoond. Louïse bengt nood gedwongen als een soort bejaarde Robinson Crusoë een winterseizoen door op een strand in Bretagne. Terwijl het winter wordt, krijgt de film een steeds meer zomers gevoel. Louïse onderzoekt haar omgeving, verzamelt haar eten en lijkt zich nergens (meer) zorgen over te maken. Haar nieuwe leven lijkt hiermee niet alleen een metafoor voor het einde,maar ook voor een levensgevoel en -wijsheid om naar te verlangen. Een prachtige ode aan het leven, het ouder worden en aan de overgave.

Cinema presenteert

Zondag 6 januari om 19:30u
de film "Breathe"

 

"Breathe" is een romantisch en waargebeurd drama over Robin Cavendish vanaf de nek verlamd raakte door polio. De enige manier om in leven te blijven is aan de beademing. De wil om te leven die in de film naar voren komt is hartverwarmend. Cavendish,bekommerde zich echter niet alleen om zichzelf, maar ook om medepatiënten. De film over zijn leven is daardoor voor iedereen inspirerend.

Cinema presenteert

Maandag 21 januari om 19:30u
de film "Bankier van het Verzet"


‘Bankier van het verzet’ is een ouderwetse oorlogsfilm over een ‘vergeten’ verzetsheld. Latere generaties kennen zijn naam vaak niet meer, maar de welgestelde bankier Walraven van Hall (‘Wally’) was een van de belangrijkste leiders van het verzet in WOII. Nu is er eindelijk een film over hem gemaakt. Het eten van de onderduikers, de stakers en de verzetsweduwen. De wapens en de illegale pers. Hoe werd dat allemaal bekostigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, jaar in jaar uit? Met hier en daar een gift kom je er lang niet. Het is een vraag die - gek eigenlijk - weinig mensen tot nu toe heeft bezig gehouden. Bankier van het verzet vertelt dat bij het grote publiek vergeten en indrukwekkende verhaal. Een onvervalst heldenepos is het, over degelijke bankiers die verzetshelden worden. Over Walraven en Gijs van Hall, die een ondergrondse bank bestierden en de 'grootste bankroof van de Nederlandse geschiedenis' organiseerden.

De pasjes voor vrienden en vrijwilligers zijn klaar en kunnen afgehaald worden bij de kassa van het CCD voor aanvang van de films van de Cinema.
Vanaf 1 januari betalen bezoekers €7,00. Vrienden  betalen €6,00
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2018 nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp