Copy
Nieuwsbrief
filmfestival  Nacht van het Witte Doek/ Cinema Het Witte Doek
jaargang 6 numme
Met in deze editie: De laatste voorbereidingen, informatie over verrassende elementen in het festivalprogramma, de nieuwe privacywet en de uitslag van de Rabobank Clubkascampagne.


 
Laatste voorbereidingen.
We zijn bezig met de laatste voorbereidingen van het festival. Langzaamaan wordt er ruchtbaarheid gegeven aan het programma. Zo staat het gehele (film-)programma al op de site en heeft voorzitter Willy Koppens half mei een interview gegeven aan het Eindhovens Dagblad. Het gehele interview kan gelezen worden via een link op onze site.Willy heeft een tipje van de sluier opgelicht over de verrassende onderdelen in het programma. In deze nieuwsbrief willen we nog meer onthullen over het programma. Op het Youtube kanaal van de Nacht van het Witte Doek staat een lijst met de films die dit jaar op het programma staan. De trailers zijn hier  te zien
 
De Grote Terras Film Quiz
Dit jaar zal in samenwerking met Groep Horeca Markt De Grote Terras Film Quiz georganiseerd worden. Op de vijf terrassen aan de markt in Deurne kunnen mensen tegelijkertijd meedoen aan de quiz. Op elk terras zal een groot scherm staan waarop de vragen worden afgebeeld. Door met de eigen smartphone in te loggen met DGTFQ op www.kahoot.nl kan iedereen meedoen. De beste drie zullen een prijs krijgen: VIP plaatsen bij een van de films die gedraaid worden tijdens het festival.
Wanneer: donderdagavond 23 augustus om 15:00u
Rectificatie (!) data zomerprogramma de Wieger.
In de vorige nieuwsbrief werd gemeld dat de Nacht van het Witte Doek dit jaar start met een nieuw zomerprogramma waarbij op enkele vrijdagavonden bij de Wieger buitenfilms zullen worden vertoond. Dit zal echter niet op vrijdagavonden plaatsvinden, maar op zaterdagavonden. We hopen met dit programma de thuisblijvers een plezier te doen en om op deze manier alvast warm te lopen voor een onvergetelijk weekend.
Op de eerste twee zaterdagavonden worden films van 'vrouwenregisseur' Pedro Almodóvar vertoond. Op 4 augustus zal de film 'Volver' te zien zijn, een film die een ode is aan de vrouw en haar overlevingskracht en welke op het filmfestival van Cannes twee prijzen heeft gewonnen, voor de Beste Actrice en voor het Beste Scenario. Op zaterdag 11 augustus wordt de film 'Hable con Ella' vertoond. Ook weer een film waarbij vooral juist de vrouwen de meeste indruk maken.Op zaterdagavond 18 augustus zal de even bizarre als indrukwekkende film 'The killing of a Sacred Deer' van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos vertoond worden. Deze film is de Vriendenfilm van 2018 en gratis toegankelijk voor sponsoren, Vrienden en relaties. Kaarten voor de eerste twee films zijn te koop aan de kassa in de tuin van de Wieger en kosten E6,50 (E5,50 voor vrienden). 
Wanneer: zaterdag 4 en 11 augustus om 21:30u.
Zaterdag 18 augustus om 21:00u (met kort voorprogramma).
Nieuwe privacywet (AVG).
We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws en activiteiten rondom de Nacht van het Witte Doek. Dat doen wij middels onze nieuwsbrief en de uitnodigingen voor de Vriendenfilm, waarvoor u ingeschreven staat.
 
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vervangt per 25 mei 2018 de huidige privacywetgeving. Onze nieuwsbrief en uitnodigingen vallen ook onder deze wet. Wij hopen dat u onze nieuwsbrief blijft lezen, maar mocht u zich willen afmelden dan kan dat uiteraard. Onder aan deze nieuwsbrief vindt u een link voor afmelding. Als u onze nieuwsbrieven wilt blijven ontvangen hoeft u geen actie te ondernemen.

OPTIES:U ontvangt deze e-mail omdat u voorkomt in ons adressenbestand.

AFMELDEN: van deze lijst kan door op de link onderaan deze pagina unsubscribe from this list te klikken.
Muziek op de Markt
De openingsact van het festival wordt verzorgd door Sukaria met in de bezetting D's Al, Oscar Berkers en Peter de Vries. Ze brengen akoestische muziek van country, blues tot wereldmuziek en jazzy getint. Het festival dat dit jaar in het teken van "smullen" staat, kan zo in een gezellige sfeer van start gaan. Ook op de zaterdagavond zal voorafgaand aan de vertoning van de film op de Markt weer muziek te horen zijn. Dan wordt er opgetreden door Mannen met Baarden on stage. Mannen met Baarden bestaan uit twee generaties muzikanten, die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor Amerikaanse rootsmuziek. Gewapend met gitaar, mandoline en contrabas zingen zij de allermooiste murderballads, sad love songs en cowboyliedjes. 
Wanneer: vrijdag 24 augustus en zaterdag 25 augustus van 20:30 - 21:15u. 
Film 'Loving Vincent' in de Wieger met als gast Setareh Goodarzi.
Deze internationaal zeer geslaagde animatiefilm, gebaseerd op 65000 schilderijen en 125 verschillende kunstenaars over de laatste jaren van het leven van Vincent van Gogh, wordt in de Wieger gedraaid met, (onder voorbehoud) als speciale gast Setareh Goodarzi uit Breda Zij is een Nederlands-Iraanse kunstenares, die voor de film totaal 500 scènes heeft geschilderd. De film werd internationaal een groot succes.
Wanneer: zondag 26 augustus 14:30u in het Groot Atelier.
Aandacht voor Dementie
In samenwerking met Leef en Den Draai wordt in de Zeilberg op zaterdag de film 'Het doet zo zeer" van Heleen van Royen vertoond. Toen bij haar moeder een beginnende fase van dementie werd geconstateerd besloot de auteur en actrice hier een film van te maken met haar moeder en zichzelf in de hoofdrol.
Wanneer: zaterdag 25 augustus om 14:00u in Den Draai Zeilberg.

RABOBANK Clubkascampagne.

Zondagmiddag 27 mei ontvingen wij het bedrag van E792,54 van de Rabobank Clubkascampagne. Een welkome aanvulling op onze begroting. Iedereen heel hartelijk bedankt voor het stemmen!
Filmcyclus St. Willibrorduskerk
Op zondag 10 juni om 20:00u wordt de film 'Bram Fischer" vertoond in het Parochiecentrum aan de Visser 2. Als entree wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd (richtbedrag E5,00). De film gaat over het proces tegen Nelson Mandela en diens vertrouwelingen in de strijd tegen apartheid. De film won de publieksprijs op het Movies That Matter-festival.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2018 nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp